• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401120906256
  • خبرنگار : 50182

برای یک خانه‌تکانی "بی دردسر" این نکات را رعایت کنید

برای یک خانه‌تکانی "بی دردسر" این نکات را رعایت کنید

ایسنا/کرمانشاه یک فیزیوتراپ به تشریح نکات ایمنی و سلامت برای انجام یک خانه تکانی اصولی و بدون آسیب پرداخت.

دکتر محمدباقر صداقت جو در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شروع خانه تکانی‌ها در آستانه عید نوروز گفت: خانه تکانی یکی از رسوم قدیمی ایرانیان است و طی آن خانه‌ به نوعی پاکسازی می‌شود، اما در این بین متاسفانه به دلیل عدم رعایت برخی نکات، ایمنی و سلامت افراد دچار آسیب‌هایی می شوند که بعضا جبران ناپذیرند.

وی افزود: هرساله بعد از عید نوروز شاهد بسیاری آسیب‌های کمر، گردن و زانو بویژه در زنان هستیم که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در انجام خانه تکانی ایجاد شده است.

صداقت جو گفت: یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها شکستگی‌های نقاط مختلف بدن است که به دلیل لیزخوردگی ایجاد شده است، همچنین آسیب‌های کمر و گردن و زانو و نیز پاره شدن عضلات دست با اجسام تیز و برنده هم از دیگر آسیب‌های شایع خانه تکانی هستند.

صداقت جو گفت: متاسفانه در این بین بعضا شاهد آسیب‌ها و ضایعات نخاعی هستیم که قطعا این آسیب‌ها جبران ناپذیر خواهد بود و نیاز است افراد حتما نکات ایمنی و سلامت را حین انجام خانه تکانی رعایت کنند.

وی در ادامه درتشریح نحوه انجام یک خانه تکانی بی دردسر و بدون آسیب، مهمترین نکته را داشتن یک برنامه زمانبندی عنوان کرد و افزود: برخی بانوان ایرانی اصرار عجیبی دارند که حتما کارهای خانه تکانی ظرف چند روز پایان گیرد، درحالیکه کار مضاعف در بازه زمانی کوتاه بسیار آسیب رسان خواهد بود، بویژه آنکه عمده بانوان ایرانی کم تحرک بوده و بدن آماده‌ای ندارند.

صداقت جو گفت: در همین راستا خانه تکانی باید طی مدت زمان طولانی و روزانه حدود دو تا سه ساعت کار با لحاظ فاصله جهت استراحت صورت گیرد.

وی افزود: یکی از نکات مهم دیگر برای خانه تکانی انجام کار گروهی است و همه باید در این امر مشارکت داشته باشند و بدانند که انجام این کار وظیفه خانم خانه به تنهایی نیست.

این  فیزیوتراپ با بیان اینکه دو عامل موجب آسیب به عضلات و ستون فقرات می‌شود، گفت: یکی از این موارد فشار زیاد است، طوری که افراد بیش از حد توان به عضلات و ستون فقرات خود فشار بیاورند، موردی که در برداشتن اجسام سنگین شاهد آن هستیم.

وی افزود: برداشتن اجسام سنگین باید توسط چند نفر صورت گیرد و برای بلند کردن برخی اجسام نیاز است که از کارگران حرفه‌ای در این زمینه استفاده شود، اما برخی افراد به تنهایی اقدام به بلندکردن این اجسام کرده که این کار آسیب‌های متعددی را برای ستون فقرات و عضلات آنها به دنبال دارد.

صداقت جو گفت: عامل دوم آسیب به ستون فقرات و عضلات بدن، انجام کارهای تکراری است و اگر افراد در مدت طولانی فقط یک کار تکراری انجام دهند، بطور مثال فقط شیشه پاک کرده و دست خود را مدام حرکت دهند، این امر آسیب‌هایی را برای دست آنها به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: در همین راستا توصیه می‌شود هنگام خانه تکانی حتما تنوع در کار لحاظ شود، بطور مثال اگر نیم ساعت شیشه‌ها پاک می‌شوند، نیم ساعت بعدی به شستن ظروف و نیم ساعت بعدی به جابجایی وسایل و... اختصاص یابد.

این فیزیوتراپ از لیزخوردگی به عنوان یکی از آسیب‌های شایع خانه تکانی یاد کرد و افزود: در همین راستا نیاز است که افراد حتما موقع شستن فرش یا کف منزل که از مواد شوینده استفاده می‌شود، دقت و احتیاط لازم را داشته باشند که پای آنها لیز نخورد.

صداقت جو گفت: همچنین توصیه می‌شود افراد شستن موکت و فرش را تا حد امکان به قالیشویی‌ها بسپارند، چرا که آسیب های بسیاری را هنگام شستن فرش شاهد هستیم.

این فیزیوتراپ گفت: با توجه به اینکه پاره شدن عضلات دست با اجسام تیز و برنده هم هنگام خانه تکانی شایع است، افراد باید هنگام استفاده از این وسایل دقت لازم ار داشته باشند.

صداقت جو به آسیب‌های کمر و گردن و شکستگی‌ها به دلیل سقوط از پله و نردبان در خانه تکانی هم اشاره کرد و افزود: در همین راستا توصیه می‌شود از افراد سبک وزن که بدن آماده‌ای دارند برای انجام کار در ارتفاع جهت پاک کردن شیشه‌ها و سقف استفاده شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود افراد حتما از پله‌های ایمن استفاده کرده و افرادی هم در کنار آنها مراقب بوده و آنها را تنها نگذارند.

وی اظهار کرد: در مجموع توصیه می‌شود هیچگاه خانه تکانی به تنهایی صورت نگیرد و حتما باید افراد دیگری هم در منزل باشند و همکاری کنند تا اگر خدای نکرده اتفاقی برای یکی از افراد خانواده رخ دهد، بتوانند سریع‌تر او را به مراکز درمانی برسانند.

صداقت جو گفت: بعضا شاهد هستیم که برخی دچار آسیب شده و چون فرد دیگر در منزل نبوده که به آنها کمک کند، به دلیل فعالیت و تکان خوردن این آسیب‌ها بیشتر شده است.

وی یادآور شد: همچنین توصیه می‌شود تغذیه مناسب و مصرف آب بسیار هم در خانه تکانی مورد توجه قرار گیرد، چرا که افراد در این ایام انرژی زیادی مصرف کرده و نیاز به تامین انرژی دارند و باید برای بهبود عملکرد عضلات حتما به میزان کافی هم آب مصرف کنند.

این فیزیوتراپ گفت: در مجموع خانه تکانی رسم خوبی است، اما نیاز است که افراد به‌طور جد این نکات را رعایت کنند تا نوروز به کام آنها و خانواده‌هایشان تلخ نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha