• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404042917761
  • خبرنگار : 71234

ایری تشریح کرد

آخرین وضعیت بازسازی واحدهای تخریب شده در جنگ ۱۲ روزه

آخرین وضعیت بازسازی واحدهای تخریب شده در جنگ ۱۲ روزه

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با تشریح اقدامات صورت گرفته برای بازسازی واحدهای تخریب شده و آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه، گفت: براساس توافق شفاهی دولت، متولی بازسازی شهرداری تهران است که باید این موضوع در قالب مصوبه‌ای و به صورت رسمی اعلام شود.

عبدالجلال ایری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح اقدامات صورت گرفته برای بازسازی واحدها آسیب دیده و تخریب شده در جنگ ۱۲ روزه، گفت: کمیسیون عمران جلساتی با هدف تسریع در بازسازی واحدهای آسیب دیده و تخریب شده در جریان جنگ ۱۲ روزه برگزار کرده است.

وی توضیح داد: اولین جلسه با حضور وزیر راه و شهرسازی تشکیل شد. در این جلسه خواسته شد که آمار و اطلاعات دقیق و واقعی از میزان خسارات به واحدهای آسیب دیده و تخریب شده ارائه شود. بعد از آن، براساس جلسه وزارت راه و شهرسازی با دولت، بنیاد مسکن مکلف به استخراج آمار شود. طبق آمار بنیاد مسکن، حدود ۴۲۷ واحد مسکونی به بازسازی کامل و تعداد قابل‌توجهی از واحدها به تعمیرات نیاز دارد. در مجموع حدود ۴۰۰۰ واحد مسکونی آسیب‌ دیده است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: این فرآیند پیش رفت تا این‌که براساس درخواست شهرداری تهران، دولت تصمیم گرفت مسئولیت بازسازی را به شهرداری تهران بدهد اما این تصمیم هنوز مصوبه رسمی از سوی دولت ندارد. تاکید ما این است که دولت به صورت رسمی و در قالب مصوبه‌ای، متولی بازسازی واحدهای آسیب دیده و تخریب شده را مشخص کند.

ایری با بیان این‌که« ۸۰ درصد از بازسازی‌ها مربوط به تهران است»،‌ گفت:۲۰ درصد مابقی برای سایر استان‌ها است که مسئولیت آن به بنیاد مسکن با محوریت استانداران واگذار شده است اما درباره تهران به صورت شفاهی به شهرداری تهران واگذار شده که به صورت رسمی و مکتوب نیست. این روند ایراد شکلی دارد چون شهرداری برای بازسازی احتیاج به استفاده از بودجه خود و گرفتن مجوز از شورای شهر تهران برای برداشت از بودجه را دارد.

وی درباره این‌که «بودجه بازسازی واحدهای آسیب دیده و تخریب شده از چه محلی تامین می‌شود»، گفت: بودجه بازسازی باید از محل منابع شهرداری تامین شود که آن هم از سه محل خواهد بود. منابع نقدی که دولت در اختیار شهرداری قرار می‌دهد،  منابعی از محل تراکم ساختمانی در برخی محلات و زمین‌هایی که وزارت راه و شهرسازی می‌تواند از طریق سازمان ملی زمین و مسکن واگذار کند.

ایری افزود: شاید در کوتاه‌مدت شهرداری بتواند بخشی از این منابع را تامین کند اما در بلندمدت با مشکل مواجه می‌شود به همین دلیل باید دولت هر چه سریع‌تر در مصوبه‌ای تعیین کند که کدام دستگاه متولی اصلی این بازسازی است.

ایری با اشاره به آمار شهرداری درباره میزان واحدهای آسیب دیده و تخریب شده در تهران گفت: طبق آمار شهرداری تهران، حدود ۸ هزار واحد آسیب دیده که از این میزان بیش از ۴ هزار واحد دچار آسیب‌های بسیار جزئی مثل شکستگی شیشه شده‌اند. حدود ۵۰۰ واحد تخریب کامل شده است.

وی افزود: طبق گزارش شهرداری تهران، برای تعمیر هر یک از ۵۰۰ واحد تخریب شده،‌ یک و نیم میلیارد تومان برای پیش‌پرداخت و ماهیانه ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که قرار است قراردادهایی بین شهرداری و مالکان منعقد شود. با این حال، حضور شهرداری در این فرآیند و به شکلی که اکنون مطرح شده، منطقی و عاقلانه نیست چون هنوز دولت مصوبه رسمی نداشته است.

این نماینده مجلس گفت: تاکید ما این است که در روند بازسازی واحدهای تخریب شده باید حق قانونی مالکان رعایت شود نه این‌که به جای ساختمان تخریب شده با ۴ طبقه،  یک ساختمان ۸ طبقه ساخته شده و در قالب تراکم به فروش رود. البته اگر مالک توافقی با شهرداری کند که تراکم به او تعلق گرفته و نصف تراکم برای مالک و نصف دیگر برای شهرداری باشد، مشکلی نیست؛ اصل ماجرا در این است که مالکان رضایت شخصی داشته و ما در مجلس بر این موضوع نظارت داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha