تاپ سه فناوری
-
تصویب سه استاندارد جدید برای تولید انبوه محصولات نانوساخت
از سوی گروه استاندارد و ایمنی ستاد نانو سه استاندارد که نقش مهمی در بهبود کیفیت و ایمنی محصولات نانویی ایفا کنند، به تصویب رسید.
-
فناوری جدید الهام گرفته از لکه قهوه، جان انسانها را نجات میدهد
یک فناوری تشخیصی جدید و کمهزینه که از لکههای قهوه الهام گرفته است، میتواند کووید-۱۹ و سپسیس را بهسرعت با استفاده از نور و نانوذرات شناسایی کند.
-
فناوری تولید برق از امواج دریا
یک استارتآپ فرانسوی، از فناوری نوین تولید انرژی برق از امواج دریا رونمایی کرد.
-
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل خبر داد
همکاری پارک علم و فناوری اردبیل با منطقه آزاد کلید خورد / اردبیل روی ریل فناوری
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل از آغاز همکاری این پارک با منطقه آزاد اردبیل خبر داد.
-
استخراج لیتیوم از آب امکانپذیر شد
یک فناوری جدید به دانشمندان اجازه میدهد لیتیوم را با استفاده از یک غشای ارزان و مقیاسپذیر از آب استخراج کنند.
-
اکسیتونها زیر ذرهبین نانو/تصویربرداری بیسابقه از ذرات نوری در نانولولههای کربنی
پژوهشگران ژاپنی موفق شدند با استفاده از فناوری نوین تصویربرداری فروسرخِ فوقسریع در ابعاد نانومتری، دینامیک اکسیتونها را در درون نانولولههای کربنی آشکار کنند؛ یافتهای که میتواند مسیر توسعه نسل آینده تجهیزات نوری و فناوریهای کوانتومی را هموار کند.
-
اختراع نانویی که قوانین فیزیک را دور میزند
پژوهشگران با الهام از پدیدههای جوی مانند ابرهای سفید کومولوس، سامانههای طوفانی خاکستری و ساختار موی خرس قطبی، موفق به توسعه متاسطحی در مقیاس نانو شدهاند که همچون یک ابر میتواند رنگ، دما و قابلیت دیدهشدن در تصویربرداری حرارتی را بهطور همزمان تنظیم کند. این سطح هوشمند قابلیت سوئیچ دینامیک میان حالتهای سفید (برای سرمایش تابشی) و خاکستری (برای گرمایش کارا) را دارد، بدون آنکه در هیچکدام از این حالات، توسط حسگرهای فروسرخ قابل شناسایی باشد.
-
کشف نوع جدیدی از «سلول استخوانخوار» در مارهای پیتون!
مطالعهای روی سلولهای روده مارهای پیتون برمهای نشان داده است که نوعی سلول که پیش از این ناشناخته باقی مانده بود، در آنها وجود دارد که مسئول جذب کامل اسکلت شکار آنهاست.
-
گامی در مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار
«طراحی و تحلیل امنیت لایه فیزیکی برای شبکه مخابراتی نسل آینده با رعایت ملاحظات عملی» عنوان طرح پژوهشی پاییز عزمی عضو هیاتعلمی دانشگاه تربیت مدرس است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
-
سامسونگ برای پیشرفت در فناوری پزشکی پوشیدنی یک شرکت میخرد
شرکت سامسونگ اعلام کرد که شرکت «Xealth» را برای ادغام فناوریهای پوشیدنی خود با سامانههای مراقبتهای بهداشتی خریداری میکند. این شرکت، همافزایی بین فناوری خود و پلتفرم سلامت دیجیتال این شرکت را انتظار دارد.
-
بخش ایران IEEE برترین بخش جهانی سال ۲۰۲۵ شد
بخش ایران IEEE از سوی انجمن IEEE حائز دریافت جایزه بینالمللی و عنوان «بخش برتر جهانی» شد.
-
ارزش سازنده «استارشیپ» به ۴۰۰ میلیارد دلار میرسد
شرکت «اسپیسایکس» به دنبال جذب سرمایه از طریق فروش سهام جدید به افراد داخلی در معاملهای است که ارزش آن را به حدود ۴۰۰ میلیارد دلار افزایش میدهد.
-
جدیدترین گوشی تاشوی سامسونگ از «قلم S» پشتیبانی نمیکند
یک افشاگری در آخرین لحظات قبل از معرفی رسمی جدیدترین گوشی تاشوی شرکت سامسونگ موسوم به گلکسی Z Fold 7 نشان میدهد که این شرکت پشتیبانی از قلم S را در این گوشی حذف خواهد کرد.
-
ضرورت پوشش حرارتی نماهای شیشهای برای ساختمانها
تلاش برای ساختمانهای سازگار با محیط زیست و با مصرف بهینه انرژی، پوشش حرارتی شیشهها را به یک راه حل متحول کننده تبدیل کرده است.
-
استفاده از سوسکهای سایبورگ برای زندهیابی در بلایای طبیعی
به گفته محققان، سوسکهای سایبورگ با قابلیت کنترل از راه دور میتوانند در بلایای طبیعی به دنبال بازماندگان بگردند.
-
تاکسیهای رباتیک «ویمو» در راه فیلادلفیا و نیویورک
شرکت «ویمو» روز دوشنبه دو سفر جادهای را به فیلادلفیا و نیویورک سیتی آغاز کرد که نشاندهنده علاقه این شرکت به گسترش فعالیت در شهرهای شمال شرقی آمریکاست.
-
معرفی پشهکش لیزری با توانایی نابودی ۳۰ حشره در ثانیه
یک لیزر پشهکش چینی به سبک سامانههای دفاع موشکی قادر است تا ۳۰ حشره را در ثانیه بکشد. این سلاح لیزری از یک ماژول تشخیص و فاصلهیابی نوری(LiDAR) برای تعیین موقعیت استفاده میکند.
-
امکان ترمیم اعصاب نخاع با تزریق ژل نانویی
دانشمندان ژل زیستیای طراحی کردهاند که میتوان آن را به درون نخاع آسیبدیده تزریق کرد تا هم از تشکیل بافت زخم جلوگیری کند و هم به رشد دوباره اعصاب کمک کند. این ژل با گرمای بدن فعال میشود و دو دارو را همزمان به محل آسیب میرساند. آزمایشها روی موشها نشان داده که این روش میتواند به ترمیم بافت نخاعی کمک کند، بدون نیاز به جراحیهای پرخطر.
-
طراحی یک نانوسیستم برای تصویربرداری دقیقتر از تومور مثانه
پژوهشگران با طراحی یک نانوسیستم چسبنده به مخاط، گامی نوین در تصویربرداری دقیقتر از سرطان مثانه برداشتهاند. این فناوری که با نام EB@HMSN(E)-SH معرفی شده، از ترکیب نانوذرات سیلیکایی مزومتخلخل توخالی تیولهشده با رنگ اوانس بلو (Evans Blue) بهره میبرد و بهطور اختصاصی به بافتهای توموری در مثانه میچسبد.
-
تلاش مجدد اپل برای لغو ممنوعیت حسگر اکسیژن خون در «اپل واچ»
شرکت اپل هنوز در تلاش است تا ممنوعیت استفاده از حسگر اکسیژن خون در «اپل واچ» را لغو کند. این شرکت میخواهد این تصمیم را با توسل به دادگاه تجدیدنظر حوزه فدرال ایالات متحده لغو کند.