• یکشنبه / ۵ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۲:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98030401549
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل غرب آسیا:

تلاش آمریکا افزایش فشار بر ایران برای انصراف از مخالفت با «معامله قرن» است

تلاش آمریکا افزایش فشار بر ایران برای انصراف از مخالفت با «معامله قرن» است

یک کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: دونالد ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری خود به لابی صهیونیستی قول داده بود که مساله فلسطین را حل کند و در این ارتباط با همکاری «جرارد کوشنر» دامادش طرح معامله قرن را تدوین کرد، گرچه تاکنون نتوانسته اند در راستای رونمایی از آن اقدامی انجام دهند و به موفقیتی دست پیدا کنند .

سید رضا صدرالحسینی، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که با نگاهی به روند صلح تحمیلی غرب با همکاری برخی از کشورهای عربی به مردم فلسطین با نکات قابل توجهی روبه‌رو می‌شویم، اظهار کرد: در طول این سه دهه دو طرح بزرگ و بین‌المللی با رهبری و محوریت آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی ترسیم شد تا شاید مساله اصلی جهان اسلام که موضوع قدس شریف و آرمان فلسطین است به محاق برود. فراموش نکنیم که آنها در این ارتباط طرح‌هایی مانند پیمان "اسلو "را که با تبلیغات فراوان و هزینه‌های سنگین دنبال و تلاش کردند که با همکاری برخی از کشورهای مرتجع منطقه از جمله عربستان سعودی آرمان فلسطین را به فراموشی بسپارند و شرایط را به نحوی ایجاد کنند که مساله فلسطین و قدس یک بار برای همیشه حل شود.

وی افزود: در دو سه سال اخیر موضوع جدیدی که با آن روبه‌رو هستیم طرح معامله قرن است که با محوریت آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی و همچنین همکاری برخی از کشورهای عربی و اسلامی در حال تدوین است. ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری خود به لابی صهیونیست قول داد که مساله فلسطین را برای همیشه حل کند و آقای کوشنر داماد خود را به عنوان مسئول این پروژه انتخاب کرد و با دادن اختیارات لازم دست او را برای حل این موضوع باز گذاشت تا او بتواند در زمان کوتاهی موضوع معامله قرن را به منظور حل مساله فلسطین از دیدگاه آنها به نتیجه برساند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: در ماه‌های اخیر روند فعالیت طراحان این طرح به نحوی بود که می‌خواستند از این طرح در عید فطر رونمایی کنند ولی به خاطر برخی از مخالفت‌ها و مشکلات به وجود آمده مجبور شدند که رونمایی از آن را به تعویق بیندازند. در این ارتباط برخی از کشورها چون مصر و اردن به عنوان کشورهایی که باید بخشی از سرزمین خود را در اختیار فلسطینی‌ها می‌گذاشتند به دلیل شفاف نبودن این طرح و تبعات احتمالی‌اش اقدام به مخالفت با آن کردند.

صدرالحسینی افزود: طراحان این طرح این وعده را داده بودند که دولت فلسطینی که در این مناطق ایجاد خواهد شد، کشور مدرن عربی خواهد بود، اما این وعده نیز نتوانست باعث فریب ملت‌های اسلامی شود و در همین چارچوب طراحان این طرح مجبور شدند رونمایی از آن را به تعویق بیندازند تا شاید مخالفت‌ها با این طرح به حداقل برسد.

وی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر تبلیغات گسترده‌ای صورت گرفته که تنها کشور اسلامی که با این طرح مخالف است ایران است و برخی از تحلیلگران معتقد هستند که بخشی از تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا علیه ایران در این راستاست که ایران از مخالفت با طرح معامله قرن که یک طرح مرموز و ناکام است، دست بردارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: مساله فلسطین در طول ۴۰ سال گذشته از مسائل اصلی سیاست خارجی ایران بوده و جمهوری اسلامی ایران کماکان برحل مساله فلسطین به صورت دموکراتیک و عادلانه اصرار دارد و مخالفت خود را با هر طرحی که منافع ملت فلسطین در آن اتخاذ نشود رسماً اعلام می‌کند و در این ارتباط از تمام امکانات خود بهره می‌برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha