محمدتقی قاسمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این تنگه بهطول تقریبی ۵ کیلومتر در ۲۵ کیلومتری شهر ایوان در حدفاصل سلسله ارتفاعات بانکول و شرهزول واقع شده است و حاصل فرسایش آبی زیرشاخههای رودخانه کنگیر در مجموعه ارتفاعات زاگرس است.
وی خاطرنشان کرد: تنگه کوشک در دوران جنگ تحمیلی، محل قرارگاه عملیاتی مقدم ارتش در غرب کشور بود.
فرمانده اسبق سپاه استان ایلام ادامه داد: در اواخر تیرماه ۱۳۶۷ و پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، ارتش بعث عراق، سومار را اشغال کرد و با عبور از پل هفت دهنه و جاده سومار – ایوان با هدف قطع ارتباط دو استان ایلام و کرمانشاه و تصرف شهرستان ایوان، وارد تنگه کوشک شد.

قاسمی افزود: مردم ایوان به همراه نیروهای سپاه و ژاندارمری با هدف قرار دادن ستون تانکهای دشمن، در دهانه تنگ کوشک، حرکت آنها را در سومار به ایوان متوقف کردند و آنها را به عقبنشینی واداشتند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس ایلام تشریح کرد: در جریان مقاومت رزمندگان در این تنگه، ضمن انهدام تعدادی از تانکهای دشمن، ۴۶ نفر از خدمه تانکها و نیروهای دشمن به اسارت درآمدند.
وی بیان کرد: «ابوالحسن خرمرودی» فرمانده دلیر هنگ مستقل ژاندارمری، «سیروس دوبرا» و «شیخعباس فلاحی» از نیروهای بسیج مردمی در جریان این مقاومت مردمی به شهادت رسیدند.

قاسمی افزود: اکنون بنای یادبود و سنگنوشته این شهیدان، یادآور حد نهایی پیشروی دشمن در شمال استان ایلام و شهرستان ایوان است.
انتهای پیام
نظرات