• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404042817630
  • خبرنگار : 50622

معاون استاندار:

آمایش درستی از وضعیت تقاضای بازار کار در البرز نداریم

آمایش درستی از وضعیت تقاضای بازار کار در البرز نداریم

ایسنا/البرز معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز با اشاره به کمبود نیروی متخصص و ماهر گفت: با انتخاب درست رشته تحصیلی و داشتن یک گواهی مهارت، می‌توان خیلی سریعتر به شغل و ثروت نزدیک شد. باید یک نیازسنجی براساس رسته‌های شغلی مورد نیاز در استان البرز داشته باشیم تا براساس آن، نیروی انسانی تربیت شود.

عزیزالله افضلی در نشست خبری پیش از هفته ملی مهارت که شنبه ۲۸ تیر در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: آمار بیکاری در استان و انباشت بیکاران دارای مدرک دانشگاهی، در مقابل تقاضای صنایع برای جذب نیروی متخصص و تکنسین ماهر امروزه به یک چالش تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه این عدم توازن بین خروجی دانشگاه‌ها و نیروی کار مورد نیاز، از سیستم آموزشی نشأت گرفته است، افزود: از ابتدای انقلاب، توسعه دانشگاه‌ها با این تفکر شکل گرفت که وضعیت نسبی آموزش عالی را در کشور ارتقا دهند، اما به تدریج رفتن به دانشگاه یک ارزش کاذب پیدا کرد و اگر کسی وارد دانشگاه نمی‌شد اعتقاد بر این بود که آینده روشنی نخواهد داشت.

افضلی در ادامه بیان کرد: امروزه نقش مدرک بسیار کم رنگ شده است و جامعه به فن و مهارت نیاز دارد. به طوری که در کشورهای صنعتی تقاضای تکنسین و نیروی کار بر اساس مدرک علمی نیست بلکه به دنبال نخبه و تکنسین‌های با مهارت هستند.

وی ادامه داد: در استان البرز ظرفیت خوبی در مراکز آموزشی وجود دارد، اما حلقه مفقوده این است که آمایش درستی را از وضعیت تقاضای بازار کار در استان نداریم. در این بخش نقش اتاق بازرگانی، خانه صنعت، انجمن‌ها و اتاق اصناف از نظر اینکه این نیازسنجی در بخش خصوصی شکل می‌گیرد، بیشتر برجسته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز اظهار کرد: بسیاری از افرادی که فارغ‌التحصیل می‌شوند مهارت لازم را برای ارائه خدمات ندارند. امروزه سیستم‌های مختلف آموزشی در کشور داریم، اما نتوانسته‌ایم این مراکز را با یکدیگر ارتباط دهیم تا هر کدام ارتباط دهنده راه دیگری باشند. بنابراین لازم است که در استان بر روی آگاهی بخشی مردم برای انتخاب درست رشته تحصیلی کار کنیم تا بدانند که با داشتن یک گواهی مهارت می‌توانند زودتر به داشتن یک شغل و ثروت نزدیک شوند.

وی گفت: در حال حاضر باید یک نیازسنجی بر اساس رسته‌های شغلی مورد نیاز در استان البرز داشته باشیم که براساس آن نیروی انسانی تربیت شود. چرا که در حال حاضر بخش صنعت ما به شدت به تکنسین و کارگر فنی در بخش‌های تخصصی خود نیاز دارد.

افضلی به فعالیت ۴۰۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ هزار واحد صنفی و کارگاه‌های تولیدی در استان اشاره کرد و گفت: این واحدها به دلیل محدودیت‌های استقرار قادر به دریافت پروانه بهره‌برداری صنعتی نیستند، اما کسب و کارشان به اندازه یک صنعت بزرگ است و این آمادگی را دارند یک دانشگاه متناسب با ظرفیت مورد نیازشان راه اندازی شود. بنابراین وقتی این ظرفیت وجود دارد، واحدهای آموزشی و مهارت محور باید در این زمینه خود را به صنعت معرفی کنند تا این از ظرفیت‌ها در کنار هم و با هم افزایی استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha