دکتر سیمین خیاطزاده در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت کرونایی در استان، گفت: از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۱ تا به الان از تعداد نمونهگیری انجام شده تعداد موارد قطعی به دست آمده از کرونا بسیار کاهش پیدا کردهاست و همچنین تعداد نمونههای سرپایی در مراکز منتخب استان به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده چون افراد علامت داری که با شک به کرونا به مراکز مراجعه میکردند کم شده و در بین این مراجعه کنندگان نهایت تعداد موارد مثبت یک الی دو نفر میباشد.
وی با اشاره به بستری تعدادی از بیماران کرونایی، افزود: کرونا از روی تعداد افراد بستری در بیمارستان ارزیابی میشود وقتی فردی با علائم تنفسی شدید در بیمارستان بستری میشود شک به آنفلوانزا، کرونا و بیماریهای تنفسی دیگر هم میتواند باشد به طور میانگین در طی سه هفتهی گذشته ۲۰۰ الی ۳۰۰نمونه برداری در بیمارستان انجام شدهاست که میتوان گفت تقریبا ۲۵۰الی ۳۰۰ نفر بیمار در طول یک هفته در بیمارستان بستری شدهاند.
وی همچنین ادامه داد: در افراد بستری یکی از شکهای ما ابتلای فرد به کرونا است اما نمونه مثبتی که از بابت کرونا استخراج شده است دو الی سه نفر بیمار کرونایی میباشد، یعنی موارد مثبت کرونا به طور تقریب دو تا سه درصد در نمونههای بستری شده در بیمارستان است که این بهترین وضعیت استان نسبت به موجهای قبلی کرونا که به ۵۰درصد میرسید است.
وی تاکید کرد: طی هفت هفتهی گذشته یک مورد فوتی ناشی از ویروس کرونا در استان آذربایجان شرقی داشتیم.
خیاطزاده همچنین درباره وضعیت رنگبندی کرونایی استان نیز گفت: استان آذربایجان شرقی و ۲۱ شهرستان، وضعیت قرمز و نارنجی ندارد در بین شهرستانها فقط عجبشیر و مراغه در وضعیت زرد کرونایی هستند، ۱۹شهرستان دیگر از جمله تبریز هم در وضعیت آبی قرار دارند.
وی افزود: از اول آبان ماه تا هفتهی اول آذرماه موارد آنفلوانزا بسیار بالا بود اما از هفتهی دوم آذرماه تا به امروز به شدت کاهش پیدا کردهاست از نظر کرونا و آنفلوانزا مشکلی در استان آذربایجان شرقی وجود ندارد.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطر نشان کرد: افراد علامتداری که با سهلانگاری بدون ماسک در تجمعات حضور پیدا میکنند، استراحت لازم ندارند و با علائم سرماخوردگی در محل کار حضور پیدا کرده و فرزندان خود را راهی مدرسه میکنند باعث میشوند تا چرخه آنفلوآنزا دوباره شروع و باعث نگرانی شود.
وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در هیچ کجای دنیا از بین نرفته، افزود: درست است که اکنون در بهترین وضعیت کرونا از زمان شروع پاندمی کرونا قرار گرفتهایم و تا به امروز هیچ وقت این وضعیت در استان ما حاکم نبود اما هنوز هم در هیچ کجای دنیا به طور کامل خطر کرونا از بین نرفته است پس این را همیشه در گوشهی ذهن خود نگهداریم و با مراقبتهای لازمه و از لحاظ تغذیه حتماً تا جایی که مقدور است به سلامت خود رسیدگی کنیم.
وی ادامه داد: از ویتامینها برای کودکان استفاده کنیم و از افراد مسن که بیماری زمینهای دارند مراقبت کنیم و همچنین توصیه میکنیم کسانی که چهار دُز واکسن کرونای خود را نزدهاند حتماً با مراجعه به مراکز بهداشت از دُزهایی که مانده بزنند به خصوص اینکه هر چقدر زمان از زدن واکسن کرونا بگذرد میزان ایمنی ایجاد شده در بدن افت میکند.
خیاطزاده گفت: گروههای پرخطری که از بابت آنفلوآنزا قبلا هم به آنها هشدار داده شده که بهتر است واکسیناسیون کرونای خود را به طور کامل انجام دهند همچنان هم این هشدار برای آن افراد صدق میکند چون آنفلوآنزا به طور موقت کاهش پیدا کرده و احتمال دارد در هفتههای آتی دوباره موج آنفلوآنزا ایجاد شود، چون فصل آنفلوآنزا هنوز نگذشته و تا فرودین ۱۴۰۲ این آنفلوآنزا احتمال ادامهدار شدن خواهد داشت.
وی همچنین در خصوص وضعیت شیوع آنفلوآنزا در مدارس افزود: وضعیت آنفلوآنزای مدارس فعلاً در بهترین وضعیت خود قرار دارد و تعداد کودک بیمار شدیدا کاهش پیدا کرده و علائمی که ما میتوانیم در کودکان مشاهده کنیم مثل علائم کرونا و سرماخوردگی است و از علائم خفیف مانند آبریزش بینی، عطسه و دردهای عضلانی گرفته تا شدیدترین وضعیت با سرفههای خشک و شدید، تبولرز و دردهای شدید عضلانی باشد در بعضی از کودکان علائم گوارشی مثل اسهال، استفراغ و شکم درد هم دیده میشود اینها نشان میدهد که با یک ویروس به سرماخوردگی مبتلا شدهاند و احتمالا آن ویروس، ویروس آنفلوآنزا باشد بیشتر است.
خیاط زاده، به برخی از علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشاره و تشریح کرد: معمولاً آنفلوآنزا ناگهانی و با علائم شدید تبولرز و بدن درد و با عطسه، سرفه، آبریزش بینی جزئی به سراغ فرد میرود اما سرماخوردگی برعکس آنفلوآنزا با علائم خفیف عطسه، سرفه، آبریزش بینی و با دردهای عضلانی و تبولرز بسیار کم اتفاق میافتد.
وی بیان کرد: ما تمامی ویروسهایی که با این علائم در افراد ایجاد میشوند به آنها گروه ویروسهای سرماخوردگی گفته میشود که آنفلوآنزا و کرونا نیز زیر مجموعهای از سرماخوردگی هستند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان گفت: مراقبت های تنفسی و تهویهی در منزل، مدارس و محل کار فراموش نشود اگر فردی علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارد از ماسک استفاده کند و سعی کند تا جایی که مقدور است در محل کار و تجمعات حضور پیدا نکند و اگر فردی بیماری زمینهای دارد حتما باید واکسن آنفلوآنزا را زده باشد.
انتهای پیام
نظرات