• چهارشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401122417295
  • منبع : نمایندگی همدان

مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان:

ابلاغ و اجرای سند بیماری‌های غیرواگیر استان همدان مورد توجه قرار گیرد

ابلاغ و اجرای سند بیماری‌های غیرواگیر استان همدان مورد توجه قرار گیرد

ایسنا/همدان مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر لزوم مشارکت دستگاه‌های اجرایی استان در اجرای سند بیماری‌های غیرواگیردار گفت: ابلاغ و اجرای این سند باید در راستای حفظ و تأمین سلامت مردم استان مورد توجه قرار گیرد.

غلامرضا فریدونی چهارشنبه ۲۴ اسفندماه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان، اظهار کرد: خط قرمز دولت و استاندار همدان، سلامت مردم است و بر این اساس هر آنچه با سلامت مردم در تعارض باشد، حذف می‌شود.

وی به دستورالعمل نخست این کارگروه در حوزه آلودگی هوا اشاره و بیان کرد: سپاه در قرارگاه زیست محیطی استان به شدت به دنبال فیلترهای کاهنده آلودگی هوا است. 

فریدونی با اشاره به اینکه سلامت مردم به موضوع آلودگی هوا گره خورده است بنابراین باید با حساسیت و دقت بالا در این جلسات مورد بررسی و توجه قرار گیرد، گفت: در این راستا راهنمایی و رانندگی باید کنترل و نظارت بیشتری در چهارچوب قوانین بر خودروهایی که آلودگی محیطی و صوتی ایجاد می‌کنند، داشته باشد.

وی در ادامه به دیپلماسی مؤثر دولت در کاهش تنش‌ها و بازگشایی سفارت‌خانه‌های ایران و عربستان اشاره کرد و افزود: این دیپلماسی مؤثر بر فضای عمومی جامعه و در جوّ سیاسی و اقتصادی کشور تأثیر مثبت داشته است اما متأسفانه بازتاب اخبار منفی بیش از بازتاب اخبار مثبت در جامعه شیوع دارد در حالیکه انعکاس گسترده همین رویکرد مثبت می‌تواند در آرامش جوّ روانی جامعه اثرگذار واقع شود.

فریدونی در ادامه با بررسی مسائل مرتبط با سند بیماری‌های غیرواگیردار استان خاطرنشان کرد: لازم است کلیه دستگاه‌های اجرایی سند بیماری‌های غیرواگیر استان را مورد بررسی قرار داده و منطبق با شرایط دستگاه مربوطه اجرا کنند و ظرف مدت سه ماه گزارش عملکرد خود را در این زمینه به مدیریت امور اجتماعی استانداری ارجاع دهند.

طرح‌های کلان توسعه باید پیوست سلامت داشته باشند

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان نیز بر لزوم توجه به موضوع آلودگی صوتی به عنوان یکی از موارد مهم در سلامت روان شهروندان تأکید کرد و گفت: گاهی برخی افراد با ایجاد تغییرات در سیستم صوتی خودروها موجب آزار روانی و شنوایی شهروندان می‌شوند که این موضوع باید مثل مسأله آلودگی هوا مورد توجه و بررسی قرار گیرد و با راهکارهای قانونی که در قوانین راهنمایی و رانندگی پیش‌بینی شده، با آن مقابله شود.

دکتر حبیب معصومی در ادامه به آلایندگی صنایع و کارخانجات در استان اشاره و مطرح کرد: طرح‌های کلان توسعه اعم از نیروگاه، کارخانجات، کارگاه‌های تولیدی و حتی گلخانه‌های بزرگ باید قبل از احداث و راه‌اندازی و بعد از آغاز به فعالیت، پیوست سلامت داشته باشند و شعار سلامت واحد «سلامت محیط زیست و موجودات زنده» را با هم در طرح توسعه‌ای ببینند.

وی تبیین کرد: از بدو شکل‌گیری کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تاکنون ۳۹ جلسه در سطح استان و شهرستان‌ها تشکیل شده‌ و از آبان‌ماه سال جاری که راه‌اندازی مجدد این کارگروه در دستور کار قرار گرفته است، ۵۰ دستور کار و محور مهم سلامت در استان بررسی و تدوین شده که در  جلسات آینده به هر یک پرداخته می‌شود.

تدوین بسته خدمات سلامت کارمندان

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان در پایان از تدوین بسته خدمات سلامت کارمندان خبر داد و یادآور شد: این بسته به دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ می‌شود تا با میزان خطرسنجی محیطی در هر موقعیت شغلی بررسی و اجرایی شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز موضوع سلامت و مرگ و میر را مورد توجه قرار داد و گفت: براساس آمارهای ارائه شده در همین کارگروه بیش از ۷۰ درصد از مرگ و میرها در اثر بیماری‌های غیرواگیردار است که بسیار حائز اهمیت بوده و در همین راستا توجه به مصرف غذای سالم، ورزش و داشتن تحرک و زندگی سالم از نکات قابل توجه است.

مصرف بیش از حد مجاز نمک توسط نانواها برای بالا بردن کیفیت آرد

دکتر قدرت‌الله رستمی موضوع غذا را در مبحث سلامتی بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: مصرف بیش از حد نمک، چربی و شکر در مواد غذایی موجب بیماری های قلبی- عروقی می شود که در این زمینه تلاش شده است مصرف نمک در نانوایی ها به حداقل برسد.

وی بار دیگر نظارت جدی برنانوایی ها را مد نظر قرار داد و یادآور شد: در برخی از نانوایی ها نانواها برای بالا بردن کیفیت آرد موجود از نمک بیشتر از حدمجاز استفاده می کنند که همین امر موجب افزایش ریسک بیماری های قلبی- عروقی می شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز از ارائه دو میلیون نفر خدمات ویزیت سرپایی و بستری خبر داد و گفت: بعد از مشکلات قلبی- عروقی، سرطان‌ها مهمترین عامل فوت در گروه بیماری‌های غیرواگیردار به شمار می‌روند که تغذیه ناسالم، آب و هوا و کم‌تحرکی از مهمترین عوامل آن محسوب می‌شوند.

دکتر رضا طهماسبی با بیان اینکه وزارت بهداشت در بهترین حالت ممکن می‌تواند ۲۵ درصد در حفظ سلامت مردم تأثیرگذار باشد، افزود: ارتقاء شرایط سلامتی در افراد مستلزم فعالیت اثرگذار و مشارکت دیگر دستگاه‌ها از جمله محیط زیست، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و ... است.  

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره برگزاری جلساتی با ۱۲ نماینده از دیگر دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه تدوین سند بیماری‌های غیرواگیر اظهار کرد: مصرف الکل و دخانیات، نداشتن فعالیت بدنی مناسب، رژیم غذایی نامناسب از جمله عواملی است که بر شیوع این دسته از بیماری‌ها تأثیر مستقیم دارند.

دکتر راضیه سادات میرمعینی از تدوین این سند و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و افزود: در این راستا لازم است کارگروه اجرای سند بیماری‌های غیرواگیر در تمام ادارات شکل گیرد و مصوبات آن با بومی‌سازی در هر اداره اجرا شود.

وی همچنین به تطبیق اهداف این سند با سند ملی و سند سازمان جهانی بهداشت اشاره و مطرح کرد: بسیاری از این اهداف با دیدگاه‌های کلی و جزئی در هر منطقه بررسی و تحلیل شده و سند استانی نیز با شرایط استان مورد تدوین و بررسی قرار گرفته که در برخی موارد با سند ملی و جهانی تطابق هدف دارد اما بسیاری از اهداف آن با درنظر گرفتن وضعیت سلامت استان و شرایط اقلیمی تدوین شده است.

به گزارش ایسنا، در همین راستا در این کارگروه به کاهش مصرف نان روزانه نیز در راستای کاهش تری گلیسیرید اشاره شد و در ادامه موضوع آلودگی هوا، آلاینده های ثابت وآلاینده های متحرک، سیاهه انتشار آلودگی، مهمترین منابع آلودگی های شهری، فازهای آلودگی، فواید رشته کوه های الوند در زمینه حفظ و تأمین هوای سالم، شناسایی کانون های دو درصدی ریزگردها در استان در راستای سالم سازی زیرساخت‌ها و هوای پاک، الزام رعایت نکات بهداشتی از سوی هم استانی ها، آلودگی های صوتی، صداهای نامتعارف و دستکاری شده اتومبیل ها، برخورد، رعایت قوانین، حدمجاز مواجهه با صداها در صنعت در ایران و سایر کشور، ورود پلیس راهنمایی و رانندگی در بخش معاینه فنی و توجه به صداهای نامتعارف اتومبیل ها و برخورد مناسب با ایجادکننده های صداهای نامتعارف در خیابان مورد تحلیل و گفتگو قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha