به گزارش ایسنا، مهندس تورج فرهادی در اولین نشست علمی – تخصصی «مدیریت شهری پس از بحران زلزله» که در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران برگزار شد، تاکید کرد: پیشگیری از بحران به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر کار مشترک دولت و مردم است و علاوه بر فرهنگ غنی، نیاز به باور قلبی آحاد جامعه دارد.
فرهادی با اشاره به این که بحران عبارت است از «وضعیتی که نظم سیستم اصلی یا قسمتهایی از آن را مختل کند و پایداری آن را برهم زند»، گفت: با وجود اینکه هیچ بحرانی شبیه بحرانهای دیگر نیست، لیکن مشابهتهای قابل ملاحظهای بین بحرانها وجود دارد که کشف و درک این تشابهات کلیدی، جهت برنامهریزی برای رویارویی با بحران و تخفیف اثرات سوء آن ضروری است و وظیفه مدیریت بحران، اتخاذ تصمیمات موثر براساس اطلاعات صحیح در جهت کاهش خسارات و کنترل سریع بحران است.
وی با اشاره به اینکه تراکم زیاد جمعیت و بافت نامطلوب شهری در بسیاری از مناطق تهران، کار امدادرسانی و کمک به بازماندگان حادثه را در مواقع بحران بسیار دشوار میکند،گفت: در این شرایط برنامهریزی برای پیشگیری و کاهش مخاطرات حاصل از بحرانها و یا به عبارت ساده، مدیریت ریسک بسیار ضروری و تنها راه چاره به نظر میرسد.
فرهادی با تأکید بر این که اصلیترین کاری که در این خصوص باید صورت بگیرد، مدیریت واحد و جلب مشارکت همگانی است، گفت: با تعیین جایگاه و شفافسازی وظایف و مسئولیتهای دولت، بخش خصوصی، تشکلهای مردم نهاد و عموم مردم باید همه اقشار مردم در این خصوص احساس مسئولیت کنند و پاسخگو باشند. افراد و دستگاههای مختلف باید از قبل نقش خود را در سناریوی بزرگ ارتباطات بحران بشناسند و بر اساس آن نقش خود را ایفاء کنند.
وی با اشاره به اینکه سند جامع مدیریت شهری پس از وقوع زلزله در دستور کار قرار گرفته است، اظهارکرد: به منظور استفاده از نظرات راهبردی متخصصان علمی و اساتید مدیریت بحران برای دسترسی به نگاهی جامع و دقیق در تدوین سند جامع «مدیریت بازسازی تهران پس از وقوع زلزله» نشستهای متعددی برگزار شد و امید آن است با تدوین این سند هنگام بروز بحران و متناسب و منطبق با شرایط بحران به گونهای ویژه اقدامهای موثر و نظاممند اجرایی شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، وی با تأکید بر این که هرچه برنامهریزیها پیشگیرانه، جامعتر و دقیق تر باشد، هنگام بروز بحران فرصتهای بهتری برای حل موفقیتآمیز مشکلات وجود خواهد داشت، اظهار کرد: مدیریت بحران، فرآیندی شامل برنامهریزی اجرایی و اقدامات عملیاتی است که توسط دستگاههای دولتی، غیردولتی و عمومی در جهت مدیریت عملیات و بازسازی و بازتوانی مناطق آسیبدیده صورت میپذیرد تا شرایط را در اسرع وقت به وضعیت عادی بازگردد.
انتهای پیام
نظرات