• شنبه / ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403090301439
  • خبرنگار : 50034

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خبرداد

مرگ ۲۲ همدانی به‌دلیل مسمومیت

مرگ ۲۲ همدانی به‌دلیل مسمومیت

ایسنا/همدان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۴۰ درصد مسمومیت‌های این استان عمدی است، گفت: سال گذشته ۲۲ نفر در استان به دلیل مسمومیت‌ها فوت کردند.

 قدرت‌الله رستمی شنبه سوم آذرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع مهم خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو، اظهار کرد: متاسفانه داروهایی توسط افرادی خودسرانه مصرف می‌شود که ممکن است مسمومیت‌های حاد را باعث شود و سلامت افراد را تهدید کند.

وی بیان کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان مهمترین و باارزش‌ترین یافته بشر برای مقابله با عامل‌های میکروارگانیزمی که در تاریخ بشر موجب مرگ و میر افراد شده، محسوب می‌شود اما افراد با مصرف خودسرانه دارو و ایجاد مقاومت، اثرات آنتی‌بیوتیک‌ها را برای این میکروب‌ها کاهش و به صفر رسانده و دسترسی بشر برای درمان بیماری با داروهای موجود را خالی می‌کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۴۰ درصد مسمومیت‌های استان عمدی و ۶۰ درصد اتفاقی و غیرعمدی است، گفت: مسمومیت شیمیایی با ۳۴ درصد بالاترین میزان مسمومیت را به خود اختصاص داده که از این میزان ۳۰ درصد مربوط به استفاده از الکل است.

وی با اشاره به اینکه علت مسمومیت‌ها مختلف است که ممکن است از طریق گزش، مصرف خوراکی نظیر قارچ سمی، مصرف مواد مخدر و اعتیادآور و یا مسمومیت شیمیایی باشد، خاطرنشان کرد: گزش سه درصد مسمومیت‌ها را در برمی‌گیرد.

رستمی با بیان اینکه ۱۸.۸ درصد مسمومیت‌ها با داروهای اعتیادآور بوده است، ادامه داد: ۲۷ درصد مسمومیت‌ها متعلق به زنان و ۶۳ درصد مردان است.

وی با تأکید براینکه اقدام سریع خانواده‌ها و تلاش همکاران علوم پزشکی نقش موثری در کاهش این مرگ و میرها داشته است، اظهار کرد: داروها با ۲۸.۲ درصد مسمومیت‌ یک چهارم مسمومیت‌های استان را به خود اختصاص داد که زنگ خطری است.

خاطرنشان کرد: بخشی از این مسمومیت‌ها مربوط به خوددرمانی است اما بخش بالایی مربوط به عدم آگاهی نسبت به دارو است که باعث مسمومیت‌ها می‌شود.

رستمی با بیان اینکه کودکان بیشترین قربانیان مصرف دارو هستند که باید داروها دور از دسترس و در جای مناسب نگهداری شود، افزود: دارو اگر در زمان مشخص خود مصرف نشود و مداوم مصرف شود، باعث ایجاد مسمومیت مزمن خواهد شد و بیشتر ارگان‌های بدن مثل کبد و کلیه را درگیر می‌کند و باعث آسیب می‌شود.

انتها پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha