حجتالاسلام عبدالحمید نعمتی - رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی استان قزوین - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به میلاد امام صادق (ع) به رویکرد علمی آن حضرت اشاره و اظهار کرد: امام صادق (ع) در دوره ویژهای زندگی میکردند که اگر هر کدام از سایر ائمه اطهار نیز در این برهه زمانی حساس بودند، بیشک همین روال را انجام میدادند.
وی افزود: در این برهه زمانی شاهد تقابل و تضاد دو جریان امویان و عباسیان هستیم لذا امام از این آشوب ایجاد شده نهایت بهرهوری را داشته و با پیگیری جریان علمی شاگردان بسیاری را تربیت میکنند.
حجتالاسلام نعمتی تصریح کرد: منصور دوانقی کارهای بنیادینی که آن حضرت بهواسطه اقدامات فرهنگی انجام دادند را بسیار در روشنگری امت تأثیرگذار دانست و همین هم موجب عصبانیت او شده و آن حضرت را به شهادت رساند.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) با این رویه جامعه را برای مهدویت و منجی آخرالزمان آماده کردند، گفت: امیدواری به مکتب تشیع و شکوفا نمودن تمدن اسلامی از آثار و برکاتی است که بهموجب توجه امام به نهضت علمی در جامعه ایجاد شد.
این مسئول ادامه داد: خدمات علمی امام ششم برای پیشبرد اسلام که بسیار تمدن ساز است، موجب شد تا طلاییترین تاریخ تمدن اسلامی از علمی که شاگردان آن حضرت ارائه کردند بر جای بماند.
وی با اشاره به اینکه مواجهشدن با جریان سلفی و تکفیری از طریق خیزش علمی حضرت از دیگر نتایج این رویکرد است، افزود: برخی از مسلمانان بعد از رحلت پیامبر به سمت مسلمان کشی رفته و از سوی دیگر جریان سلفی در جامعه رواج یافت، لذا حضرت با آثار علمی و تفکری با این جریان مقابله کردند.
رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی استان قزوین عنوان کرد: آن حضرت با نهضت علمی در حقیقت کار تشکیلاتی کردند که موجب جاری و ساری شدن مبانی اسلام در کل جهان شد.
وی با تأکید بر اینکه وجود چهار هزار شاگرد از اقصی نقاط جهان برای بهرهگیری از علم آن حضرت موجب پخش شدن مبانی دینی شد، گفت: آن حضرت با این رویه از کار جزیرهای حذر کرده و زمینه مبارزه با تحریفات بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) را ایجاد کردند.
این مسئول اضافه کرد: انشقاق بین صفوف مسلمانان ازیکطرف و وجود بدعتهای مختلف که ناشی از ناآگاهی مردم بود، باعث شد تا امام صادق (ع) به سمت آگاهی عقیدتی رفته و این خلأ را پر کنند.
وی با بیان اینکه مبارزه با خرافات، مبارزه با تحریف در دین، توجه به عقلگرایی و تفکر در دین موجب پیریزی تمدن اسلامی شد، بیان کرد: ایشان شبکه وکالت را علنی و زمینه بروز و ظهور آن و باز کردن باب اجتهاد را برای آمادگی مردم در زمان غیبت فراهم کردند.
حجتالاسلام نعمتی در پایان خاطرنشان کرد: مردم دنیا تشنه معلومات ناب و فطری و معارف پیامبر اکرم (ص) بودند و امام صادق (ع) دست روی این موضوع گذاشتند، امری که امروز در حوزه علمیه جامعه المصطفی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات