حسینعلی امیری امروز، اول آبان در نخستین شورای اداری فارس پس از معارفه خود، با بیان اینکه اگر حکمرانی آموخته به حکمت نباشد، تنظیم روابط را که مهمترین هدف آن است را محقق نمیکند یا هزینههای بسیار سنگینی را برای رسیدن به هدف تحمیل میکند، گفت: حکمرانی مانند منشوری است که دارای ماهیت واحد، اما جلوههای متفاوت و متعددی است.
وی با اشاره به اینکه هر دولتی که بر سر کار میآید دارای گفتمانی است، گفت: گفتمان پزشکیان و دولت چهاردهم وفاق ملی و حکمرانی مبتنی بر آن است. در خصوص این گفتمان با مردم عقد وکالت بسته و امروز وظیفه مدیران و زیرمجموعههای آنها پاسخگویی به موکلان خود در تحقق بخشی به گفتمان وفاق ملی هستند.
استاندار فارس تصریح کرد: یکی از مهمترین مولفههای امنیت ملی در هر کشوری مردم آن هستند لذا قدرت موشکی، تسلیحات دفاعی، نیروهای نظامی، شرایط ژئوپلتیک و موقعیت جغرافیایی و مواردی از این قبیل اگرچه بسیار در امنیت کشور مهم هستند، اما اگر مردم و حمایت مردمی را همراه خود نداشته باشیم به درستی نمیتوان از این مولفهها استفاده کرد، لذا اگر مردم را همراه خود داشته باشیم مطمئنا هیچ کسی نمیتواند به کشور طمعی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نظریه و عمل منطقی دولت در قالب حکمرانی ظهور و بروز پیدا میکند، اظهار کرد: در حکمرانی، فلسفه سیاسی و نظریه اجتماعی منجر به اداره عمومی دولت میشود و حکمرانی به عنوان پلی میان این دو ایفای نقش میکند.
استاندار فارس با اشاره به اینکه در حکمرانی با چالشهای زیادی رو به رو هستیم، افزود: حکمرانی ادبیات وسیعی از گستره علوم اجتماعی را در برمیگیرد و هنر مدیر این است که بتواند به نحوی مدیریت کند که تبدیل به تنظیم روابط شود.
امیری تصریح کرد: هنر حکمرانی و مدیریت در قالب تنظیم روابط باید به شکلی تنظیم شود که هر مدیری در حوزه ماموریت خود نسبت به مسئولیتی که دارد بتواند توازن ایجاد کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از تمام مرزها، قانون و قواعد گذر کرده است، گفت: قطعا صهیونیست تنها نیست و برخی کشورها از او حمایت میکنند و بدشان نمیآیند که جنگ را به کشور ما هم بکشانند، اگر چه نیروهای مسلح ما بیدار هستند و قدرت بالای تسلیحاتی کشور چنین جراتی را به آنها نمیدهد، اما اقتضای امر در این شرایط وفاق، همراهی، همدلی پشتوانه و حمایت مردمی را حکم میکند.
استاندار فارس با بیان اینکه جامعهای که در آن مردم احساس ارزشمندی کنند آن جامعه نه تنها توسعه پیدا کرده و مردم روی رستگاری را میبینند بلکه در آن جامعه چشم طمع دشمنان نیز کور میشود، تاکید کرد: دستگاههای اجرایی فارس باید احساس ارزشمندی در ارباب رجوع و رضایتمندی آنها را در دستور کار قرار دهند تا آثار و برکات آن در قالب قدرت، ایستادگی، پایمردی و پایداری مردم ارتقا پیدا کند.
امیری همچنین آموزش مدارا و مماشات، توصیه به صبر، پرهیز از رفتارها و کردارهای هیجانی تند و خشن، تداوم اقدامات خوب و عدم تقابل سیاسی را از ویژگیهای گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم برشمرد و گفت: به دنبال شروع و آغاز دیگری نیستیم و معتقدیم کارها و پروژههای خوب باید تداوم پیدا کند.
استاندار فارس با تأکید بر اینکه رئیس دولت چهاردهم هیچگاه صحبت از معجزه در حل و فصل مشکلات اقتصادی نکرده است، گفت: باید بر اساس واقعیت و امکانات مسیر کشور را تعیین کرد و امروز تأکید دولت برای اداره امور کشور مبتنی بر عقلانیت، خردورزی، دانش محوری و کارشناسی است.
امیری با بیان اینکه جهان اجتماعی امروز محصول گفتمانسازی است، گفت: کنشهای انسانی مبتنی بر این گفتمانها شکل میگیرد، لذا ما کارگزاران باید در مسیر وفاق، وحدت، همدلی و همراهی، تحمل یکدیگر و برخورداری از سعه صدر حرکت کنیم.
وی با بیان این موضوع که شخصاً تلاش میکنم در هر فرد ویژگیهایی مانند اصالت خانوادگی، تعهد، تقوا، ادب، جوانمردی، مناسبات انسانی و …را پیدا کنم، بیان کرد: باید تلاش کنیم در وجود یکدیگر ویژگیهای مثبت برای دوست داشتن را پیدا کنیم.
استاندار فارس به رساله شیخ اشراق در باب عشق هم اشاره کرد و گفت: ما در جامعه نیازمند عشق ورزیدن به یکدیگر هستیم و در گستره تمام مناسبات اجتماعی باید این مهم ظهور وبروز پیدا کند تا به یک جامعه پر نشاط دست پیدا کنیم.
امیری تأکید کرد: همه افراد جامعه شهروند هستند و باید صدای آنها شنیده شود. اگر کسی صدایش را بلند کرد آن را اهانت به نظام، حاکمیت و خود فرض نکنیم بلکه باید با سعه صدر و صبوری که در همه جا معجزه میکند با مسائل برخورد کنیم.
استاندار فارس در ادامه از مدیران استان تقاضا کرد در انتخاب همکاران خود انسانهای شریف، پاکدست و کسانی که ضد فساد بوده و احساس ارزشمندی میکنند را انتخاب و در انجام اقدامات نیز اولویتبندی را در دستور کار خود قرار دهند.
امیری با بیان اینکه جمعیت استان فارس جوان نیست، خواستار تدبیر دستگاه مسئول در این زمینه شد و در ادامه تبعیض ناروا در توزیع امکانات را از دیگر مشکلات استان دانست و گفت: ناترازیهایی در توزیع امکانات وجود دارد که نشان میدهد، به عدالت فکر نکردهایم و این ناترازی در حوزه آموزش و ورزش بیش از سایر بخشها است.
استاندار فارس با بیان اینکه امروز مهمترین نیاز مردم نشاط است، از دستگاههای فرهنگی، صدا و سیما و بخشهای مرتبط خواست بسترهای ایجاد نشاط و بالا بردن روحیه مردم و شادابی جوانان، نوجوانان و کودکان را در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری فارس امیری در پایان از مدیران دستگاههای اجرایی خواست ارتباط موثر و مستمری با بدنه مجموعه خود داشته باشند تا گفتگو شکل گیرد.
انتهای پیام
نظرات