تاپ سه علم
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از نگهداری خاطرات پس از مرگ تا ردپای هوش مصنوعی در میلیونها مقاله علمی
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز دوشنبه، ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزههایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانشبنیانها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
-
وقتی نفس کشیدن هم سرطانزا میشود
مطالعهای جهانی نشان میدهد افرادی که هرگز دخانیات مصرف نکردهاند نیز ممکن است به دلیل آلودگی هوا دچار جهشهای دیانای (DNA) مرتبط با سرطان ریه شوند؛ یافتهای که میتواند روند رو به رشد ابتلا به سرطان ریه در میان غیرسیگاریها را توضیح دهد.
-
محافظت شربت سرفه از مغز در برابر زوال عقل!
شربت سرفه در اولین کارآزمایی بالینی در نوع خود نشان داد که از مغز در برابر زوال عقل محافظت میکند.
-
طراحی کودی بیولوژیک برای بهبود عملکرد نعناع و خواص دارویی آن
«تاثیر ترکیبات محرک زیستی بر رشد، کیفیت و کمیت عملکرد کیفی و کمی اسانس گیاهان گونههایی از گیاه دارویی نعناع با تأکید بر خانواده نعناع (Lamiaceae Lindley)» عنوان طرح پژوهشی حسین ریاحی، استاد دانشگاه شهید بهشتی است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
-
«لاکهید مارتین» به داد «ناسا» میرسد
در حالی که ناسا برای آوردن نمونههای جمع آوری شده سطح مریخ با مشکل مواجه شده و به دستور دولت آمریکا شاید مجبور شود این برنامه را کنار بگذارد، شرکت «لاکهید مارتین» با پیشنهادی جذاب به کمک آن آمده است.
-
برنامههای مرکز پژوهشهای کاربردی علوم زمین البرز برای تحقق اهداف
مدیر مرکز پژوهشهای کاربردی علوم زمین البرز، این مرکز را بازوی پژوهشی سازمان زمینشناسی توصیف کرد و گفت: با هم افزایی جمعی تلاش میشود برای تحقق خط مشیهای سازمان گامهای مؤثری برداریم.
-
شیر شتر شدت آسم را کاهش میدهد
دانشمندان میگویند شیر شتر خواص زیادی برای سلامتی دارد از جمله اینکه میتواند به درمان آسم ناشی از آلرژی کمک کند.
-
عکس روز ناسا از یک دنبالهدار میانستارهای
عکس روز ناسا دنبالهدار «۳۱/اطلس» را در فضای میانستارهای به نمایش میگذارد.
-
حضور ۵ مجله نانویی ایران در جمع بالاترین ضریب تاثیرهای جهان
در تازهترین فهرست منتشرشده JCR سال ۲۰۲۴، پنج مجله ایرانی فعال در حوزه فناوری نانو حضور دارند که در این میان، یکی از این نشریات با کسب ضریب تأثیر ۷.۹ موفق شده در چارک اول (Q۱) مجلات علمی این حوزه قرار گیرد.
-
ویدیو/ انقلابی در حل بحران آب؛ از هوا آب تولید میکنند!
پژوهشگران موسسه ماساچوست (MIT) به فناوری جدیدی رسیدند که میتواند بخار آب موجود در جو را در محیطهای بسیار سخت و خشک، به آب قابلشرب تبدیل کند. این دستگاه، ساختاری شبیه نایلونهای حبابدار دارد و میتواند حتی در خشکترین بیابان آمریکای شمالی، مستقیما از هوا، آب آشامیدنی جمعآوری کند.
-
جکوزی یا سونا، کدام یک مزایای سلامتی بیشتری دارد؟
یک مطالعه جدید، مزایای سلامتی جکوزی آب گرم و سوناهای خشک را مقایسه کرده تا ببیند کدام یک بیشترین مزایای سلامتی را ایجاد میکنند.
-
آیا میتوان خاطرات را پس از مرگ نگهداری کرد؟
دانشمندان علوم اعصاب طی مطالعهای به این سوال که آیا میتوان خاطرات را پس از مرگ استخراج کرد یا نه، پاسخ دادند.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از آدمکشی هوش مصنوعی تا درمان جدید برای ناباروری
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز یکشنبه، ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزههایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانشبنیانها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
-
کشف تغییرات سلولی که اختلال استرس پس از سانحه در مغز ایجاد میکنند
یک مطالعه جدید، تغییرات مغزی در سطح سلولی مرتبط با اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) را آشکار میکند. این یافتهها تصویر دقیقی از چگونگی ایجاد آثار ماندگار تروما بر مغز ارائه میدهند.
-
اسکن مغز، سرعت واقعی پیر شدن شما را فاش میکند
پژوهشی تازه نشان میدهد که تصاویر معمولی از مغز میتوانند نشانههایی از سرعت پیری زیستی در خود داشته باشند؛ از جمله خطر ابتلا به زوال عقل، بیماریهای مزمن و حتی مرگ. این کشف گامی مهم در مسیر ساخت «ساعت زیستی مغز» است؛ ابزاری نو برای درک روند پیری انسان که فراتر از سن تقویمی است.
-
«قرص ورزش» ساخته میشود!
دانشمندان یک گام به ساخت آنچه مزایای ورزش را تقلید میکند، نزدیکتر شدهاند، چرا که یک ترکیب طبیعی جدید، مزایای ضد پیری ورزش را شبیهسازی میکند و دیگر نیازی به باشگاه رفتن نیست.
-
راهکاری علمی برای حل بخشی از معضل ترافیک سنگین شهری
تاثیر جالب توجه ممنوعیت گردش به چپ بر حجم ترافیک
بیش از ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی در تقاطعها و بر اثر گردش به چپ رخ میدهد. به همین دلیل برخی از شهرهای ایالات متحده گردش به چپ را محدود و ممنوع میکنند.
-
کشف سرنخ دیگری از وجود زندگی در مریخ
بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی حاکی از این است که امکان دارد نشانههایی از زندگی در لایههای ضخیم خاک مریخ وجود داشته باشد.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
تصاویری از خوشه گلوله و سحابی ماهی مرکب/ذخیره پیامها درون یخ!
حوزه علم و دانشگاه امروز ۱۴ تیر شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
-
کشف راز ناپدید شدن شکم در عنکبوتهای دریایی
دانشمندان مدتهاست میخواهند بدانند چرا عنکبوتهای دریایی مهمترین اندامهای خود را در پاهایشان جای دادهاند. عنکبوتهای دریایی یک اندام کلیدی ندارند و یک ژن گمشده شاید دلیل آن باشد.