به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت موسوم به "سنجشگر اعتماد ادلمان" بالغ بر دو دهه است که از هزاران تن از مردم در زمینه اعتمادشان به دولتها، رسانهها، شرکتهای تجاری و سازمانهای غیر دولتی در کشورهایشان نظرخواهی کرده و در نظرسنجی اخیرش متوجه افزایش درصد تایید در چندین کشور "اقتدارگرای" جهان به ویژه چین شده است.
این نظرخواهی مشخص کرده که کسب و کارها، به لطف نقشآفرینی در توسعه واکسنها و تطبیقدهی مکانهای کار و رویههای خردهفروشی توانستهاند سطح بالایی از اعتماد را در سطح جهانی حفظ کنند، هر چند که ملاحظاتی را در قبال تعهد به عدالت اجتماعی نشان دادهاند.
ریچارد ادلمان که گروه تحت امرش نتایج مطالعه از ۳۶۰۰۰ پاسخگوی اهل ۲۸ کشور در بازه یکم تا بیست و چهارم نوامبر گذشته را منتشر ساخت، گفت: ما واقعا شاهد سقوط اعتماد به دموکراسیها بودهایم.
او با اشاره به وجود سطح بالای نگرانی درباره از دست رفتن مشاغل در رابطه با همهگیری یا اتوماسیون گفت: همه چیز به این مساله بر میگردد که آیا شما احساس اطمینان به لحاظ اقتصادی دارید؟
بزرگترین بازندهها در زمینه اعتماد عمومی در سال گذشته میلادی نهادها در آلمان بودند که با کاهشی هفت درصدی میزان اعتماد به آنها به ۴۶ درصد رسید، در حالی که بعد از آن استرالیا با تجربه کاهش شش درصدی و ثبت رقم ۵۳ درصد، هلند با تجربه کاهش شش درصدی و ثبت رقم ۵۷ درصد، کره جنوبی با تجربه کاهش پنج درصدی و ثبت رقم ۴۲ درصد و آمریکا با تجربه کاهش پنج درصدی و ثبت رقم ۴۳ درصد قرار داشتند.
متقابلا اعتماد عمومی به نهادها در چین با افزایشی ۱۱ درصدی نسبت به نظرسنجی قبلی رقم ۸۳ درصد را ثبت کرد و در ادامه امارات متحده عربی با تجربه افزایش ۹ درصدی رقم ۶۶ درصد و تایلند نیز با تجربه افزایش پنج درصدی نسبت به نظرسنجی قبلی، رقم ۶۶ درصد را ثبت کرد.
این مطالعه نشان داد، مشوقهای چند تریلیون دلاری ثروتمندترین کشورهای جهان برای حمایت از اقتصادهایشان در طول همهگیری نتوانستهاند احساس اطمینان را تزریق کنند.
در ژاپن تنها ۱۵ درصد از مردم معتقد بودند که آنها و خانوادههایشان بعد از یک دوره پنج ساله وضعیتی بهتر خواهند داشت و اکثر دیگر به اصطلاح "دموکراسیها" در ارتباط با همین سوال درصد تایید بین ۲۰-۴۰ درصد را ثبت کردند. اما در چین حدود دو سوم پاسخگویان نسبت به اقبال اقتصادی خود خوشبین بودند و ۸۰ درصد هندیها هم معتقد بودند که بعد از پنج سال وضعیتی بهتر خواهند داشت.
در ادلمان، بالا رفتن سطح اعتماد عمومی در چین، نه تنها مرتبط با تلقیهای اقتصادی بلکه همچنین مرتبط با بالا رفتن احساس پیشبینیپذیری درباره سیاستهای چین مشخصا در ارتباط با همهگیری بوده است.
وی افزود: فکر میکنم در این مورد یک انسجام بین آنچه انجام شده و آنچه گفته شده وجود دارد. آنها به عنوان مثال در قبال کووید وضعیت بهتری داشتهاند.
نتایج این مطالعه ادلمان در راستای یافتههای مربوط به سالهای اخیر از بابت افزایش ناخرسندی از سرمایهداری، رهبران سیاسی و رسانهها بوده است.
نگرانیها درباره موضوع "اخبار دروغ" رکورد جدیدی در افزایش را ثبت کرده و سه چهارم پاسخگویان در سطح جهان نگران "استفاده تسلیحاتی" از این مساله هستند. در حوزه دغدغههای اجتماعی هم، مساله تغییرات آب و هوایی اکنون به عنوان یک نگرانی بزرگ در پشت سر مساله از بین رفتن شغل قرار گرفته است.
رهبران کسب و کارها همچنان با فشار بالای توقعها روبرو هستند و اکثریت قاطعی گفتند که طبق باورها و ارزشهایشان اقدام به خریداری کالاها، پذیرفتن پیشنهادات شغلی و سرمایهگذاری در کسب و کارها کردهاند. حدود دو پنجم پاسخگویان با این حال گفتند که از نظرشان، کسب و کارها تلاش کافی برای رسیدگی به تغییرات آب و هوایی، نابرابری اقتصادی و مهارتآموزی مجدد نیروی کار انجام نمیدهند.
انتهای پیام
نظرات