تاپ سه پژوهش
-
تحول در حقوق اموال دیجیتال
آیا رمزارزها را میتوان وثیقه گذاشت؟
در سالهای اخیر، داراییهای دیجیتال مثل رمزارزها و توکنها به بخشی جدی از زندگی مالی افراد تبدیل شدهاند؛ اما آیا میتوان از این داراییها برای گرفتن وام یا تضمین قراردادها استفاده کرد؟
-
بررسی روانشناسی بیماران کرونایی در یک تحقیق جدید
افزایش اضطراب، افسردگی و وابستگی در مبتلایان به کرونا
نتایج یک بررسی جدید نشان می دهند که بیماری کرونا علاوه بر آسیبهای جسمی، تأثیرات گستردهای بر روح و روان افراد بر جای میگذارد. محققان در پژوهشی تازه ابعاد نادیده گرفته شده این بیماری را بررسی کردهاند.
-
پژوهش استاد دانشگاه تهران، کاندیدای دریافت جایزه بهترین پژوهش علوم محیطی و انرژی سبز
چارچوب نوین برنامهریزی شهری پژوهشگران شهرهای آینده را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم میکند
با ارائه چارچوب نوین برنامهریزی شهری در متاورس توسط پژوهشگران دانشگاه تهران، شهرهای آینده در برابر چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی و رشد شهری شتابان، مقاومسازی میشود.
-
رویداد Amirkabir 2077 به ایستگاه آخر رسید
رویداد فناورانه ترسیم آینده دانشگاه امیرکبیر در سال 2077 که از ۱۱ خرداد آغاز به کار کرد، روز شنبه ۲۱ تیرماه به ایستگاه نهایی و انتخاب بهترین آثار خواهد رسید.
-
برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری میکند
رگهای واریسی ساق پای حدود ۳۰ درصد از بزرگسالان به آنان یادآوری میکند که خون، گاهی اوقات به جای اینکه به قلب برگردد، در رگها جمع میشود. وقتی جریان خون کند میشود، لختهها تشکیل میشوند و در موارد نادر، به ریهها یا مغز میروند اما برگهای این درخت میتوانند گردش خون را بهبود بخشیده و از لخته شدن خون جلوگیری کنند.
-
تلاش پژوهشگران برای کاهش مصرف سم در کشت گلخانهای
راهکاری طبیعی برای مبارزه با قارچ پژمردهکننده گوجهفرنگی
گوجهفرنگی از محبوبترین صیفیجات در سفره ایرانیهاست؛ اما این گیاه پرکاربرد، در برابر برخی بیماریهای قارچی بسیار آسیبپذیر است. محققان در پژوهشی تازه به دنبال راهی برای تقویت دفاع طبیعی این گیاه در برابر نوعی بیماری پژمردگی بوده و به موفقیت خوبی دست یافتهاند.
-
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی اعلام کرد
راهاندازی خدمت جدید «اعتبارسنجی محصولات و فرآیندهای نوآورانه»
خدمت جدید «اعتبارسنجی محصولات و فرآیندهای نوآورانه» درسازمان پژوهشهای علمی و صنعتی راهاندازی شد.
-
استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی:
ایران در بازسازی پس از سوانح در تراز جهانی قرار دارد
استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد که دانش و تجربه ایران در بازسازی پس از بحرانها جزو بهترینهای جهان است.
-
معاون برنامهریزی و امور استانهای بنیادمسکن انقلاب اسلامی مطرح کرد
تشکیل ۴ ستاد بازسازی در تهران برای تسریع در بازسازی خرابیهای جنگ
معاون برنامه ریزی و امور استانهای بنیادمسکن انقلاب اسلامی از راهاندازی چهار ستاد منطقهای در تهران برای پیگیری امور بازسازی بر اساس تقسیمات شهری خبر داد.
-
معاون بنیاد مسکن:
برآورد اولیه خسارات حمله رژیم صهیونیستی بین ۳ تا ۴ همت بود
معاون بنیاد مسکن از برآورد اولیه خسارات در طرح پیشنهادی این بنیاد خبر داد و گفت: هزینه بازسازی در مدل ما حدود ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده بود.
