• پنجشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401072110916
  • خبرنگار : 71402

سازمان ملل الحاق اراضی اوکراین به خاک روسیه را محکوم کرد

سازمان ملل الحاق اراضی اوکراین به خاک روسیه را محکوم کرد

مجمع عمومی سازمان ملل روز چهارشنبه قطعنامه‌ای ضد روسیه درباره همه‌پرسی در جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپوریژیا در اوکراین و همچنین درباره وضعیت کی‌یف را تصویب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، پیش‌نویس این قطعنامه ۱۴۳ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۳۵ رای ممتنع گرفت. علاوه بر این، قطعنامه مذکور خواستار حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره شده است و از تمامی کشورها خواسته تا الحاق این اراضی به روسیه را به رسمیت نشناسند.

روسیه، بلاروس، کره‌شمالی، نیکاراگوئه و سوریه به آن رای منفی دادند. چین، هند و آفریقای جنوبی رای ممتنع دادند، در حالی که برزیل از این قطعنامه حمایت کرد. ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان هم رای ممتنع دادند. لتونی، لیتوانی، استونی و اوکراین از این قطعنامه حمایت کردند. قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تصویب باید حداقل دو سوم آرا را تضمین کند.

براساس گزارش رویترز، مجمع عمومی سازمان ملل متحد تلاش مسکو برای الحاق چهار منطقه اوکراینی را محکوم کرد و متحدان کی‌یف به ارائه کمک نظامی بیشتر متعهد شدند. ۱۴۳ کشور قطعنامه‌ای را به تایید رساندند که اقدام مسکو را "غیرقانونی" خواند و این به انزوای بین‌المللی بیشتر می‌انجامد.

روسیه از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر یک سری رفراندوم در آن چهار منطقه اوکراین برگزار کرد و طبق گزارش رسانه‌های روس، نتیجه رفراندوم‌ها رای "مثبت" این اراضی برای پیوستن به فدراسیون روسیه بود. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه هم پس از تایید دو مجلس کشورش، این الحاق را رسما تایید کرد.

رای‌گیری در مجمع عمومی، به دنبال اقدام ماه گذشته روسیه در وتوی قطعنامه مشابه‌ای در شورای امنیت ۱۵ عضوی صورت گرفت. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل پیش از رای‌گیری در مجمع عمومی گفت که این اقدامی "سیاسی‌شده و علنا تحریک‌آمیز" است و ممکن است "هرگونه تلاش‌ یا تمام تلاش‌ها به نفع یک راهکار دیپلماتیک برای حل این بحران را نابود کند."

به دنبال تصویب قطعنامه مجمع عمومی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین از این ۱۴۳ کشور بابت حمایت "تاریخی" از قطعنامه‌ای علیه تلاش روسیه برای الحاق اراضی کشورش قدردانی کرد و آن را "با ارزش" خواند.  

در بروکسل هم بیش از ۵۰ کشور غربی برای کمک نظامی بیشتر به اوکراین، به ویژه انتقال تسلیحات دفاع هوایی، در پی حملات تلافی‌جویانه این هفته که به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در واکنش به انفجار پلی در کریمه دستور داده شد، گردهم آمدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۰:۰۲

مگر نظر ایران هم عدم حمایت از کشور گشایی نبود چرا غایب بودیم؟ اما مردم ایران حمله نظامی وحشیانه روس ها به اکران و تجاوز آشکار به کشور مستقل اکراین را محکوم می کنند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۲:۰۶

عامل اصلی حمله تبعیت اکراین از امیال توسعه طلبانه ناتو است

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۰:۲۵

فقط چند تا حکومت ... و غیر مردمی از تجاوزگری آشکار روسها حمایت میکنن ...

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۱:۵۲

از لحاظ جمعیت اکثرا رای ممتنع داده اند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۰:۴۰

اسمی از موضع ایران آورده نشد!! شما خبرگزاری مهمی هستید نباید اخبارتون کپی پیست اخبار جبهه ی ناتو باشه.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۰:۵۹

آفرین به سازمان ملل!!! جنایتکار روس را باید زنده در گور کرد. فکر کردند الان هم مثل قرن نوزدهمه که نصف خاک ایران را جدا کردند و به خاک خودشان ضمیمه کردند و آب هم از آب تکان نخورد!!! گوشمالی بیشتری باید به روسها داد. نازی زمانه آنها هستند.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۱:۲۷

اینا هم که همه چیز رو محکوم میکنند،این که نون و آب نمیشه.در کنار شما هستیم و محکوم میکنیم و..شد کار.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۲:۰۵

در این بحران فقط آرای ممتنع کشورهای آسیای میانه بدلیل همجواری قابل اعتنا هست وآرای سایر کشورها مغرضانه هست

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۳:۰۸

1- وقتی خبر از سازمان ملل هست و شما هم یک خبرگزاری ایرانی، پس چرا گزارش خالی از این مورد هست ؟! 2- پس به نظر در کل، نه در غرب و شرق بلکه در سایر کشورها هم استاندارد دوگانه میتونه وجود داشته، به هر حال کشورهای دیگه هم بر اساس منافع خودشون تا به امروز استاندارد دوگانه داشته اند و دارند که توصیه نمیشه ... 3- نکته ی مهم که نباید از یاد برد اینکه، حتی اگر همه ی قطعنامه های ضد روسی تا الان را هم تایید می کردیم، فرقی در قبال رویکرد های کشورهای معاند در موارد مشابه نسبت به ما به وجود نمی اومد! اما بحث سر یک موضوع دیگه هست ...

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۹:۱۸

روسیه متجاوز درطول تاریخ کارش زمین خواری بوده