• شنبه / ۱ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 98040100152
  • منبع : نمایندگی مازندران

برنج خوراکی مازندرانی‌ها مسموم نیست

اختلاط برنج

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری گفت: برنج مازندران علیرغم استفاده از سموم از نظر خوراکی سالم و احتمال انتقال سموم به دانه برنج بسیار اندک است.

همت الله پیردشتی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سم مصرفی با ورود به آب جذب گیاه می شود، اظهار کرد: در صورت مصرف بی رویه و دراز مدت از سموم کشاورزی احتمال اثرگذاری آن بر روی دانه گیاه برنج افزایش می یابد زیرا میزان دز مصرفی سم در گیاه بالا می رود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکلی به لحاظ آلودگی با سموم در برنج خوراکی وجود ندارد، تصریح کرد: به شرط رعایت استانداردها و پایش محصول برای تعیین غلظت عناصر در آن استفاده از سموم در حد مجاز منعی ندارد اما بهترین شیوه مقابله با آفات و بیماری ها مبارزه بیولوژیکی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری کاربرد سموم برای مبارزه با آفات را آخرین راه مقابله عنوان کرد و گفت: باید تمامی راه های ممکن برای مقابله با بیماری ها انجام گیرد و در صورت عدم حصول نتیجه آنگاه در کنار سایر روش های کنترل و ارقام مناسب و تغذیه درست گیاه، از سموم شیمیایی بهره برد.

پیر دشتی اساس استفاده از سموم کشاورزی را برای انسان و محیط زیست را خطرناک دانست و افزود: با وجود اینکه کاربرد سموم به خودی خود مضر و آسیب رسان است اما مبارزه با آفات گیاهی در حال حاضر بدون استفاده از سموم شیمیایی امکان پذیر نیست بنابراین استفاده از سموم تنها در کنار سایر روش های کنترل توصیه می شود.

وی خاطرنشان کرد: ورود سموم به آب، خاک و ماندگاری آن باعث شد که محیط زیست اطراف مزارع برنج در معرض خطر قرار داشته باشند به عنوان مثال امکان انتقال سموم از آب به مزارع پروش ماهی مجاور و در نهایت از طریق مصرف ماهیان به انسان وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری با بیان اینکه برخی سموم با دوره کارنس کم و برخی نیز با دوره کارنس بالا مورد استفاده قرار می گیرند، بیان کرد: سموم دیازینون و مالاتیون مصرفی در مزارع برنج خطرناک محسوب می شوند اما با مصرف درست آن ها آلودگی به دانه برنج سرایت نخواهد کرد.

پیردشتی تصریح کرد: نیاز به واکاوی در این زمینه از سوی گروه های محیط زیستی و بهداشت برای پایش نقطه به نقطه در استان ضروری است و باید به سمت استفاده حداقلی از سموم گام برداریم.

وی با بیان اینکه فاصله زیادی برای رسیدن به کشت ارگانیک در مازندران داریم، خاطرنشان کرد: آموزش به کشاورزان برای استفاده درست و بهینه از سموم شیمیایی در کنار سایر روش های تلفیقی می تواند مازندران را به سمت کشت سالم برنج هدایت کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.