فرامرز نیکسرشت در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، با اشاره به شرایط موجود کشور، اظهار کرد: در حال حاضر در شرایط غیرمعمول هستیم و این نشستها برای تصمیمگیری برای چنین شرایطی است.
این مسئول ادامه داد: ناامنی موجود در کشورها مشکلی قابل توجه است ولی برای به دستآوردن بازارها باید ریسک چنین مسائلی را بپذیریم.
وی افزود: برای صادرات خدمات فنی و مهندسی نباید فقط بر روی کشورهای همسایه تمرکز کرد، بلکه کشورهای بسیاری وجود دارد که صدور خدمات فنی و مهندسی زنجان برای آن کشورها، مزیت نسبی بالایی دارد، به طوری که در دهه ۶۰ جهادسازندگی پروژههای بسیاری را در کشور آفریقایی تانزانیا انجام میداد و حال باید در دهه ۹۰ این صادرات بیشتر شود.
نیکسرشت تصریح کرد: در سالهای گذشته بازارهای بسیاری را در کشورهای مختلف از دست دادهایم که این موارد باید آسیبشناسی و بازبینی شود تا دوباره تکرار نشود.
در ادامه، رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز در رابطه با ارز دیجیتال، اظهار کرد: در حال حاضر تعرفه جدید انرژی برای بحث ماینینگ اعلام شده و به طور کلی این بحث در کشور، قانونی شده است.
علی یگانهفرد با تاکید بر ظرفیت بالای استان در بحث ماینینگ و ارز دیجیتال، ادامه داد: استان زنجان در بحث ماینینگ با استفاده از ۱۲ مگاوات برق در ماههای گذشته و ۸۰ واحد فعال، یکی از استانهای پرظرفیت در بحث ارز دیجیتال است و رونق این مهم علاوه بر ایجاد اشتغال بر ارزآوری و صادرات خدمات فنی و مهندسی از استان نیز تاثیر بالایی دارد.
وی با اشاره به افزایش قیمت بنزین و مشکلاتی که متعاقب با آن به وجود میآید، افزود: در بحث افزایش قیمت بنزین همه مکلف به اطاعت هستند ولی نگرانی بخش خصوصی از بروز گرانی بخش خدمات و کالا است که در این رابطه باید نظارت افزایش یابد تا واحدهای تولیدی بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
این مسئول با ارائه گزارشی از نیاز کشور سوریه به خدمات فنی و مهندسی، تصریح کرد: با توجه به پتانسیلی که شرکتهای فنی و خدماتی موجود در استان دارد، میتواند در این کشور فعالیت داشته باشد که در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی با حمایت و به وجود آوردن زیرساخت حضور این شرکتها، میتوان شاهد افزایش حضور آنان در بازسازی کشور سوریه بود.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با تاکید بر مزیتهای ایران و به تبع آن زنجان در صادرات خدمات فنی و مهندسی، یادآور شد: کشور به جهت موقعیت استراتژیکی و نزدیکی فرهنگی که با کشورهای همسایه دارد، میتواند جایگاه خوبی را در بازار این کشورها داشته باشد و در حال حاضر بازسازی کشور سوریه فرصت مناسبی برای این امر است.
رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی استان زنجان نیز اظهار کرد: انجمن خدمات فنی و مهندسی استان زنجان متشکل از شرکتهای خدمات فنی و مهندسی با توان علمی و اجرایی بالایی تشکیل شده است.
محمدحسین رستمخانی ادامه داد: برخی شرکتهای موجود در این انجمن، صادرات خدمات فنی و مهندسی را به برخی کشورهای همسایه انجام میدهند و با حمایتهای بخش دولتی این شرکتها میتوانند حضور پررنگی را در کشور سوریه داشته باشند.
رئیس نظام صنفی رایانهای استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: سوریه فرصتی برای کشورهای خدماتی است و اگر زمان را مدیریت نکنیم، دوباره بازار به وجود آمده برای خدمات فنی و مهندسی، از دست میرود.
افشین آشوری ادامه داد: امنیت در سوریه برای کارشناسان این حوزه اهمیت بالایی دارد، به همین خاطر اتاق بازرگانی زنجان می تواند یک هیئت تجاری را تدارک ببیند که کارشناسان از این کشور و اقداماتی که باید در این کشور انجام دهند، به دست آورند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به صدور آموزشهای خدماتی، گفت: آموزشهایی در این ادارهکل ارائه میشود که دارای استانداردهای بینالمللی است و میتوان در این رابطه گفتمان مهارتی بین استانها به وجود آورد که تجربه موفق آموزش نیروی انسانی، سیکل ترکیبی استان زنجان و لرستان در این زمینه وجود دارد.
محمدرضا انصاری با اشاره به صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور سوریه، خاطرنشان کرد: از فرصت به وجود آمده میتوان نهایت استفاده را در بحث صادرات مواد آموزشی به دست آورد.
انتهای پیام
نظرات