به گزارش ایسنا، علیاکبر لبافی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان بردسکن عنوان کرد: تبصره و بندهایی که خودمان در نظام اداری کشور برای سرمایهگذاری و گرفتاریهایی که برای سرمایه گذاران به وجود آوردیم، موجب خودتحریمیهایی شد. این خودتحریمیها که ناشی از قوانین و مقررات موجود به وجود آمده موجب افزایش بروکراسیها شده است، متاسفانه اکنون در صدور مجوزها و قوانین و مقررات موجود گرفتاریهای بسیاری داریم.
او بیان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از قوانین موجود مربوط به سالهای 52 و 53 است و موجب بروز مشکلاتی شده در همین راستا و برای رفع مشکلات از سوی استاندار خراسان رضوی طرح مثلث توسعه اقتصادی مطرح شد که براساس آن ارکان حاکمیت هر شهرستان در کنار هم قرار میگیرند و از تمام ظرفیتها برای سرمایهگذاریهای جدید و توسعه سرمایهگذاری استفاده میشود.
دبیر نهاد مردمی ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی بیان کرد: هیچ کدام از معینها به اجبار به عنوان معین اقتصادی انتخاب نشدند، هرکدام که نتوانند ادامه دهند کنار رفته و معینهای دیگری که در نوبت هستند، ادامه کار را خواهند داد.
وی عنوان کرد: تاکنون در استان خراسان رضوی 100 معین اقتصادی فعال شدند که 93 درصدشان بخش خصوصی و تنها 7 درصد معینهای اقتصادی بخش دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی هستند.
وی گفت: در گام اول که انجام مطالعات بود برای 2100 روستا از 2400 روستای استان طرح کسب و کار تهیه شد و بر اساس آن دیگر نیازی به سند آمایش و اسناد بخشی نیست.
لبافی اظهار کرد: براساس آنچه در شورای فرهنگ عمومی مصوب شده تندیس معین اقتصادی که موجب توسعه و آبادانی روستا شود در ورودی روستا نصب میشود، یکی از خیابانها یا میادین شهر به نام معین اقتصادی نامگذاری خواهد شد و خواهند توانست قبل از خطبههای نماز جمعه سخنرانی کرده و ضمن اینکه خادم حرم امام رضا(ع) میشوند در هفته یک ساعت در برنامه تلویزیونی حضور یافته و به بیان عملکرد خود خواهند پرداخت.
نرخ اشتغال بردسکن 88.6 درصد است
در این جلسه فرماندار بردسکن گفت: این شهرستان با نرخ اشتغال 88.6 درصد و نرخ بیکاری 11.4 درصد دارای 42 واحد صنعتی و 33 واحد معدنی فعال با سرمایهگذاری بیش از هشت هزار و 500 میلیارد ریال و بیش از سه هزار و 500 نفر اشتغال است.
مجتبی شاکری افزود: 282 واحد تولیدی کشاورزی با سرمایهگذاری یک هزار و 320 میلیارد ریال و اشتغال 730 نفر و 41 واحد گردشگری فعال با سرمایهگذاری 14 میلیارد و 600 میلیون ریال و اشتغال 63 نفر در شهرستان بردسکن فعال هستند.
وی با اشاره به وجود 461 منبع آبی با استحصال 138 میلیون متر مکعب در این شهرستان اظهار کرد: 383 منبع آبی در حوزه کشاورزی، 75 منبع آبی در حوزه خدمات و 21 منبع در حوزه صنعت و معدن وجود دارند.
او افزود : بردسکن دارای 27 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی با تولید بیش از 117 هزار تن انواع محصولات باغی شامل پسته، انار، انگور، زعفران، انجیر و... همچنین محصولات زراعی شامل پنبه، زیره، گندم و جو و تولیدات دامی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی، شیر و تخم مرغ، عسل و... است.
فرماندار بردسکن گفت: بیشترین سطح زیرکشت شهرستان، مربوط به کشت پسته با 10 هزار هکتار و تولید 9 هزار و 600 تن و میانگین 960 کیلو در هر هکتار است.
وی همچنین عنوان کرد: دو هزار و 500 هکتار انار با تولید 50 تن و متوسط تولید 20 تن در هر هکتار، یک هزار هکتار انگور با 20 هزار تن و دو هزار و 500 هکتار زعفران با تولید 5 تن زعفران خشک و 200 هکتار انجیر با تولید 800 تن محصول از دیگر ظرفیتهای این شهرستان به شمار میرود.
وی اظهار کرد: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، برای ایجاد مجتمع گلخانهای در مساحت 15 هکتار و ایجاد اشتغال برای یک هزار نفر، مجوز حفر چاه اخذ و زمین مورد نظر جانمایی شده است.
شاکری گفت: با انعقاد تفاهمنامه با پنج معین اقتصادی شهرستان 30 روستای بردسکن در اجرای طرحهای اشتغال تحت پوشش آنها قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامههای سرمایهگذاری به ارزش شش هزار و 680 میلیارد ریال با اشتغال یک هزار و 422 نفر افزود: در این راستا 25 صندوق خرد محلی در روستاهای شهرستان تشکیل و پنج صندوق از محل اعتبارات صندوق کارآفرینی امید، تسهیلات اشتغال در زمینه دامداری، خیاطی طیور و قالیبافی اخذ نمودند.
فرماندار بردسکن گفت: تعداد 13 روستا به منظور برخورداری از 120 میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات اجتماع محور بنیاد برکت برای ایجاد 300 شغل جدید تعیین شدهاند.
وی اظهار کرد: مبلغ 199 میلیارد ریال تسهیلات توسعه پایدار روستایی از محل بند الف تبصره 18 قانون بودجه در سامانه کارا به 316 طرح و با اشتغال 596 نفر پرداخت شده که با توجه به سهمیه ابلاغی 95 میلیارد و 470 میلیون ریالی شاهد تحقق 208 درصدی آن هستیم.
شاکری افزود: در این راستا 117 طرح به بانک کشاورزی به مبلغ شش میلیارد و 10 میلیون ریال، 109 طرح به مبلغ 51 میلیارد و 630 میلیون ریال توسط پست بانک و 58 طرح به مبلغ 57 میلیارد و 170 میلیون ریال توسط بانک توسعه و 21 طرح به مبلغ 29 میلیارد و 570 میلیون ریال به صندوق کارآفرینی امید معرفی و پرداخت شده است.
وی ادامه داد: تعهد اشتغال شهرستان در سال جاری یک هزار و 197 نفر است که تاکنون 44 درصد تحقق یافته و 523 نفر ثبت سامانه رصد شدهاند.
وی به طرح مهارتآموزی در محیط واقعی کار اشاره و عنوان کرد: در این زمینه تعهد 58 نفر بوده که با 33 نفر عملکرد، 57 درصد محقق شده است.
شاکری گفت: با توجه به وضعیت موجود شهرستان مشکلات عمدهای در بحث تولید و اشتغال وجود دارد که تامین برق معادن بردسکن یکی از آنهاست.
وی افزایش حق بیمه تامین اجتماعی در کارگاههای بالای پنج نفر کارگر را مشکل ساز ذکر کرد و گفت: این مشکل برای کارگاههای قالیبافی شهرستان مشکلاتی ایجاد کرده که از طریق استان در حال پیگیری هستیم.
وی اظهار کرد: عدم وجود نقدینگی و کمبود تسهیلات سرمایه در گردش ارزان قیمت، مشکل دیگری است که از طریق کمیته تامین مالی استان ذیل شورای هماهنگی بانکهای استان در حال پیگیری است.
انتهای پیام
نظرات