• سه‌شنبه / ۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98040402221
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

در آذربایجان غربی صورت می‌گیرد؛

اجرای طرح پایش مالاشیت گرین در مزارع پرورشی ماهیان سرد آبی

ماهی

ایسنا/آذربایجان غربی ‌معاون سلامت دامپزشکی آذربایجان غربی از نظارت مستمر دامپزشکی استان بر تولید بهداشتی مزارع پرورش ماهی خبر داد.

‌به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی سید غلامرضا ملکی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مالاشیت گرین یک ماده غیر مجاز در صنعت آبزی پروری است که وجود مقادیری از این ماده در گوشت ماهی موجب سرطانزایی و عوارض تنفسی می‌شود، اضافه کرد: به منظور نظارت بهداشتی در مزارع پرورش ماهی، علاوه بر بازدیدهای مستمر در طول سال از کلیه مزارع پرورش ماهی، اعم از گرم آبی و سردآبی و زینتی، انجام آزمایشات ویروسی و باکتریایی، کنترل پارامترهای فیزیکو شیمیایی آب، نظارت بر تجویز دارو از طریق مسئولین فنی بهداشتی مزارع و رعایت مدت زمان پرهیز از مصرف آن جهت پیشگیری و کنترل بیماری‌های آبزیان و ارائه محصولی سالم جهت سفره غذایی خانوار سالانه پایش باقیمانده سم مالاشیت گرین که از جهات زیست محیطی و ماندگاری در بافت ماهی خطر‌ناک است از کلیه مزارع تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی استان انجام می‌شود.

ملکی گفت: دسترسی به منابع پروتئینی سالم از حقوق شهروندان است و از آنجا‌یی که یکی از مخاطرات موجود در رابطه با سلامت آبزیان استفاده از ماده غیر مجاز مالاشیت گرین است، اداره کل دامپزشکی با نظارت و نمونه برداری‌های منظم و دوره‌ای اقدام به آزمایش و بررسی مصرف یا عدم مصرف این ماده در دوره پرورش می‌‌کند.

وی خاطر نشان کرد: برابر پایش‌های انجام شده و نمونه برداری‌های صورت گرفته در قالب طرح تضمین کیفیت بهداشتی فرآورده‌های خام دامی در سطح استان آذربایجان غربی از تمامی واحدهای تکثیر و پرورش ماهییان سرد آبی نشان‌دهنده این امر است که ماده مالاشیت گرین در این واحدها مصرف نمی‌گردد و در کلیه آزمایشات انجام شده و بر روی نمونه‌ها‌ی اخذ شده از واحدهای موصوف مالاشیت گرین استفاده نشده است.

مالکی همچنین گفت: در راستای ممنوعیت مصرف این ماده تحت عنوان ضدعفونی کننده و آگاهی بخشی اقداماتی همچون کارگاه‌های آموزشی برای آبزی پروران، نیز توسط اداره کل دامپزشکی استان برگزار می‌‌شود.

به گزارش ایسنا؛ مالاشیت گرین برای پرورش ماهی سردابی یا همان قزل‌آلا استفاده می‌شود. این ماده سم ضد قارچ است که برای پاکسازی استخر و محیط پرورش ماهی‌ها استفاده می‌شود. این ماده شیمیایی روی بافت ماهی باقی می‌ماند و حتی با پختن هم از بین نمی‌رود. در عین حال این ماده مدت‌های طولانی در منابع آبی باقی می‌ماند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.