-
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
شفافسازی درباره املاک آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه ضروری است
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به نقصهای اساسی در نظام ارزیابی و برچسبگذاری واحدهای آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه گفت: ما هنوز ملاک مشخصی نداریم که بگوییم فلان واحد تخریبی است یا قابل بازسازی؛ حتی در سامانههایی که برای این کار طراحی شده، اتصال به بانکهای اطلاعاتی ثبت رسمی وجود ندارد.
-
سعیدیکیا در نشست تاملی بر رویکردهای بازسازی پساجنگ:
بازسازی مناطق آسیب دیده در جنگ فقط ساختوساز نیست؛ یک فرآیند اجتماعی است
وزیر اسبق راه و شهرسازی با تأکید بر ماهیت اجتماعی بازسازی گفت: ظاهر بازسازی فیزیکی است؛ اما اصل آن اجتماعی است. نباید بدون حضور مردم، تصمیمگیری کرد.
-
گرکانی در نشست تاملی بر رویکردهای بازسازی پساجنگ:
تراکم فروشی برای تأمین منابع مالی بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ خلاف قانون است
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی با هشدار نسبت به برخی پیشنهادها برای تأمین منابع مالی بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه از طریق فروش اموال عمومی گفت: فروختن تراکم بدعتی خطرناک است. این مسیر غلط را نباید قانونی کنیم.
-
استفاده از هیدروژن سبز برای بهبود انعطافپذیری شبکههای انرژی الکتریکی
گروهی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه آلبورگ دانمارک طرحی را اجرایی کردند که دستاوردهای آن نهتنها پاسخگوی چالشهای تولید و ذخیرهسازی انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر است؛ بلکه برای اولین بار دو شاخص کاربردی جدید را در زمینه هیدروژن سبز معرفی کردند.
-
گزینه بیصدا کردن تلفن همراه؛ کلید سلامت ذهن در محل کار
افرادی که گزینه «بیصدا» تلفن همراه را انتخاب میکنند، ویژگیهای روانشناختی مشابهی دارند و اکنون محققان دانشگاه «کیونگ هی» (Kyung Hee)، کره جنوبی دریافتند که چگونه تلفنهای همراه بیصدا میتوانند کلید سلامت ذهن در محل کار باشند.
-
نقش اوقات فراغت در آینده شغلی
اوقات فراغت هدفمند، کلید آمادگی شغلی نوجوانان
در دنیای امروز، جوانان و نوجوانان با چالشهای زیادی برای برنامهریزی آینده شغلی خود روبهرو هستند؛ اما بررسیهای محققان نشان میدهد اینکه آنها چگونه از زمان آزاد خود استفاده میکنند، میتواند نقش تعیینکنندهای در مسیر زندگی آیندهشان داشته باشد.
-
استقبال گسترده از «گنج» و شکستن رکورد ۱.۵ میلیون دانلود پایاننامه در سال
تماممتن ۵۰۷ هزار پایاننامه و رساله پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) را ۱۸۳ هزار کاربر، نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بار در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، دریافت کردند.
-
بر اساس آخرین رتبهبندی موسسه تایمز اعلام شد
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صدرنشین حوزه سلامت و رفاه برای مردم
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی موفق به کسب رتبه اول ملی و رتبه ۳۰ بینالمللی در حوزه سلامت و رفاه برای عموم مردم در رتبهبندی جهانی نظام تایمز ۲۰۲۵ شد.
-
پیشبینی علمی طوفانهای ریزگرد با فناوریهای نوین
غرب ایران، همچنان در مسیر گرد و غبار
در سالهای اخیر، پدیدههایی مانند طوفانهای گرد و غبار نهتنها زندگی روزمره مردم را مختل کردهاند، بلکه نگرانیهایی جدی درباره سلامت انسان، محیطزیست و حتی امنیت غذایی به وجود آوردهاند. این موضوع باعث شده است که محققان به طور مداوم در تلاش برای پیداکردن روشهای موثر پیشبینی این پدیده جوی باشند.
-
دهرم فارس لرزید
زمینلرزهای با بزرگی ۳.۲ ریشتر صبح امروز حوالی دهرم در استان فارس را لرزاند.