• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۲۳:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042817710
  • خبرنگار : 50549

پوشش تأمین اجتماعی؛ نیاز اساسی بخش کشاورزی

پوشش تأمین اجتماعی؛ نیاز اساسی بخش کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با تأکید بر لزوم گسترش پوشش تأمین اجتماعی در بخش کشاورزی، این اقدام را تکلیف قطعی و ضروری برای دولت و نهادهای ذی‌ربط دانست.

محمد طلایی شامگاه شنبه ۲۸ تیر در اولین اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران، با اشاره به اهمیت تأمین اجتماعی برای فعالان کشاورزی، اظهار کرد: گسترش پوشش تأمین اجتماعی نیاز اساسی بخش کشاورزی است.

وی با یادآوری تفاوت شرایط گذشته در بخش کشاورزی، بیان کرد: حرکت به سمت نظام‌های صنفی، ضرورتی نظام‌مند بود. این نظام‌ها در سال‌های ۷۷ تا ۸۷ شکل گرفتند. یکی از موضوعات مهم در آن دوره، هویت کشاورز بود. پیش از تشکیل نظام صنفی، کشاورزان از نبود نهادی که شغل‌ آنان را به رسمیت بشناسد، گلایه‌مند بودند. 

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به شکاف فنی میان کشاورزان، عنوان کرد: در آن زمان عملکرد برخی کشاورزان پیشرو در گندم به ۱۰ الی ۱۱ تن می‌رسید، در حالی که میانگین کشوری کمتر از پنج تن بود. کاهش این فاصله نیازمند انتقال دانش و تجربه به مزرعه بود که از طریق نظام‌های صنفی پیگیری شد.

طلایی اظهار کرد: پس از تشکیل این نظام‌ها، در معاونت توسعه کارگروهی برای رفع موانع قانونی ایجاد شد که نتیجه آن اصلاحیه‌ای بود که پس از پیگیری‌ها در سال ۹۷ با امضای رئیس جمهور ابلاغ شد.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: با این حال، به دلایل مختلف، اتاق اصناف کشاورزی بیش از شش سال تشکیل نشد. اما در دولت چهاردهم، اولین جلسات تشکیل شد. هرچند در ابتدا بسیاری تحقق این امر را غیرممکن می‌دانستند اما با پیگیری و برنامه‌ریزی، زودتر از موعد مقرر انتخابات اتاق اصناف برگزار و امروز شاهد اولین اجلاس با ساختاری جدیدیم.

طلایی تأکید کرد: امروز این ساختار جدید پایه‌گذاری شده و باید آن را بخوبی حفظ کنیم. تمامی نیازهای اتاق در قانون پیش‌بینی شده و مهم، اجرای این قوانین است. باید از تمام ظرفیت‌های قانونی و نهادی برای حمایت از کشاورزان استفاده شود.

وی با اشاره به ضرورت شناسایی مشاغل کشاورزی بر اساس شاخص‌های بین‌المللی، تشریح کرد: هیچ شغلی نباید در بخش کشاورزی مغفول بماند و بیمه کشاورزان باید برای ما تکلیف باشد.

طلایی همچنین به پیگیری معافیت‌های قانونی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: قانونی وجود دارد که این ظرفیت را داشته و باید دنبال شود. همچنین، حضور اتاق اصناف کشاورزی در تمامی جلسات اتاق اصناف کشور باید تضمین شود که وزیر نیز آن را تأیید کرده و نامه آن به تمامی استانداران ابلاغ خواهد شد.

وی عنوان کرد: تولید محصول سالم و توسعه الگوی کشت اهمیت بسیار زیادی دارد.

پرداخت بهای گندم، دغدغه اصلی دولت

در ادامه این اجلاس، مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، پرداخت بهای گندم کشاورزان را دغدغه اصلی دولت دانست و اظهار کرد: در استان‌های گرمسیر حدود ۷۵ تا ۷۷ درصد بهای گندم پرداخت شده و هیچ استانی وجود ندارد که بیش از پنج ماه بهای گندم پرداخت‌نشده داشته باشد.

وی افزود: در مناطق سردسیر که برداشت تازه آغاز شده، معمولاً ۳۰ تا ۴۰ درصد پرداخت‌ها انجام شده است. منابع لازم پیش‌بینی شده، اما باید توجه داشت در شرایط جنگ تحمیلی اخیر، اولویت منابع به مسائل ملی اختصاص یافت.

آنجفی ادامه داد: نظام صنفی در ارائه و راستی‌آزمایی آمار نقش مؤثری داشته است. برخلاف دولت‌های گذشته، این نظام‌ها ارتباط گسترده‌ای با فعالان بخش کشاورزی دارند و می‌توانند آمار را در سطح شهرستان و استان با دقت گزارش دهند.

وی با اشاره به پیشرفت ابزارهای آماری اضافه کرد: اکنون آمارهایی وجود دارد که با جدیدترین روش‌های علمی می‌توانند در لحظه سطح زیر کشت و خسارات را مشخص کنند.

آنجفی همچنین به یکی از مشکلات بنیادین بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: نظام مالکیت اراضی یکی از معضلات اصلی کشور است. به دلیل پراکندگی مالکیت، قوانین ارث و انتقال مکرر زمین‌ها، مالکیت و مدیریت اراضی بصورت خرد و پیچیده شده است.

وی با تأکید بر نقش نظام صنفی در حل این چالش‌ها، اظهار کرد: با توجه به جایگاه مطمئن نظام صنفی در روستاها، انتظار داریم این نهاد بتواند نقش مؤثری در مدیریت و ساماندهی مالکیت اراضی ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha