• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404042918291
  • منبع : شورای عالی انقلاب فرهنگی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

جنگ اخیر، هویت ایرانی اسلامی را بیدار کرد

جنگ اخیر، هویت ایرانی اسلامی را بیدار کرد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تحلیلی بسنده و ریشه‌دار، سازوکار شکل‌گیری همبستگی ملی در جمهوری اسلامی ایران را به بستری تاریخی و مجموعه‌ای از رویدادهای راهبردی در مقیاس کوتاه‌مدت پیوند زد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدحسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تحلیلی بسنده و ریشه‌دار، سازوکار شکل‌گیری همبستگی ملی در جمهوری اسلامی ایران را به بستری تاریخی و مجموعه‌ای از رویدادهای راهبردی در مقیاس کوتاه‌مدت پیوند زد.

وی با اشراف بر تحولات دو سال اخیر، از جمله آنچه «طوفان و لغزش‌ها» و دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نامید، این مقطع زمانی را نقطه آغازی برای ترسیم هندسه جدیدی از همبستگی ملی ارزیابی کرد.

بنیان‌های همبستگی ملی: ترکیبی از بصیرت حاکمیتی و ریشه‌های تمدنی

به باور دکتر ساعی، درک عمومی شهروندان از عملکرد دو سال اخیر حاکمیت، که با وصف "حکیمانه، هوشمندانه و عاقلانه" از سوی وی همراه بود، نقشی بنیادین در ایجاد حس همبستگی ایفا کرده است.

وی عملکرد رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح را در مدیریت بحران‌های اخیر، به خصوص در قبال تحرکات نظامی در منطقه، مصداق عمل بهنگام و مطابق با منافع ملی دانست و گفت: نمونه بارز این موضوع، موافقت همه‌جانبه مردم با اقدامات قاطعانه در برابر تجاوزات صورت گرفته و همچنین پذیرش آتش‌بس بود که حکایت از اعتماد عمیق به هدایت مدبرانه کشور داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: حوزه جنگ، همواره ظرفیتی برای فراخوانی ریشه‌های عمیق تاریخی یک جامعه و انگیزش روح حماسه و شور ملی در آن دارد.
وی غنای ادبیات حماسی در فرهنگ ایرانی را عاملی کلیدی در قابل پیش‌بینی بودن واکنش‌های ملی در قبال تهدیدات خارجی برشمرد.

درس‌های تاریخی و همسویی با فهم راهبردی غرب: پرونده جرج بوش و مستند "روزی روزگاری ایران"

دکتر ساعی با رجوع به گذشته، دوران ریاست جمهوری جورج بوش در آمریکا را به عنوان مقطعی که هیئت حاکمه آن کشور، اراده‌ای جدی برای آغاز جنگ با ایران داشت، مورد اشاره قرار داد.

وی به مستندی با عنوان "روزی روزگاری ایران" که توسط یک رسانه انگلیسی تهیه شده بود، اشاره کرد و افزود: در این مستند، روایت کاروانی که در مسیر کربلا در حرکت بود، به عنوان بستری برای فهم عمیق‌تر فرهنگ و روحیه ملت ایران مطرح شده بود. راوی مستند، در اشاره به احتمال حمله بوش به ایران، او را به شنیدن داستان کربلا و فهم ابعاد آن پیش از تصمیم‌گیری دعوت کرده بود. این نکته، نشان‌دهنده آن بود که نخبگان تمدن غربی، حتی در آن برهه، به موضوع تأثیر ریشه‌های فرهنگی و دینی ایران بر مقاومت در برابر تجاوزات احتمالی اذعان داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با استناد به متون انگلیسی انتشار یافته در دوران جنگ اخیر، بر تکرار هشدار برخی از نخبگان آمریکایی مبنی بر اینکه هرگونه جنگ با ایران، عمیق‌ترین لایه‌های هویت ایرانی، شیعی، اسلامی و حماسی این ملت را بیدار خواهد کرد و منجر به احیای هویت ملی-دینی خواهد شد، تأکید کرد.

وی این پدیده را امری غیرقابل بازگشت و نقطه‌ای سرنوشت‌ساز برای آینده ایران قلمداد کرد.

محاسبات اشتباه دشمنان: از "جزیره ثبات" تا مقاومت غیرمنتظره

وی به سخنان یکی از مقامات آمریکایی در سال ۱۳۵۶ مبنی بر اینکه ایران را "جزیره ثبات" در اقیانوس پر تلاطم خاورمیانه توصیف کرده بود، اشاره کرد و گفت: این برداشت، نمایانگر عدم درک صحیح از عمق تحولات درونی و پتانسیل‌های فرهنگی و اجتماعی ایران بود.

دکتر ساعی خاطرنشان کرد: اندکی پس از این ارزیابی، ایران پاسخی قاطع دریافت کرد که تمامی معادلات طراحی شده توسط آمریکا را بر هم زد.

هندسه جدید ایران پس از دفاع مقدس و مقاومت ملت

وی با مقایسه ایران پیش از جنگ تحمیلی(شهریور ۱۳۵۹) و ایران پس از هشت سال دفاع مقدس، به خلق "تمدن جدید" اشاره کرد و افزود: دشمنان، با اتکا به تحلیل‌های غلط، تصور می‌کردند که ملت ایران پس از جنگ خسته شده است. این در حالی بود که در واقعیت، جوانان با صف کشیدن در لشکرها، آمادگی خود را برای دفاع از کشور و دفع تجاوز نشان دادند.

دکتر ساعی با اشاره به اینکه در ۱۲۰ سال گذشته، ملت ایران حدود ۹۰ خیزش ملی را برای احقاق حقوق خود تجربه کرده است، بیان داشت: این ملت در برابر هرگونه تهدیدی که استقلال، عزت و مسیر پیشرفت آن را مختل سازد، مقاومت خواهد کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به کسانی که به حاکمیت خط می‌دهند، توصیه‌ کرد؛ با شناخت واقعی از ملت ایران، مشاوران خود را تغییر داده و رویکردهای خود را اصلاح کنند.

پیروزی ایران در عرصه‌های چندگانه و چشم‌انداز آینده

دکتر ساعی تأکید کرد: در عرصه عمل و بر اساس ارزیابی افکار عمومی در داخل و خارج از کشور، عموم ملت‌های جهان، ایران را پیروز میدان تلقی می‌کنند.

وی با اذعان به اینکه جنگ هنوز به پایان نرسیده و ابعاد آن شامل عرصه‌های رسانه‌ای و فرهنگی نیز می‌شود، بر پیروزی ایران در این ابعاد تأکید کرد و از رسانه‌ها، از جمله رسانه ملی، درخواست کرد تا عملکرد خود را به صورت مستمر مورد بازنگری قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha