به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سیانان، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در جریان نخستین حضورش در اجلاس چند روزه رهبران آمریکا-آفریقا در واشنگتن گفت: وقتی آفریقا موفق باشد، آمریکا موفق است. در واقع کل جهان نیز موفق خواهد بود.
این اجلاس بر مسائلی که برای آینده این قاره مهم هستند از جمله تغییر اقلیم، بهداشت عمومی و امنیت غذایی متمرکز خواهد بود. دولت آمریکا در حال حاضر میلیاردها دلار کمک اقتصادی به آفریقا ارائه داده و از اختصاص یک کرسی دائمی در گروه ۲۰ برای نمایندگی از اتحادیه آفریقا ابراز حمایت کرده است.
بایدن در این سخنرانی از تخصیص میلیاردها دلار در سرمایهگذاریهای تجاری جدید و تلاش برای کمک به گسترش دسترسی به اینترنت در قاره آفریقا که به گفته بایدن برای تقویت رشد اقتصادی لازم و ضروری است، خبر داد.
وی گفت: بهبود زیرساختهای آفریقا برای چشمانداز مد نظر ما به منظور ساختن یک اقتصاد جهانی قویتر که بتواند در برابر انواع شکهایی که در چند سال گذشته دیدهایم بهتر مقاومت کند، لازم و ضروری است.
بایدن همچنین قرار است در چند روز آتی برنامههایی را برای سفر به قاره آفریقا اعلام و یک نماینده ویژه جدید را برای اجرای تعهدات این اجلاس منصوب کند.
بایدن از زمان روی کار آمدنش به عنوان رئیس جمهور آمریکا هنوز به قاره آفریقا سفر نکرده است.
به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، بایدن به دنبال این سخنرانی میزبان گروه کوچکی از رهبران آفریقایی در کاخ سفید خواهد بود تا درباره انتخاباتهای قریبالوقوع در سال ۲۰۲۳ در آفریقا و حمایت آمریکا از انتخابات آزاد، عادلانه و معتبر در سراسر این قاره گفتوگو کنند؛ اقدامی که بیانگر تمرکز بایدن بر مسائل دموکراسی در این قاره خواهد بود.
به گفته مقامات ارشد دولت آمریکا، هدف از این گردهمایی ایجاد روابط محکمتر با کشورهای آفریقایی به امید رسیدگی به چالشهای مهمی که این قاره با آنها مواجه است و همچنین توسعه شراکتهای سودمند اقتصادی و امنیتی است.
بایدن در جریان این سخنرانی گفت: آمریکا به طور کامل به آینده آفریقا متعهد است.
این نخستین بار نیست که رهبران آفریقایی چنین پیامی را از سوی یکی از روسای جمهور آمریکا میشنوند. باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی اجلاس رهبران آمریکا-آفریقا را برگزار کرده بود و در آن متعهد به کمک به تقویت رفاه و امنیت در آفریقا شده بود.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا عمدتا آفریقا را نادیده میگرفت، هرگز به این قاره سفر نکرد و حتی در یکی از نشستهای سال ۲۰۱۸ میلادی به برخی از کشورهای آفریقایی توهین کرد و آنها را "چاه مستراح" خطاب کرد.
این در حالی است که دیگر کشورها در تلاشند تا نفوذ خود در قاره آفریقا را افزایش دهند. چین تلاش کرده تا روابط تجاری با کشورهای آفریقایی را گسترش دهد و پروژههای زیرساختی عظیمی در آنجا انجام داده است. روسیه نیز نفوذ نظامی خود را از جمله از طریق مزدورانی همچون "گروه واگنر" در این قاره افزایش داده است.
انتهای پیام
نظرات