حسن خلیلیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با گلایهمندی از بی مهری مسئولان نسبت به خیرین و سنگاندازیهای متعدد در مسیر تحقق پروژهها بیان کرد: در حال حاضر ۳ بیمارستان در دست اقدام و ۲ بیمارستان در دست افتتاح داریم اما به نظر میرسد برخی از دولتمردان ظرفیتهای مهم خیرین را در احداث بیمارستان فراموش کردهاند.
رئیس مجمع خادمان درمان و سلامت قم اظهار کرد: دولت در تلاش است پروژههای نیمهکاره را به مردم واگذار کند، در چنین شرایطی وقتی کسی بیمارستانی را رایگان تاسیس کرد و در اختیار دولت و مردم گذاشت قطعا کار با ارزشی انجام داده است و نباید خیرین در این حوزه مورد بی اعتنایی دولتمردان قرار بگیرند و اگر درخواست ملاقات با مسئولی داشته باشد به آن توجهی نشود.
خلیلیان بیان کرد: مانع تراشیها، اجازه افتتاح بیمارستان امیرالمومنین(ع) قم را نمیدهد و این بیمارستان با وجود هزینهای بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان از سوی خیر، هنوز بیش از ۲ و نیم سال است خاک میخورد.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان امیرالمومنین(ع) در قم حدود ۲ سال و نیم است که تکمیل شده و حجتالاسلام خوانساری نوه آیتالله خوانساری متولی امر شد و قبول کردد بیمارستانی ۱۱۰ تخته با ۱۱ هزار متر بنا تاسیس کند.
این خیر توضیح داد: بعد از برگزاری جلساتی با دانشگاه علوم پزشکی این طرح به ۲۳۵ تخت و به ۲۲هزار متر بنا افزایش یافت و ایشان تعهد کرد ۳۵ میلیارد تومان پرداخت کند و این بنا را بسازد که با ۷۰ میلیارد تومان به نتیجه رسید.
۶ ماه است منتظر وقت ملاقات با وزیر بهداشت هستیم
رئیس مجمع خادمان درمان و سلامت قم گفت: در حال حاضر ۱۰ درصد از کار بیمارستان باقی مانده است که در تعهدات وزارت بهداشت است که وزیر سابق پیگیری خوبی برای بیمارستان داشت و با تغییر وزیر و حضور دکتر نمکی قول مساعدت را گرفتیم در حالی که ۶ ماه است منتظر وقت ملاقات با وزیر بهداشت هستیم و تا کنون ۵۰ بار تماس گرفتهایم و هنوز حجتالاسلام خوانساری موفق نشده است با وزیر ملاقات کند.
خلیلیان افزود: گارانتی دستگاههای بیمارستان در حال اتمام است و مشکلاتی در آینده ایجاد میکند، ۲ سال و نیم بیمارستان خاک میخورد در صورتی که ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در منطقه ۲ نیاز به راهاندازی بیمارستان دارند.
وی تصریح کرد: امروز اگر بیمارستانی احداث شود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه در بردارد ولی خیری این بیمارستان را تاسیس کرده است و در حال حاضر وزارت بهداشت برای اتمام این طرح قصور میکند و گویا خدمات درمانی مردم چندان اهمیتی ندارد و این گلایهای بزرگ از زبان خیرین است.
این خیر در حوزه بهداشت و درمان، در مورد بیمارستان هزار تختخوابی بیان کرد: بارها خیر این پروژه میخواست از قم برود زیرا موانع تراشیهای زیادی اتفاق افتاد، در واگذاری زمین، عوارض شهرداری از ۳۰ میلیارد به ۵۲ میلیارد تومان رسید و در نهایت ۱۸ میلیارد تومان از خیر گرفتند در حالی که در قزوین چنین بیمارستانی با ۲ میلیارد عوارض به سرانجام رسید.
وی عنوان کرد: فرد خیر، عوارض را پرداخت کرد ولی پروانه به خاطر یک نامه تامین اجتماعی و پرداخت ۱۵ درصد بیمه بلاتکلیف ماند، جلساتی با تامین اجتماعی برگزار شد اما سنگ اندازیهای عجیب و غریب شهرداری و دیگر مسئولان دوباره این بیمارستان را راکد گذاشت.
رئیس مجمع خادمان درمان و سلامت قم خاطرنشان کرد: در این بیمارستان ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است که با ۶۰ درصد تعرفه دولت و ۴۰ درصد توریست درمانی و در ۹ طبقه به نتیجه میرسد، ولی اخذ پروانه یک سال به طول میانجامد و هزینهها را افزایش میدهد.
به بهانههای واهی موانع و مشکلاتی در مسیر خیرین میگذارند
وی افزود: در قم به بهانههای واهی موانع و مشکلاتی را در مسیر افراد خیر میگذارند، برای بیمارستان هزار تختخوابی یا امیرالمومنین(ع) باید چه راهکاری اندیشید وقتی۳ نماینده قم پیگیری کردهاند و به نتیجهای نرسیده است و ۶ ماه است وقت ملاقاتی به حجت الاسلام خوانساری نمیدهند.
این خیر قمی عنوان کرد: گلایههایی را به معاون اول رئیس جمهور و برخی از بزرگان رسانده ایم؛ قم چند بیمارستان متروکه دارد و برخی از بیمارستانها ۷۰ تا ۹۰ سال قدمت دارند، اگر این بیمارستانها ساخته نمیشد، مشکلات زیادی در قم داشتیم اما در نهایت برخورد مناسبی با خیرین نمیشود.
وی تصریح کرد: حجت الاسلام شهرستانی قرار است کلینیک قلبی را در قم بسازد که با گفتوگو و رایزنی خواستیم ۱۱۰ تخت باشد که بعد به ۲۲۰ تحت رساندیم و در نهایت با مشاوره به ۴۴۰ تخت رسید و در حال ساخت است؛ کلیه مسئولان در مراسم کلنگ زنی شرکت کردند و با گذشت دو سال از کلنگزنی و آغاز ساخت و ساز، اکنون میگویند باید مکانیابی شود، بیمارستانی که هزار میلیارد تومان هزینه دارد و قرار است به نفع مردم هزینه شود اما این گونه پاسخ میدهند که مایه تاسف است، این مشکلات باید حل و فصل شود زیرا طولانی شدن روند ساخت و ساز به ضرر مردم است.
رئیس مجمع خادمان درمان و سلامت قم اظهار کرد: نباید کاری کرد خیرین و سرمایهگذاران از قم متواری شوند، اخیرا تصویب شده در صورت تکمیل بیمارستان امیرالمومنین(ع)، بیمارستان حضرت معصومه(س) در اختیار دانشگاه آزاد قرار بگیرد و موافقت آن گرفته شد اما هنوز معطل مانده است، دانشگاه ۱۴ هزار نفر پرسنل و دانشجو دارد که ظرفیت مهمی برای خدمترسانی است اما همچنان بیمارستان رها شده است.
این خیر قمی بیان کرد: باید تمامی موانع و مشکلات یک روزی رفع شود ما درخواست داریم مسئولان و به خصوص استاندار قم این مشکلات را پیگیری کنند، اگر این 10درصد باقی مانده را وزارت بهداشت و درمان به تعهداتش عمل کند بیمارستان امیرالمومنین(ع) افتتاح می شود اگر هم این تعهد را انجام نمیدهند خیرین قم دست به کار شوند.
وی گفت: برای این بیمارستان پرسنل هم گرفته شده است، باید به مردم خدمت بدهیم و باید به فکر مناطق محروم بود و این پروژه را به سرانجام رساند.
خلیلیان بیان کرد: در جلسهای که برای بیمارستان امیرالمومنین(ع) حضور داشتیم معاونت علوم پزشکی قم اعلام کرد با ۴ میلیارد تومان طرح به اتمام میرسد اما من گفتم ۱۰ میلیارد تومان نیاز است، روز بعد ۴ میلیارد تومان واریز شد اما خبری از تکمیل نشد باید شفافسازی کرد این مبلغ در کجا صرف شده است، هر چند تصویب ۴ میلیارد تومان نیز کارشناسی نبود و امروز میگویند ۳۰ میلیارد تومان لازم است.
انتهای پیام
نظرات