• سه‌شنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98082113586
  • خبرنگار : 71567

حواشی یک تحصن سه هفته‌ای

حواشی یک تحصن سه هفته‌ای

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در حالی روز گذشته نوزدهمین روز تحصن خود در مقابل کتابخانه مرکزی این دانشگاه را سپری کرد که مسئولان دانشگاه ادعای این دانشجو در خصوص ستاردار شدن را رد می‌کنند.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران از اواخر ماه گذشته نسبت به آنچه که از آن به عنوان ستاره دار شدن عنوان می کند با در دست گرفتن پلاکاردی مقابل کتابخانه مرکز دانشگاه تحصن کرده و خواستار روشن شدن وضعیت تحصیلی خود در دوره دکتری شده است.

این دانشجو که در نوزهمین روز تحصن خود قرار دارد رتبه ۱۰ آزمون دکتری سال ۹۸ در رشته حقوق را کسب کرده است اما مدعی است که به دلیل سابقه فعالیت‌ صنفی در دوره دانشجویی به دستور حراست دانشگاه در مصاحبه علمی رد شده است.

در همین زمینه دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مسئله این دانشجو به هیچ عنوان سیاسی نیست. در واقع او ادعا می‌کند علی رغم کسب نمره قبولی در دوره دکتری رشته حقوق دانشگاه تهران نام او را به عنوان پذیرفته نهایی اعلام نشده است که البته این ادعا دروغی بیش نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه رتبه دانشجویان در آزمون کتبی دوره دکتری تنها معیار پذیرش محسوب نمی‌شود، گفت: دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها علاوه بر آزمون کتبی در دوره دکتری باید در مصاحبه عملی نیز شرکت کنند. دانشجویی که نتوانند رتبه قابل قبولی در دوره مصاحبه کسب کند. اگرچه رتبه کتبی آنها خوب باشد اما نمی توانند به دانشگاه ورود کنند. همچنانکه امسال رتبه یک کنکور به دلیل عدم کسب حد نصاب لازم در مصاحبه در رشته تئاتر نیز پذیرفته نشده است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نمره و کارنامه مصاحبه دانشجوی معترض به وی ارائه شده، خاطرنشان کرد: این دانشجو مدعی بود که اساتید نمره و حد نصاب لازم را برای پذیرش او در دانشگاه اعلام کرده‌اند اما دانشگاه به دلیل فعالیت‌های سیاسی او مانع پذیرش شده است. در صورتیکه این ادعا واقعیت ندارد. من حتی کارنامه مصاحبه او با اساتید و نمره‌ای که اساتید اعلام کرده‌اند را به خود دانشجو ارائه دادم.

دکتر سرسنگی در خصوص این ادعا که دانشجوی مورد نظر به دلیل ستاره دار شدن از پذیرش در دوره دکتری دانشگاه تهران منع شده است نیز گفت: به یقین این دانشجو نمره قبولی را برای پذیرش در دوره دکتری دانشگاه تهران کسب نکرده و ادعای رد پذیرش او به دلیل ستاره دار شدن واقعیت ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بحث ستاره دار شدن حقیقت داشت، یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران که سابقه طولانی در انجام فعالیت‌های سیاسی دارد طبیعتا باید این دانشجو نیز از پذیرش در دانشگاه‌ها به دلیل ستاره دار شدن منع می‌شد. این در حالیست که امسال این دانشجو علی رغم سابقه سیاسی در مقطع ارشد دانشگاه تهران پذیرفته شد و سر کلاس‌های درس حضور دارد. بنابراین اینکه دانشجویی با به دست گرفتن تابلویی گروهی از دانشجویان را دور خود جمع کند و با احساسات آنها بازی کند درست نیست.

دکتر سرسنگی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران که چندین برابر دانشجوی مدعی، فعالیت سیاسی انجام داده و حتی هفت سال نیز سابقه زندانی شدن را دارد، نیز از تحصیل محروم نشده و امسال در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران پذیرفته شد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان این دانشگاه مسائل علمی را با مسائل صنفی و سیاسی درگیر نمی‌کند، افزود: دانشجوی مدعی به دلیل مسائل سال ۹۶ در دادگاه بدوی به ۶ سال زندان محکوم شد که البته این حکم در دادگاه تجدید نظر در حال بررسی است. به همین جهت این دانشجو مدعی است که به دلیل فعالیت‌های سیاسی ستاره دار شده در حالیکه ما همین امسال دانشجویانی را پذیرش کردیم که سال‌ها به دلیل فعالیت‌های سیاسی در زندان حضور داشتند. 

دکتر سرسنگی خاطرنشان کرد: روند اعتراض دانشجویان به مسائل آموزشی باید به این شکل باشد که آنها نامه‌ اعتراضی خود را به واحد مربوطه ارسال کنند. من حتی به این دانشجو تاکید کردم که وقت ملاقاتی با رئیس دانشگاه هماهنگ کنند که البته او این پیشنهاد را نپذیرفت و جای تعجب دارد فردی که خواسته آموزشی دارد چرا باید این ملاقات را نپذیرد. در واقع مسئله این فرد به هیچ عنوان آموزشی نیست و دنبال ایجاد فضایی است که بر اساس آن تلقین کند که دانشگاه با دانشجویان برخورد مناسبی ندارد.

وی خاطر نشان کرد:دانشجوی معترض باید به این موضوع بیندیشد که چه ویژگی‌های از فعالیت سیاسی دارد که نظام و مجموعه دانشگاه برای تعلیق یا ستاره دار شدن اون اقدام کنند، متاسفانه این فرد خود را مبارز اصلی ایران تصور می‌کند در حالیکه اصلا همچین تصوری درست نیست و این دانشجو دچار نوعی خودشیفتگی شده است و با ادامه این نوع اقدامات نمی‌تواند دانشگاه را برای پذیرش در دوره دکتری تحت فشار قرار بدهد

این در حالی است که دانشجوی فوق با انتشار جوابیه‌ای در گروهای صنفی دانشجویی فضای مجازی ادعا کرده است: سازمان سنجش آموزش کشور در کارنامه نهایی آزمون دکتری من جمله «نقص در پرونده و مراجعه به سازمان سنجش» را درج کرده است. همچنین تاکنون دبیرخانه گزینش دانشجو به درخواست من مبنی بر صدور کارنامه نهایی کنکور دکتری پاسخ منفی داده و آن را منوط به اجازه نهاد امنیتی کشور دانسته است.

در ادامه این دانشجو با اشاره به اظهارات معاون فرهنگی دانشگاه تهران در خصوص وضعیت تحصیلی‌اش مدعی شده است: مقایسه من با دیگر دانشجویان دارای سوابق فعالیت سیاسی و ...  بسیار قابل تامل است. پیشنهاد می‌کنم آقای سرسنگی انگشت اتهام خویش را به سمت مسئولین دانشگاه، سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم بگیرند که با عدم حمایت خود از فعالین صنفی زمینه‌ساز بروز نارضایتی شده‌اند.

این دانشجوی متحصن در پایان ادعاهای خود با بیان اینکه درخواست کنونی من رفع ستاره‌داری و ثبت‌نام در دانشگاه است، مطرح کرد: اقدام غیرقانونی دانشگاه تهران در خصوص نمره مصاحبه‌ام را متعاقباً از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری خواهم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha