سیدرضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم امروز ۱۳ آذرماه در همایش «خاک، سرآغاز غذا» که به مناسبت روز جهانی خاک در اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم برگزار شد، گفت: متأسفانه در کشورمان غفلت طولانی مدت نسبت به مسأله بسیار مهم و حساس خاک داشتهایم.
وی با بیان اینکه موضوع خاک، شاید از آب هم مهمتر باشد، تصریح کرد: خاک به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اصلی و اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم وجود هرگونه آلودگی در خاک را موجب نابودی انسان دانست و گفت: خاک از منابع تجدیدپذیر به شمار می رود، اما تشکیل هر سانتیمتر خاک در شرایط مختلف آب و هوایی از ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال طول می کشد.
وی تهدیدات زیست محیطی خاک را شامل دو بخش فرسایش و آلودگی خاک عنوان کرد و افزود: امروز متأسفانه علاوه بر آلودگی بخشی از اراضی و مراتع پیرامون شهر قم، شاهد گسترش پدیده شوم گرد و غبار در استان بودهایم و این یک زنگ خطر جدی برای همه مردم و مسئولان است.
موسوی در پایان با اشاره به تصویب قانون «حفاظت از خاک» و ظرفیت های قانونی برای حفظ و حراست از این سرمایه ارزشمند خدادادی در کشورمان، تصریح کرد: بدون تردید توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه بـه منـابع خـاک، دسـت یافتنی نخواهد بود و همه باید برای حفظ این امانت برای نسل های آینده تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات