به گزارش ایسنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان – رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی – امروز (دوشنبه ۲۰ آبانماه) در یازدهمین دور نشست دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان با عنوان «مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر در خدمت انسان» که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با بیان اینکه دوگانه باوری در جامعه در حال شکلگیری است، اظهار کرد: انسان خودش را در استفاده از این نوع روش و انگاره محق میداند.
وی ادامه داد: انسان امروز در برخی از موارد فضائل را به رذائل تبدیل میکند. زمانی فقط جسم انسان به اسارت گرفته میشد، اما امروز فکر و اندیشه انسان نیز به اسارت گرفته شده است و در هر مسیری که دیگران علاقهمند باشند ذهن و فکر انسان را هدایت میکند. امروز وظیفه رهبران دینی است تا اندیشه انسانها را به درستی هدایت کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: رهبران ادیان وظیفه دارند که مردم را به متون مقدس دین برگردانند. در زمانهای گذشته مردم فکر میکردند اگر تکنولوژی و تمدن انسانی پیشرفت کند انسان متمدن نیز با آن پیشرفت میکند، در حالی که تکنولوژی پیشرفت کرده است، اما متاسفانه انسان آن طور که باید و شاید به پیشرفت نرسیده است. غرق بودن انسان با خودش و قهر با خود بدترین آفت است. امروز ضروریترین نیاز بشر آشتی با خود است، چرا که در واقع گوهر وجودی خود را گم کرده است. انسان اگر خود را پیدا کند به دنبال افراطگرایی و خشونت نمیرود.
ابراهیمی ترکمان یادآور شد: زندگی مسالمتآمیز همراه با همزیستی مسالمتآمیز نیازمند تعادل است. دین مانند دارو نیست که برای برخی بیماران مفید باشد. دین مانند غذایی است که برای کل عالم بشریت یک نیاز ضروری است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین در دیدار با کاردینال میگل آنجل آیوسو_ گیسو – رئیس شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان- با تاکید بر این موضوع که گفتوگوی زبانها باید به گفتوگوی قلبها تبدیل شود گفت: گفتوگوی بین ادیانی سبب نزدیکی ملتها میشود. در هیچ برههای از تاریخ همچون امروز خشونت عادی سازی نشده بود. امروز قلب انسانها از یکدیگر دور شده و باید زبان گفتوگو را به زبان قلبها تبدیل کنیم.
ترکمان با اشاره به سابقه گفتوگوی دینی بین جمهوری اسلامی ایران و واتیکان گفت: اولین گفتوگوی ایران و واتیکان به سال ۱۳۷۳ برمیگردد و تاکنون ۱۰ دوره از گفتوگوها به صورت دوسالانه یک نوبت در رم و یک نوبت درتهران برگزار شده است. گفت و گوی بین ادیانی نزدیکی ملتها را بیشتر میکند و سبب رشد و توسعه مسالمت آمیز میشود. یکی از شکلهای ایجاد تعامل میان افراد جامعه گفت و گو است.
وی خاطرنشان کرد:در گفتوگو انسان از ابزار کلام استفاده میکند. بسیاری از آموزههای دینی آموزههای نامحدود هستند و متاسفانه کلمات گنجایش و ظرفیت انتقال تمام مفاهیم آن را ندارند. بنابراین گاهی این نقش حمل کنندگی معنا را به خوبی نمیتواند ادا کند و در این جا باید به نقش قلبها و دلها اشاره کنیم. دین اسلام و مسیحیت به دریافت کنندگی قلبها تاکید دارد. آن قلبی معنای بیشتری دریافت میکند که گناه نکرده باشد. که در آیات قرآنی نیز به این موضوع اشاره شده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به خشونتی که در جهان امروز عادی شده است گفت: در هیچ برههای از تاریخ همانند امروز قلب انسانها از یکدیگر دور نبوده و خشونت قلب انسانها را از یکدگی ردور میکند. متاسفانه این وضعیت رو به تشدید است و گفتوگوی زبانها باید به گفتوگوی قلب تبدیل شود که اسلام و مسیحیت بر این امر تاکید دارند. هدف از برگزاری گفتوگوی دینی نزدیکی قلبها است. اگر قلبها به یکدیگر نزدیک شوند نسبت به محبت و صلح و دوستی جریان پیدا میکند.
در ادامه، کاردینال میگل آنجل آیوسوگیسو با بیان اینکه گفتوگوی دینی بین ایران و کلیسای واتیکان به رهبران هر دو مذهب کمک میکند تا راه حلی برای درمان خشونت در جهان امروز پیدا کند گفت: ما رهبران مذهبی، مسئولیت مشترکی در جامعه داریم و آن بهره گیری از آموزههای دینی است و این که به یکدیگر احترام بگذاریم و به قدرت معنوی برسیم.عمل صالح نشانه وجود ایمان در دلها، و مایه تجلی در زندگی است. عمل صالح محبت و دوستی، و صلح زندگی مسالمت آمیز را در پی دارد.
یازدهمین دوره گفت و گوی دینی مرکز گفت و گوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات سالامی با شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان با عنوان «مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر در خدمت انسان» ۲۰ و ۲۱ آبان ماه با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود.
این دوره از گفتوگوهای دینی. شامل حقوق و تکالیف فرد، خانواده و آموزش جوانان، خدمت به جامعه از دیدگاه مسلمامانان و مسیحیت، خدمت به جامعه بینالمللی از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان است.
در ادامه این نشست دینی، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی تسخیری – رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- گفت: دور دهم گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان تحت عنوان «افراط گرایی و خشونت به نام دین کدام رویکرد به دین؟» در روزهای دوم و سوم آذر ماه سال ۹۵ در شهر رم برگزار شد. در این دور از گفتوگوها مقالاتی در چهار محور حقوق و تکالیف فرد، خانواده و آموزش جوانان، خدمت به جامعه از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان، خدمت به جامعه بینالمللی از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان ارائه میشود.
وی ادامه داد: در این نشست دو روزه، اندیشمندان مسلمان چون محمود حکمتنیا، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری با موضوع «حریم حق و عدالت»، آیتالله احمد بهشتی، عضو مجلس خبرگان رهبری با موضوع «خانواده و آموزش جوانان»، حجتالاسلام والمسلمین رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل البیت(ع) با موضوع «خدمت به جامعه؛ دیدگاه اسلامی»، آیتالله محمد علی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام با موضوع «ارزشها و منافع؛ پایه روابط میان مسلمانان و مسیحیان» و اندیشمندان مسیحی مقالات خود را ارائه میدهند.
انتهای پیام
نظرات