-
از «ابد و یکروز» تا «زن و بچه»؛راز تمایز سعید روستایی چیست؟
چه چیزی سینمای سعید روستایی را در میان نسل جدید فیلمسازان ایرانی متمایز میکند؟ این پرسش در حالی مطرح میشود که سینمای ایران در دهههای اخیر به عنوان یکی از جریانهای برجسته سینمای جهان شناخته شده و کارگردانانی چون اصغر فرهادی، مجید مجیدی و عباس کیارستمی با سبکهای متمایز خود، جایگاهی ویژه در عرصه بینالمللی کسب کردهاند.
-
ایرانیها کم کار میکنند؟
دادههای مرکز آمار ایران از متوسط ساعت کار شاغلان ایران نشان میدهد طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۴ شاغلان ایرانی به طور میانگین بیش از ۴۵ ساعت در هفته کار کردهاند. براین اساس در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ متوسط ساعت کاری در هفته به ۴۷ ساعت نیز رسید.
-
خوش رقصی هم به داد «جولانی» نرسید!
«حملات رژیم صهیونیستی به سوریه در شرایطی صورت می گیرد که در روزهای گذشته گزارش های مختلف از رایزنی های گسترده پشت پرده الجولانی با رژیم صهیونیستی و عوامل موساد حکایت داشتند. حتی بارها این گزاره مورد تایید قرار گرفته که جولانی تاکید کرده که خواهان عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس است. با این همه، می بینیم که حتی خوش رقصی های جولانی نیز نتوانسته مانع از حملات سنگین صهیونیستها به خاک سوریه شود. »
-
تنها مرگ ثبتشده در جهان در اثر «برخورد شهابسنگ» در کجا اتفاق افتاد؟
هر روز میلیونها شهابسنگ به زمین میرسند، اما از سال ۱۹۸۸ تاکنون تنها ۸۲۲ مورد آنها بهقدری بزرگ بودهاند که در جوّ منفجر شده و بارش شهابسنگ ایجاد کردند.
-
نام «پرادو» چه معنایی دارد؟ ریشه نامگذاری لندکروزر پرادو تویوتا چیست؟
شاید تعجب کنید که نام PRADO در مقایسه با لندکروز فولسایز به چه معناست. این SUV معنای جالبی در پشت نام خود دارد که کاملا با شخصیت آن مطابقت دارد.
-
واقعا ستارهها سرنوشت ما را مینویسند؟
باور به تأثیر ستارگان بر سرنوشت انسان، شاید یکی از قدیمیترین تمایلات بشر برای یافتن معنا در بینظمی جهان باشد.
-
سوالات آزمون سمپاد لو رفت؟
«یکی از دوستان دخترم گفته بود سوالات هوش کلامی و ریاضی که در این همایش حل شد، دقیقاً در آزمون هم آمده بود. یکی دیگر از دوستانش هم هر سه سانس همایش را شرکت کرده و جواب ۶۰ سوال را میدانست. فایل صوتی همه این گفتهها هم موجود است. در هرکدام از سانسهای این همایش سوالهای مختلفی حل شده و مشابه یکدیگر نبود.»
-
مفهوم نقش انگشتری رهبر انقلاب در دیدار روز گذشته چه بود؟
تصویری از نقش انگشتری حضرت آیتالله خامنهای در دیدار ۲۵ تیر ۱۴۰۴ با مسئولان قوه قضاییه منتشر شده است.
-
دروزیها از کی تا حالا برادران نتانیاهو شدند؟!
اسرائیل دفاع از حقوق دروزیهای سوریه را بهانه قرار داده و با خطاب قرار دادن آنان به عنوان "برادر" مانع از هر گونه بسط سلطۀ نظامی دولت الجولانی به استانهای جنوبی از طرق جنگ میشود.
-
سراب دمشق
روزهایی که پرچمهای سفید در کاخ المهاجرین بالا رفت، شبکههای خبری نیویورک تا پاریس از «سوریه نو» تمجید کردند؛ الگویی که قرار بود در کتابهای علوم سیاسی بهعنوان مدل «گذارِ موفق از مقاومت به سازگاری» تدریس شود. اما آن بهشتی که روی کاغذ ترسیم شده بود، در میدان به واقعیتی زمخت بدل گشت و امروز جولانگاه جنگنده های صهیونیستی شده است.
