• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404042917840
  • خبرنگار : 50627

کارشناس جامعه‌شناسی:

جنگ ۱۲ روزه، شکاف‌های اجتماعی را تبدیل به اعتماد اجتماعی کرد

جنگ ۱۲ روزه، شکاف‌های اجتماعی را تبدیل به اعتماد اجتماعی کرد

ایسنا/آذربایجان شرقی تحلیلگر و کارشناس جامعه‌شناسی، جنگ ۱۲ روزه را عامل تبدیل شکاف‌های اجتماعی به اعتماد اجتماعی عنوان کرد و افزود: رژیم صهیونیستی گمان می‌برد که با حمله نظامی می‌تواند شکاف‌های اجتماعی موجود را به انفجار اجتماعی تبدیل کند، اما چنین محاسبه‌ای از اساس نادرست است، جامعه ایران با وجود چالش‌ها، از ظرفیت بالایی برای بازسازی اعتماد اجتماعی برخوردار است.

جهانبخش سلمانیان در گفت‌وگو با ایسنا، به انسجام و اتحاد مردم ایران در شرایط بحرانی اشاره کرد و افزود: دشمنان ایران همواره در طراحی سناریوهای جنگی، یکی از اولویت‌های خود را بر ایجاد اختلال در انسجام اجتماعی و ضربه به همبستگی ملی متمرکز کرده‌اند، این در حالی است که بررسی تجربه‌های تاریخی نشان می‌دهد جامعه ایران در لحظات بحرانی، از جمله دوران دفاع مقدس، نه تنها فرو نپاشیده بلکه به سطح بالاتری از اتحاد و مقاومت رسیده است.

این دکترای جامعه شناسی، بر اهمیت تحلیل جامعه‌شناسی جنگ تاکید کرد و گفت: در غرب، جنگ بیشتر بر سر منافع تعریف می‌شود، اما در فرهنگ ایرانی-اسلامی، نبرد میان خیر و شر معنای عمیق‌تری دارد، مفاهیمی چون اهورا در برابر اهریمن یا امام حسین(ع) در برابر یزید، نشان‌دهنده‌ی نوعی نگاه آرمانی به مفهوم مقاومت و فداکاری در فرهنگ ایرانی است.

سلمانیان همچنین خواستار بازنگری در برخی سیاست‌های داخلی برای تقویت همگرایی شد و گفت: حاکمیت باید در جهت میدان دادن به سلایق مختلف در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی گام بردارد. احترام به تنوع فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در داخل کشور می‌تواند به‌عنوان مکمل قدرت دفاعی، پایداری اجتماعی ایران را تضمین کند.

وی ادامه داد: تا زمانی که انسجام اجتماعی و وحدت ملی حفظ شود، سناریوهای نظامی و جنگ ترکیبی دشمن، به‌جای فروپاشی ایران، می‌تواند به تقویت اراده عمومی برای دفاع از کشور و ارزش‌ها منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha