• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401120201279
  • خبرنگار : 50308

شیوع گسترده سویه‌های جدید کرونا محتمل است؟

شیوع گسترده سویه‌های جدید کرونا محتمل است؟

ایسنا/خراسان رضوی کارشناسان می‌گویند که سویه‌های ویروس کرونا بعید است باعث شیوع گسترده شوند.

به نقل از چاینادیلی، به گفته کارشناسان، از اوایل دسامبر، ۱۵ مورد داخلی از افراد آلوده به انواع نگران‌کننده کووید-۱۹ در سرزمین چین شناسایی شده است. آنان معتقدند که سویه‌ها، از جمله انواع بسیار مسری امیکرون XBB.۱.۵ و BQ.۱، به‌طور گسترده گسترش نیافته‌اند و بسیار بعید است که باعث شیوع گسترده در نیمه اول سال جاری شوند.

این سرزمین به‌دنبال گونه‌های نوظهور با قابلیت انتقال یا گریز از مصونیت بالا بوده است؛ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین روز شنبه اعلام کرد که نمونه‌هایی از بیش از ۱۶هزار و ۹۰۰ مورد کووید-۱۹ جمع‌آوری شده و توالی ژنوم آن‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. داده‌های این مرکز نشان می‌دهد که در میان ۱۵ عفونت، یک مورد XBB.۱.۵ و یک BQ.۱ گزارش شده در این ماه وجود دارد. ظهور داخلی این دو سویه توجه جامعه پزشکی و عموم مردم را به خود جلب کرده است زیرا در چند ماه اخیر به سرعت در تعدادی از کشورها گسترش یافته‌اند. در چین، سویه‌های غالب BA.۵.۲ و BF.۷ هستند.

چن کائو، محقق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین گفت: سویه BQ.۱ برای اولین بار در ماه ژوئن در نیجریه شناسایی شد و در ماه سپتامبر به اروپا و ایالات‌متحده  سپس ژاپن و سنگاپور در اواسط اکتبر گسترش یافت. سویه XBB.۱.۵ در ماه نوامبر به‌طور گسترده در ایالات‌متحده گسترش یافت. این سویه تا دوم ژانویه، حداقل در ۲۵ کشور و منطقه گزارش شده است.

چن بیان کرد: اکثر مردم چین به‌تازگی آلوده شده‌اند و سطح بالایی از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده و سلول‌های حافظه ایمونولوژیک در بدن خود دارند.

شیوع گسترده سویه‌های جدید کرونا محتمل است؟

وی ابراز کرد: در چنین شرایطی، حتی اگر سویه جدید اومیکرون ظاهر شود، احتمال شیوع آن در مقیاس بزرگ داخلی کم است. با این حال، گروه‌های آسیب‌پذیر و پرخطر، مانند افراد ۶۵ سال به بالا و افراد مبتلا به بیماری‌های قبلی ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شوند.

چن افزود: وحشت نکنید اما نباید تهدید را نادیده گرفت و مردم باید اقدامات احتیاطی را برای محافظت از سلامت خود انجام دهند.

لی تونگ‌زنگ، پزشک بیمارستان یوان پکن، وابسته به دانشگاه پزشکی کپیتال، طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری چینی خاطرنشان کرد: ایمنی جمعی چین قوی است و به‌تازگی فقط عفونت‌های پراکنده وجود دارد. خطر ابتلا به عفونت دوم زمانی افزایش می‌یابد که تعداد بیماران مبتلا به سویه‌های جدید افزایش یابد. با گذشت زمان، محافظت در برابر انواع جدید ممکن است کاهش یابد.

لی افزود: با این حال، موارد ذکرشده موثر باقی خواهد ماند، بنابراین خطر موج جدیدی از عفونت‌ها بسیار اندک است.

زنگ  گوانگ، اپیدمیولوژیست، تخمین زده است که کمتر از ۱۰ درصد از کل جمعیت هنوز در معرض ابتلا به این بیماری هستند زیرا اکثر مردم طی شیوع اخیر مبتلا شده‌اند و مصونیت پیدا کرده‌اند و بیش از ۳.۴ میلیارد واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده‌اند. دوزها در سراسر کشور تجویز شده بود.

زنگ  گفت: سد ایمنی در حال حاضر به‌طور کامل قوی است. هیچ گونه‌ای که قادر به شکستن سد ایمنی باشد پدیدار نشده است. با این حال، نظارت دقیق سویه‌های جدید باید اجرا شود و راهبردهای واکسیناسیون آینده تدوین شود.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین، از ۱۰ فوریه تا پنجشنبه، این سرزمین ۹۸ مورد مرگ ناشی از کووید را در بیمارستان‌ها گزارش کرده که یکی از آن‌ها تنها ناشی از ویروس بوده است. بقیه ناشی از ترکیبی از کووید-۱۹ و سایر بیماری‌های قبلی بود. این تعداد با ۹۱۲ مورد مرگ گزارش شده در دوره هفت روزه قبلی از ۳تا ۹ فوریه مقایسه می‌شود. روز پنجشنبه، ۲۰ هزار نفر مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان‌ها بودند که ۹۸.۸ درصد نسبت به اوج ثبت شده در پنجم ژانویه کاهش داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha