به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی برنامه، آیین امضای تفاهمنامه مشترک همکاری برگزاری پنجمین دوره «جشنواره شعر ملی کودک ایران» میان شهرداری شاهینشهر و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران با حضور فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران، محمدعلی جعفری، معاون امور فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، ایزد ابوالحسنی، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان شاهینشهر و میمه، سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر، حسین شاهزادهفرد، رئیس شورای اسلامی شهر، گلجهان شکرزاده، رئیس کمیسیون فرهنگی-ورزشی شورای اسلامی شهر و جمعی از مدیران شهری و شهرداری برگزار شد.
شاهینشهر در مسیر انتخاب به عنوان پایتخت شعر ملی کودک ایران
محمدعلی جعفری، معاون امور فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این نشست با بیان اینکه شاهینشهر به واسطه سرمایهگذاری در جامعه مخاطب کودک و نوجوان آیندهای درخشان خواهد داشت و با اشاره به ایکه کانون پرورش فکری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مجموعه هستند که جاده پیشرفت و ترقی را برای گروههای سنی مختلف هموار میکنند، گفت: ساختار شخصیتی افراد در کودکی شکل میگیرد بنابراین هر اقدامی در حوزۀ کودک و نوجوان بسیار ارزشمند است و باید با مهندسی دقیق، جزئیات آن برنامهریزی شود تا به درستی دیده شده و ثمربخش باشد به همین منظور همه تلاشمان را به کار گرفتهایم تا رویدادهایی که بهواسطه این کانون برنامهریزی میشود، به صورت درست و اصولی شکل گرفته و به اجرا در آید.
سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر نیز در سخنانی گفت: با برگزاری جشنواره شعر ملی کودک ایران با جامعۀ مخاطب و گروه سنی کودک در تعامل هستیم که آبادیِ آیندۀ این سرزمین به پرورش درست آنها وابسته است و ما از هیچ تلاشی در راستای این پرورش دریغ نخواهیم کرد.
او افزود: اگرچه برگزاری جشنوارۀ شعر ملی کودک ایران یک اتفاق خوب است اما دورهم جمع نشدهایم تا فقط یک اتفاق خوب را رقم بزنیم بلکه باید این قبیل اتفاقات خوب جریانساز باشند و شهر را به سمت اهدافی والا هدایت کنند. در مباحث فرهنگی لازم است تا جامعهپذیری و انتقال مفاهیم و ارزشهای فرهنگی، بهدرستی تعریف شده و آموزش داده شود. ما دورهم جمع شدهایم یک اتفاق خوب را به یک جریان مستمر و موثر تبدیل کنیم.
شهردار شاهینشهر با اشاره به امضای تفاهمنامه میان شهرداری شاهینشهر و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان به مناسبت برگزاری پنجمین جشنوارۀ شعر ملی کودک ایران، بیان کرد: انعقاد این تفاهمنامه اتفاق مبارکی است که قطعا نتایج مثبت بسیاری در پی خواهد داشت. دستیابی به این مهم که رسالت هر دو نهاد است بدون داشتن شهروندان میسر نیست.
زمینۀ راهاندازی کتابخانۀ شعر کودک و نوجوان در شاهینشهر فراهم است
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران نیز با اشاره به اهمیت دو سنجش بینالمللی تیمز و پرلز گفت: کشور ما در این دوسنجش در رتبۀ پایینی قرار دارد که نشان میدهد کودکان و نوجوانانِ ما از ادبیات و شعر فاصله گرفتهاند و ما موظفیم همه تلاش خود را به کار بگیریم تا این فاصله را کم و کمتر کنیم. در این بین، شعر کودک و نوجوان باتوجه به فصیح و قابل لمس بودن برای این گروه سنی میتواند جامعه مخاطب قابل توجهی را جذب کرد و گزارههای آموزنده زیادی در اختیار آنها قرار دهد.
او تصریح کرد: زمینۀ راهاندازی کتابخانۀ تخصصی شعر کودک و نوجوان در شاهینشهر فراهم است و میتوان این شهر را به قطب شعر کودک و نوجوان تبدیل کرد که در این راه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان نیز در تأمین منابع این کتابخانه نهایت کمک و همراهی را خواهد داشت. همچنین میتوان با همکاری کانون پرورش فکری و شهرداری، شاهین شهر را به پاتوق شاعران کودک و نوجوان کشور تبدیل کرد و با برپایی گعدهها و محلهای مشخص در شهر نشستهای مشاعره و نقد شعر را پررنگ کرد.
در تلاشیم شاهینشهر پایتخت شعر کودک شود
همچنین مصطفی رحماندوست دبیر علمی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران گفت: در سراسر دنیا شهرهای کوچکتر به عنوان پایتختی برای فعالیتهای بزرگ تبدیل میشوند تا به صورت کامل از ظرفیتهای آنها بهرهبرداری شود. شاهینشهر نیز در ایران ثابت کرده از این ظرفیت بالا برخوردار است و مهمتر از آن مسئولینی در رأس کار هستند که با آیندهنگری درست در حال سوق دادن شهر به سوی توسعه فرهنگی هستند و از دورههای نخست برگزاری جشنوارۀ شعر ملی کودک ایران تلاش کردهاند تا شاهینشهر را بهعنوان پایتخت شعر کودک در ایران معرفی کنند.
او ادامه داد: همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یک مرجع تخصصی کودکان و نوجوانان در این دوره، نقطه امیدوارکننده دیگری را در این مسیر روشن کرد تا بتوانیم اهدف بزرگتر و مهمتری را نیز مد نظر قرار دهیم که یکی از آنها بخش ویژه کودک و نوجوان کتابخانه شهرداری شاهینشهر است که بنده بالغ بر ۵۶۰ عنوان کتاب در حوزۀ شعر فارسی کودک و نوجوان به شکلهای مختلف در اختیار دارم که میتواند پس از افتتاح این کتابخانه در اختیار علاقهمندان قرار داده شود.
حسین شاهزادهفرد، رئیس شورای اسلامی شاهین شهر هم گفت: در سال گذشته نتیجه فعالیتهای تأثیرگذار مجموعه مدیریت شهری در حوزههای مختلف بهویژه حوزههای فرهنگی انتخاب شهرداری شاهینشهر به عنوان شهرداری برتر استان اصفهان بود که نشان از یک همدلی و برنامهریزی همهجانبه و دقیق در این مجموعه و شهر دارد.
او افزود: با وجود نقاط ضعف و چالشها توانستیم با تلاشهای همهجانبه، پیشرفتهای قابل توجهی را حاصل کنیم و میکوشیم در این دوره نیز این روند رو به رشد را ادامه دهیم.
ایزد ابوالحسنی، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان شاهینشهر و میمه نیز گفت: اگر امروز پرچم شاهینشهر در حوزههای مختلف در قلههای موفقیت قرار گرفته است مرهون زحمات و تلاش همۀ دوستان در مجموعه مدیریت شهر و همدلی با نهاد های دیگر است که در این زمینه شاهینشهر میتواند الگویی خوب در استان و حتی کشور باشد.
او با تأکید بر موضوع جامعهپذیری سیاسی یا اجتماعی و بهطور سادهتر، انتقال ارزشها از نسل گذشته به کودکان و نوجوانان، گفت: نقطه ضعف ما در انتقال ارزشها است. قطعاً خروجی اقداماتی مانند برگزاری جشنوارۀ شعر ملی کودک ایران، انتقال ارزشها است که به بازسازی هویت ایرانی کمک خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات