پوریا جلالی در جلسه امروز (۷ بهمن) شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه هزار جزیره ای عمل کردن در حوزه فرهنگ جواب نمیدهد، گفت: عرضه فرهنگ کار منسجم و هماهنگ و طولانی مدت نیاز دارد و غیر از این هر حرکتی صورت گیرد، راه به جایی ندارد.
وی افزود: قطعا تا به امروز دستگاههای فرهنگی زحمات بسیاری کشیدهاند و هر دستگاهی به وظایف خود عمل کرده است، اما مشکل اینجاست که مسیر حرکت دستگاهها با هم هماهنگ نیست و بعضا عکس هم حرکت میکنند.
جلالی گفت: با توجه به این شرایط وجود یک سند و نقشه مهندسی فرهنگی کشور یک ضرورت است که در سطح کشور در حال انجام است تا بتواند مسیر مشخصی را برای فرهنگ کشور رقم بزند.
وی افزود: در همین راستا برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور هم باید در استان تهیه شده و به کشور ارسال شود.
جلالی گفت: بر این اساس دستگاههای استان باید پنج اولویت اصلی فرهنگی استان را از دیدگاه خود بیان کرده و برای دبیرخانه شورا ارسال کنند.
وی خاطرنشان کرد: مدیران دستگاهها برای انجام این کار تنها یک هفته فرصت دارند.
وی افزود: این اولویتها در کارگروه مشورتی تخصصی شورای فرهنگی عمومی بررسی شده و نتیجه نهایی به شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام میشود.
جلالی گفت: با تدوین نقشه و سند مهندسی فرهنگی کشور دیگر شاهد تصمیمات لحظهای و خلق الساعه در عرصه فرهنگی نخواهیم بود و یک مسیر مشخص و روشن در این عرصه حاصل شده و تکلیف هر دستگاه هم در این سند مشخص میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: این سند مبنای ریل گذاری فرهنگی کشور و استان خواهد بود و با وجود آن میتوانیم با چشمانی باز در مسیر فرهنگی کشور حرکت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر حرکت ما در حوزه فرهنگ شبیه کسی است که در تاریکی و چشم بسته جلو میرود، بدون اینکه حتی بداند کجا میخواهد برود، بنابراین هر حرکتی در این شرایط فایده ای برای فرهنگ کشور و استان ندارد.
جلالی گفت: همه باید به این باور و یقین برسیم که ریشه عمده مشکلات ما در حوزه فرهنگ است و وجود چنین سند و نقشه راهی میتواند بسیار راهگشا باشد.
انتهای پیام
نظرات