• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98073022302
  • خبرنگار : 50092

یک دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه:

سالانه 5000 مرگ ناشی از بلایای طبیعی در کشور رخ می‌دهد

مانور مشترک زلزله استان های کرمان و یزد

ایسنا/خراسان رضوی یک دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه گفت: هر سال به‌طور متوسط 5000 مورد مرگ و 100 میلیارد تومان خسارت ناشی از بلایای طبیعی در کشور رخ می‌دهد.

به گزارش ایسنا، وحید هادی، در نشست تخصصی «جیره‌های غذایی در شرایط بحران» که در محل تالار همایش نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، بیان کرد: با فرمولاسیون مناسب، جیره‌های غذایی می‌توانند باعث تامین انرژی، بهبود سیستم ایمنی، کاهش استرس اکسیداتیو و خستگی و افزایش توان عملکردی در افراد شوند.

وی افزود: تغذیه در بحران بسیار حائز اهمیت است، ایران کشوری بلاخیز است که هرچند وقت یک‌بار به علت بلایای طبیعی دچار خسارات مالی و جانی می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که از 40 نوع بلایای طبیعی شناخته شده در جهان، 31 نوع آن در ایران اتفاق می‌افتد.

این دانشجوی دکتری عنوان کرد: هر سال به‌طور متوسط 5000 مورد مرگ و 100 میلیارد تومان خسارت ناشی از بلایای طبیعی در کشور رخ می‌دهد، ایران مقام چهارم آسیا و ششم جهان را از نظر وقوع بلایای طبیعی دارد. توجه به موقعیت راهبردی و ژئوپلتیک ایران و وجود دشمنان خارجی، احتمال وقوع یک بحران نظامی را افزایش می‌دهد.

هادی اظهار کرد: از سوی دیگر سلامت و ایمنی مواد غذایی نیز از معیارهای تامین مواد غذایی است، شیوع بیماری‌های حاصل از مواد غذایی ناسالم، تهدیدی جدی برای افراد محسوب می‌شود و بر همین اساس تامین مواد غذایی با کیفیت بالا، سالم و ایمن ضروری است.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های اساسی مسؤولان در بحران تامین مواد غذایی بوده و همچنین تامین مواد غذایی بخشی از ماموریت اصلی لجستیک است. در شرایط بحران عدم امکان استفاده از غذاهای گرم و تازه به دلیل مشکلات موجود در تهیه، طبخ و توزیع غذا از نظر مکان، تجهیزات و ملزومات وجود دارد.

این دانشجوی دکتری، خاطرنشان کرد: هدف از جیره‌های اضطراری کاهش بیماری و مرگ‌ومیر در میان حادثه‌دیدگان است. بیشتر مواقع، جیره‌های اضطراری به عنوان تنها منبع غذایی موجود در اوایل وقوع حوادث طبیعی مثل زلزله و طوفان مورد مصرف قرار می‌گیرند. در نتیجه مقدار انرژی، ترکیبات مغذی و مقبولیت حسی جیره‌های اضطراری از اهمیت بسیاری برخوردار است.

هادی تشریح کرد: قالب‌های غذایی فشرده بخشی از جیره‌های غذایی بوده که قابل استفاده در شرایط بحران، درمان و ماموریت‌های نظامی است. جیره‌های فشرده غذایی با دارابودن خصوصیاتی از قبیل عدم نیاز به آماده‌سازی، ماندگاری طولانی، رطوبت پایین، فسادپذیری پایین، دارابودن دانسیته (=جرم حجمی یک ماده) بالای انرژی و مواد مغذی، حمل و توزیع و مصرف آسان بهترین راه حل برای مواقع بحران است.

در ادامه این نشست، اسماعیل بهمن‌آبادی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی، عنوان کرد: سال 75 و 76 یعنی در زمان حادثه بجنورد حدود 100 قلم کالای امدادی تحویل جامعه آسیب‌دیده داده شد، اما بعد از سال 76 تنوع کالاهای امدادی بسیار افزایش پیدا کرد که این مسئله نیروهای امدادی را بسیار دچار زحمت و مشکل می‌کرد.

وی افزود: بسته‌های 72 ساعته در روزهای اول که حادثه رخ می‌دهد در بین آسیب‌دیدگان پخش می‌شود، زیرا فضا بسیار خاک‌آلود بوده و امکان آشپزی برای آسیب‌دیدگان وجود ندارد. در نتیجه بسته‌بندی‌های خشک و کنسروی پخش خواهد شد، اما بعد از چند روز اول باید خانواده‌ها درگیر آشپزی شوند تا هرچه سریع‌تر به روال عادی زندگی برگردند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از اصول امدادرسانی بازگرداندن خانواده‌ها به روال عادی زندگی است و هرچه بهتر امدادرسانی شود، جامعه سریع‌تر به وضعیت عادی خود بازمی‌گردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.