اکبر بهنامجو، استاندار قم، در دویست و بیستوپنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، دفاع مقدس و شهدای هستهای، بر اهمیت نقش آفرینی فرهنگی در استان تأکید کرد و خواستار تسریع در اجرای پروژههای فرهنگی شد.
استاندار قم با تشکر از حضور اعضای شورا، اظهار کرد: همه دستگاههای اجرایی در حوزه فرهنگی زحمت میکشند، اما با توجه به حساسیت بالای این عرصه، باید بیش از گذشته تلاش کنیم تا هم مردم و هم نظام از عملکرد ما راضی باشند.
وی با اشاره به سه محور اصلی ابلاغشده، شامل ترویج فرهنگ شهروندی، عفاف و حجاب و برنامههای فرهنگی مرتبط با جوانان، گفت: استان قم به دلیل جایگاه ویژهای که دارد، باید الگویی برای کل کشور باشد. از همین رو، اعتبارات فرهنگی این استان باید به صورت ویژه دیده شود.
حمایت از اردوگاهها و فضاهای تفریحی جوانان
بهنامجو با بیان اینکه کار فرهنگی باید همراه با نشاط و امید باشد، بر لزوم توسعه فضاهای ورزشی و تفریحی برای جوانان تأکید کرد و افزود: احداث و تکمیل اردوگاههای دانشآموزی و فرهنگی در دستور کار قرار دارد و از تمام دستگاهها میخواهیم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
وی همچنین از طراحی سایتهای جدید فرهنگی توسط سازمان اوقاف خبر داد و گفت: این فضاها باید به گونهای توسعه یابند که پاسخگوی نیاز جوانان باشد.
تمرکز بر محلات و مدارس به عنوان کانونهای فرهنگی
استاندار قم از اجرای طرحهای محلهمحور در مناطق مختلف قم، از جمله محله شیخآباد، خبر داد و تصریح کرد: با حضور دستگاههای مختلف در محلات، مسائل فرهنگی بهصورت ریشهای شناسایی و حل خواهد شد.
وی همچنین از برنامههای موفق برخی مؤسسات فرهنگی در جذب دانشآموزان و دانشجویان تقدیر کرد و گفت: این تجربیات موفق باید گسترش یابد تا جوانان بیشتری در فضاهای سالم فرهنگی رشد کنند.
پایان بخشیدن به کمبود سالنهای ورزشی
بهنامجو با اشاره به کمبود سالنهای ورزشی در استان، از تلاشهای انجامشده برای رفع این مشکل خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با حمایت همهجانبه، بتوانیم جوانان را به سمت فعالیتهای سالم ورزشی و فرهنگی سوق دهیم.
وی با بیان اینکه «قم باید الگوی فرهنگی کشور باشد»، از تمام اعضای شورا خواست با همکاری بیشتر، زمینهساز تحولات عمیق فرهنگی در استان شوند.
تشکیل پنج کمیته تخصصی برای اجرای مصوبات شورای فرهنگی عمومی قم
در ادامه، حسین محمودی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم از تشکیل پنج کمیته تخصصی زیر نظر شورای فرهنگی عمومی استان خبر داد و گفت: آییننامه جدیدی برای ارتقای اثربخشی مصوبات شورای فرهنگی عمومی در استانها تدوین شده که در آذر سال گذشته ابلاغ شد. پس از ابلاغ این آییننامه، دبیرخانه شورا اقدامات لازم را برای اجرای آن آغاز کرد.
وی افزود: جلسهای با حضور دبیران پنج کمیته تخصصی تشکیل شد. این کمیتهها شامل کمیته هنر و رسانه (به دبیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی)، کمیته امور تبلیغی و مناسک (به دبیری مدیرکل تبلیغات اسلامی)، کمیته تعلیم و تربیت (به دبیری مدیرکل آموزش و پرورش)، کمیته امور اجتماعی، خانواده و رصد (به دبیری مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری) و کمیته اقتصاد فرهنگ (به دبیری مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری) هستند.
معاون استانداری قم تصریح کرد: در این جلسه تأکید شد که کمیتهها با استفاده از ظرفیت تمامی اعضا جلسات خود را برگزار کنند. در حال حاضر ۴۵ عضو از دستگاههای مختلف استان در این کمیتهها حضور دارند تا در حوزههای فرهنگی نقشآفرینی کنند.
محمودی با اشاره به نقشه مهندسی فرهنگی کشور که در سال ۱۳۹۳ تدوین شده است، گفت: این سند به عنوان راهنمای بالادستی فعالیتهای فرهنگی در نظر گرفته شده و استانها موظف به تهیه برش استانی این نقشه هستند. این کار باعث میشود تمام ابعاد فرهنگی به صورت متوازن دیده شود و از تمرکز بیش از حد بر برخی حوزهها و غفلت از سایر بخشها جلوگیری شود.
وی همچنین از تشکیل جلسه دوم دبیران کمیتهها خبر داد و گفت: با وجود شرایط خاص ایام جنگ تحمیلی۱۲ روزه، این جلسه با حضور اعضا برگزار و پیشنهاداتی برای بررسی در دبیرخانه شورا ارائه شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری قم شامگاه ۲۸ تیر، محمودی در پایان از همه اعضای کمیتهها خواست با حضور فعال در جلسات، به بهبود عملکرد این شورا کمک کنند و افزود: با برنامهریزی دقیق میتوانیم به خروجیهای مطلوب و نتایج اثربخش در حوزه فرهنگی دست یابیم.
انتهای پیام
نظرات