به گزارش ایسنا، روز جهانی ماه، جشنی برای شیفتگی همیشگی و پایدار بشریت به ماه، نزدیکترین همسایه آسمانی ما و نمادی از اکتشاف است. از اسطورههای باستانی گرفته تا فرود ماموریت آپولو و ماموریتهای آینده به ماه، این کره شبتاب همیشه الهامبخش کنجکاوی و جاهطلبی بوده است.
روز جهانی ماه، دستاوردهای گذشته در اکتشافات فضایی را گرامی میدارد و در عین حال رویاهای جدیدی را برای آینده شعلهور میکند. همانطور که به دوره جدید اکتشافات ماه قدم میگذاریم، به یاد میآوریم که هر سفر بزرگی با یک قدم آغاز میشود، درست مانند قدمی که در سال ۱۹۶۹ بر روی ماه برداشته شد.
روز جهانی ماه یک جشن سالانه اعلام شده توسط سازمان ملل متحد است که هر ساله در تاریخ ۲۰ ژوئیه به مناسبت سالگرد اولین فرود انسان بر روی کره ماه توسط ماموریت «آپولو ۱۱» در سال ۱۹۶۹ برگزار میشود.
این روز به عنوان بستری برای آموزش، الهام بخشیدن و ارتقای آگاهی در مورد گذشته، حال و آینده اکتشاف و بهرهبرداری پایدار از این ماهواره طبیعی عمل میکند.
روز جهانی ماه چگونه شکل گرفت؟
انجمن دهکده ماه(MVA) نقشی محوری در حمایت از شکلگیری «روز جهانی ماه» ایفا کرد. این انجمن در سال ۲۰۲۱ به کمیته سازمان ملل متحد در مورد استفاده صلحآمیز از فضا پیشنهاد داد که منجر به اعلام رسمی «روز جهانی ماه» توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۲۱ شد.
انجمن دهکده ماه برای نظارت و هماهنگی این جشن جهانی، گروه روز جهانی ماه را تأسیس کرد که مسئول سازماندهی و مدیریت این رویداد در سراسر جهان است.
چرا روز ماه را جشن میگیریم؟
اکتشاف کره ماه با ماموریت لونا ۲( Luna ۲) که فضاپیمای شوروی بود که اولین ملاقات را در سال ۱۹۵۹ با سطح ماه انجام داد، آغاز شد. از آن زمان، ماموریتهای کشورهای ایالات متحده، روسیه، اروپا، ژاپن، چین، هند، رژیم صهیونیستی و سایر کشورها درک ما را از اهمیت ماه برای زمین و آینده ما در فضا عمیقتر کردهاند.
فرود تاریخی ماموریت «آپولو ۱۱» در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹، همچنان یک لحظه تعیینکننده در تاریخ بشر است و نشان میدهد که از طریق همکاری، عزم و نوآوری فناوری چه چیزهایی ممکن میشود.
امروزه همزمان با آماده شدن بشریت برای بازگشت پایدار به ماه، روز جهانی ماه، گفتگو، همکاری و مشارکت عمومی جهانی را تقویت میکند و تضمین میکند که اکتشاف ماه برای همه بشریت مفید باشد.
جشنواره بینالمللی ماه چگونه برگزار میشود؟
روز جهانی ماه از دو مؤلفه اصلی تشکیل شده است؛ رویداد اصلی روز جهانی ماه که یک رویداد مرکزی شامل بحثهای تخصصی، سخنرانیهای کلیدی و جشنهاست و رویدادهای جهانی روز جهانی ماه که شامل شبکهای جهانی از رویدادهاست که توسط دولتها، آژانسهای فضایی، مؤسسات و عموم مردم سازماندهی میشود.
این رویدادها در کشورهای مختلف و در قالبهای مختلف، از جمله فعالیتهای حضوری، ترکیبی و آنلاین برگزار میشوند. از طریق این رویدادها، آموزش، نوآوری، تبادل فرهنگی و همکاری بینالمللی ترویج مییابد و نسلهای آینده را برای رویاهای بزرگ و کاوش فراتر از زمین الهام میبخشد.
انتهای پیام
نظرات