-
مصدق رابطه ایران با اسرائیل را قطع کرد
در میانه غوغای نهضت ملی شدن نفت، تصمیمی مهم و کمتر شناختهشده در دیپلماسی ایران رقم خورد؛ تصمیمی که دولت دکتر محمد مصدق با هدف همراهی با کشورهای اسلامی اتخاذ کرد و طی آن، شناسایی دوفاکتوی اسرائیل که در دولت ساعد مراغهای انجام شده بود، عملاً لغو شد. با انحلال کنسولگری ایران در بیتالمقدس و صدور دستور تحریم نفتی اسرائیل، ایران در صف کشورهای مخالف رژیم صهیونیستی قرار گرفت؛ تصمیمی که بازتاب گستردهای در جهان عرب و محافل سیاسی منطقه داشت.
-
تفاوتهای عجیب بین قطب جنوب و قطب شمال
شاید برایتان جالب باشد که ۱۰ تفاوت اصلی میان قطب جنوب و قطب شمال را بدانید.
-
ماجرای رشوه ۷ میلیون دلاری برای آیتالله خلخالی چه بود؟
تیر ماه ۱۳۵۹ یک روزنامه کویتی گزارشی عجیب از ارتباط مافیای بینالمللی مواد مخدر با آیتالله خلخالی منتشر کرد.
-
واکنش جالب یوسف صیادی به طلب حلالیت یوسف تیموری
به گزارش ایسنا، یوسف تیموری بازیگر سینما و تلویزیون با حضور در برنامه تلویزیونی «از سرگذشت» از یوسف صیادی ، بیژن بنفشهخواه و سایر دوستانش طلب حلالیت کرد و گفت شوخیهای بیش از حدش به علت اختلال بیشفعالی بوده و تحت درمان است.
-
موشکهایی که با یک شلیک دنیا را تکان میدهند
چین با ارتقاء موشکهای زمینبهزمین خود، مسیر قدرتنمایی و بازدارندگی بینالمللی را با سرعتی بیسابقه طی میکند ؛ موشکهایی با بردهای متنوع و پیچیده که نهتنها ابزار دفاعی و بلکه نشانگر جاهطلبی ژئوپلیتیکی فناوری در عرصه جهانی هستند.
-
زندگی زیر ذرهبین؛روایت یک دیپلمات ساکن کرهشمالی
«وقتی به کره شمالی میرسید، احساس میکنید وارد دنیایی دیگر شدهاید. همهچیز، از تماسهای تلفنی تا حرکت در شهر، تحت نظارت است.»
-
وقتی جنبه پول زیاد را نداری!
طی روزهای اخیر لامین یامال ۱۸ ساله شد و شنبه گذشته با برگزاری یک میهمانی خصوصی در خارج از بارسلونا این روز را جشن گرفت.
-
عکس/پدر و دختری
تصویری از شهید سردار محمد باقری به همراه همسر و دخترش که در جریان تجاوز جنایت کارانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند در فضای مجازی دست به دست میشود.
-
ببینید/کارگردان اجلمعلق: مردم بهزاد خلج را «اجل» صدا میزنند!/ از مردم سپاسگزارم
عادل تبریزی، کارگردان سریال اجل معلق که سریالی متمایز با بهرهگیری از تم ماورایی و چاشنی طنز به شمار میرود در گفتگویی این سریال را میان مردم محبوب دانست.
-
چرا فعالسازی مکانیسم ماشه اشتباه است؟
فعال سازی مکانیسم ماشه توسط اروپاییها علیه ایران، تا حد زیادی ارزش هرگونه توافق با قدرت های اروپایی در محیط بین المللی را کاهش خواهد داد. این مساله از منظر راهبردی و قدرت نرم، یک ضربه جدی به دیپلماسی و موقعیت اروپایی ها در محیط بین المللی محسوب می شود.
-
عکس/اولین تلفن همراه جهان چه شکلی بود؟
اولین تلفن همراه جهان در سال ۱۹۷۳ توسط شرکت موتورلا با وزن ۱.۱ کیلوگرم ساخته شد که به ۱۰ ساعت شارژ برای ۳۰ دقیقه مکالمه نیاز داشت.
-
هوش مصنوعی به این عدد علاقه خاصی دارد
در دنیای عجیب هوش مصنوعی، بار دیگر یک رفتار غیرمنتظره کاربران را شگفتزده کرده است. وقتی از مدلهایی مانند ChatGPT، Claude، Gemini یا Copilot میخواهید عددی تصادفی بین ۱ تا ۵۰ حدس بزنند، بهطرز غیرقابلباوری فقط یک عدد را انتخاب میکنند. اما چرا؟
-
جوایز صلحی که به جنگطلبان داده میشوند نه صلحجویان!
اهدای جایزه نوبل صلح به روسای جمهور بدنام پیشین آمریکا و البته هنری کیسنجر، دیپلمات آمریکایی و جنایتکار جنگی با رویکرد ترجیح «بمبها بر دیپلماسی»، سبب شده چهلوهفتمین رئیس جمهور این کشور نیز با قلدرمآبی خواهان جایزه نوبل باشد.
-
هنوز نمی دانیم کُت اینترنت تن کیست!
با وجود گذشت حدود ۳ هفته از آتشبس، همچنان اینترنت به عنوان شاهرگ حیاتی کسب و کارهای مجازی که عملاً زیرساختهای اقتصاد دیجیتال در کشور محسوب میشوند، با اختلالاتی همراه است و فعالان این عرصه، از رنجی میگویند که از اینترنت بیکیفیت، فیلترینگ و ناتوانی در رقابت با استارتاپهای منطقه میبرند. جنگ ۱۲ روزه و ادامه اختلالات در زیرساختهای مورد نیاز، بر این رنج افزوده است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که به تازگی از آغاز طرحی برای تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال به کسب و کارهای دیجیتال به منظور حمایت از اقتصاد دیجیتال آسیب دیده از جنگ خبر داده بود، این بار به دنبال ایجاد فضایی برای شنیده شدن دغدغه
-
بهانههای بنیاسراییلی!
گفتوگوی رییس دولت چهاردهم با روزنامه نگار مشهور آمریکایی بهرغم انتقادهای طیف محدودی در داخل کشور در عرصه بینالملل بازتاب زیادی داشت و پیامهای این گفتوگو مورد تفسیر قرار گرفت.
-
چرا ایرانیها عاشق فیلم هندی شدند؟!
گرچه حالا «فیلم هندی» چیزی شبیه به واژه یا اصطلاح «فیلمفارسی» در ادبیات سینمایی ما شده که به فیلمهای سطحی و کلیشهای اطلاق میشود اما طرح این پرسش که چرا ایرانیها فیلم هندی دوست دارند، ناظر بر سینمای هند است نه آنچه تحلیلگران سینمایی از فیلم هندی مراد میکنند.
-
چرا اخبار آتش سوزی این روزها بیشتر دیده میشود؟
از شعله تا شایعه
در روزهای اخیر وقوع برخی موارد آتشسوزی و انفجار ناشی از نشت گاز در برخی شهرهای کشور، توجه ویژه افکارعمومی مردم ایران و شبکههای اجتماعی فارسیزبان را بهسوی خود جلب کرده است.
-
فضاپیماها برای خروج از منظومه شمسی باید چقدر سریع باشند؟
گریز فضاپیما از منظومه شمسی فقط به سرعت بستگی ندارد، بلکه موقعیتهای مداری و اینکه دقیقاً از چه چیزی فرار میکنید نیز اهمیت دارد.
-
این ۵ میوه خشک را فقط بعد از خیساندن مصرف کنید
بیشتر ما هر روز مشتی میوه خشک یا مغز را بهعنوان یک میانوعدهی سالم و سرشار از انرژی مصرف میکنیم و فکر میکنیم که این عادت، راهی بینقص برای تأمین انرژی است. اما اینکه آنها را چگونه مصرف میکنیم نیز اهمیت دارد.
-
آنچه در مورد جنگ ۱۲ روزه کمتر گفته شده است
در جریان جنگ ۱۲ روزه، به اذعان بسیاری از مقام های ارشد نظامی و امنیتی کشورمان، ایران حتی درِ سیلوهای موشکی خود را باز نکرد و با موشک هایی فلسطین اشغالی را هدف قرار داد که یا خارج از سیلوهای موشکی بودند و یا به صورت داغِ داغ پس از تولید شلیک می شدند. جالب اینکه حتی با استفاده از همین ظرفیتها نیز ایران چالش های جدی را برای رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.