-
چراغ سبز کنگره آمریکا به پروژه ناسا برای رسیدن به ماه
کنگره آمریکا به طرح ناسا برای رسیدن به ماه که «ایلان ماسک» و «جرد آیزاکمن» با آن مخالف بودند، چراغ سبز نشان داده است.
-
ماهواره هواشناسی اروپا با موشک «فالکون ۹» راهی مدار زمین شد
«اسپیسایکس» یک ماهواره هواشناسی پیشرفته اروپا را با موشک «فالکون ۹» پرتاب کرد و آن را با موفقیت در دریا فرود آورد.
-
همکاری مالزی و بریتانیا برای ایجاد آینده پایدار با گرافن
دو شرکت «لویدین» (Levidian) و «گاز مالزی» (Gas Malaysia) با امضای یادداشت تفاهمی، همکاری خود را برای استقرار فناوری انحصاری LOOP در مالزی و منطقه جنوبشرقی آسیا آغاز کردند. این فناوری نوآورانه میتواند نقشی اساسی در کربنزدایی صنعتی و تولید گرافن پایدار ایفا کند.
-
تبدیل زباله به گنج
بیرون کشیدن گرافن و هیدروژن پاک از دل پسماند نفتی
یک شرکت نانویی با جذب ۲۰ میلیون دلار سرمایه، قصد دارد پسماندهای نفتی، پلاستیکی و الکترونیکی را به گرافن، نانوذرات کربنی و هیدروژن پاک تبدیل کند. این فناوری با کمک یک فرایند بدون انتشار گاز گلخانهای، همزمان به کاهش زباله و تولید مواد صنعتی کمک میکند. کاربرد این مواد در باتری، سیمان، رزین و الکترونیک است.
-
سامانهای نوآورانه برای افزایش اثرگذاری داروهای شیمیدرمانی
پژوهشگران آمریکایی روشی ابداع کردهاند که با کمک نانوذرات، داروهای ضدسرطان را فقط در محل تومور رها میکند و به بافتهای سالم آسیبی نمیزند. این روش، عوارض داروهای شیمیدرمانی را کاهش میدهد و اثربخشی آنها را بالا میبرد. نکتهی مهم اینجاست که این نانوذره به شرایط شیمیایی خاص تومور واکنش نشان میدهد، نه کل بدن!
-
اپل از مهندس طراح سابق خود شکایت کرد
شرکت اپل در دادخواست جدید خود مدعی شده است که یکی از مهندسان سابق این شرکت، اسرار توسعه هدست واقعیت ترکیبی «ویژن پرو»(Vision Pro) را افشا کرده است.
-
بلعیدن انرژی مرکز داده گوگل رکورد زد
مصرف برق مراکز داده شرکت گوگل، فقط در چهار سال بیش از دو برابر ثبت شد و این شرکت همچنان انرژی بیشتری میبلعد.
-
رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانهای
«ساخت و ارزیابی یک ربات بهمنظور پایش مواد مغذی گیاه درون گلخانه (مطالعه موردی: گیاه اسفناج)» رساله دکتری مریم ندافزاده است که آن را با راهنمایی احمد بناکار و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
-
شناسایی سلولهای پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون
پزشکان ممکن است در آینده بتوانند بدون استفاده از سوزن، آزمایش خون یا آزمایشگاههای گرانقیمت، تشخیص دهند که آیا سلولهای شما زودتر از موعد پیر شدهاند یا خیر. پژوهشگران ژاپنی یک روش آزمایشی توسعه دادهاند که با استفاده از سیگنالهای الکتریکی قادر است سلولهای پیری را شناسایی کند، سلولهایی که نقش کلیدی در بسیاری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن دارند.
-
موتور برقی با نخ نانویی، پنجبرابر سبکتر برای پهپادها و خودروهای برقی
دانشمندان در کره جنوبی موتوری ساختهاند که بهجای سیمهای مسی از نخهای نانولوله کربنی استفاده میکند. این موتور پنج برابر سبکتر از نمونههای معمولی است، اما بازده مشابهی دارد. اگر این فناوری تجاریسازی شود، پهپادها بیشتر پرواز میکنند، خودروها کمتر انرژی مصرف میکنند و موتورهای هواپیما سبکتر میشوند.
-
نزدیک شدن دانشمندان به درمان فلج
محققان نیوزیلندی با یک ایمپلنت قابل تعبیه در ستون فقرات که هم حرکت و هم حس را پس از آسیب بهبود میبخشد، امیدها را برای درمان فلج برانگیختهاند. این ایمپلنت الکتریکی، حرکت را در موشهای آسیبدیده بازیابی کرده است.
-
خاموشی بیماری ژنتیکی نادر برای ماهها با یک سامانه پیشرفته
پژوهشگران نانوذراتی طراحی کردهاند که میتوانند ژن معیوب را بهطور همزمان در کبد و ریه اصلاح کنند. این روش، تنها با یک بار تزریق، اثرات بیماری را برای ماهها کاهش داده است. فناوری جدید میتواند راهگشای درمان بیماریهایی باشد که چند اندام را بهطور همزمان درگیر میکنند. این فناوری از طریق یک شرکت در حال تجاریسازی است.
-
حافظههای هوشمندی که در آب ذوب میشوند
فناوری همچنان به بخشهای بزرگتری از زندگی روزمره ما نفوذ میکند و مشکل زبالههای الکترونیکی نیز افزایش مییابد؛ از ساعتهای هوشمند و ردیابهای تناسب اندام گرفته تا پچهای پزشکی و حسگرهای قابل کاشت، مشخص میشود که امروزه، بیش از هر زمان دیگری از لوازم الکترونیکی استفاده میکنیم و بسیاری از آنها پس از استفاده کوتاهمدت دور ریخته میشوند. این دستگاههای دور انداختهشده به مسئله سریع زبالههای الکترونیکی کمک میکنند و به محیط زیست آسیب میرسانند.
-
خطر کاهش بودجه ناسا برای مریخنورد اروپا
کاهش بودجه ناسا، مریخنورد اروپا را که از پیش با مشکل روبهرو بود، تهدید میکند.
-
اینفوگرافیک/ چگونه پس از حادثه استرس خود را کنترل کنیم؟
در این اختلال بعد از مواجهه فرد با یک رویداد تهدیدکننده و ترسناک مانند جنگ حتی اگر خطر واقعی وجود نداشته باشد، ذهن و بدن در حالت آمادهباش میمانند. برای پیشگیری از این اختلال توصیه میشود اخبار از منابع معتبر و در مدت زمان محدود و مشخص، دریافت شود. همچنین با توجه به اهمیت حمایت عاطفی در این دوران باید ارتباط با خانواده و دوستان حفظ و در مورد احساسات صحبت شود.
-
سگ رباتیک سوئیسی مثل یک انسان توپ پرتاب میکند!
ربات چهارپای پیشرفتهای به نام انیمال ( ANYmal) که توسط مؤسسه ETH زوریخ طراحی شده، اکنون میتواند اشیاء را با دقتی انسانی پرتاب کند. این دستاورد چشمگیر، نتیجهی ترکیب فناوریهای شبیهسازی، یادگیری تقویتی و طراحی مکانیکی پیشرفته است که میتواند آیندهی رباتهای جستوجوگر و امدادی را متحول کند.
-
راهاندازی فناوری ضد پهپاد در آسمان نیویورک
پلیس نیویورک از سامانه ضد پهپاد تور پرتابکن جهت تامین امنیت آسمان شهر خود استفاده میکند.
-
جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی در مناطق اسیدی و کمفسفر
در شرایطی که کودهای شیمیایی رایج موجب آلودگی و اتلاف منابع میشوند، پژوهشگران ایتالیایی نشان دادهاند که نانوکود فسفات آهن میتواند عملکردی مشابه با کودهای فسفاته سنتی داشته باشد. این نانوکود ضمن آزادسازی آهستهتر فسفر، اثرات محیطزیستی کمتری دارد و تعامل متفاوتی با میکروارگانیسمهای خاک برقرار میکند. نتایج این پژوهش، چشمانداز نوینی برای استفاده هدفمند و پایدار از کودها در کشاورزی فراهم میکند.
-
اولین تصاویر ماهواره «فایرست» منتشر شدند
شبکه ماهوارهای جدید «فایرست» هر ۲۰ دقیقه کل زمین را برای یافتن آتشسوزیهای جنگلی بررسی میکند.
-
رباتهایی که ۸ برابر سریعتر از انسان کار میکنند
رباتهای ساختمانی جدید یک شرکت آمریکایی در زمینهای چالشبرانگیز ۸ برابر سریعتر و با دقت بیشتری نسبت به کارگران انسانی عمل میکنند.
-
دستاورد دانشمند ایرانی برای تشخیص زودهنگام سرطان با نانوذرات و هوش مصنوعی
پروفسور مرتضی محمودی، استادیار گروه رادیولوژی و برنامه سلامت دقیق در دانشکده پزشکی انسانی دانشگاه میشیگان و همکارانش با استفاده از نانوذرات و هوش مصنوعی موفق شدند در میان حجم عظیمی از دادههای خون، سرنخهایی از بیماریهایی مانند سرطان پروستات پیشرفته و گرفتگی عروق بیابند. این دستاورد میتواند زمینهساز تشخیص زودهنگام و درمانهای هدفمند پزشکی شود.
-
کاهش عوارض شیمی درمانی با نانودارورسانهای هدفگیر سرطان
تیمی از پژوهشگران مؤسسه MIT موفق شده است با بهرهگیری از فناوری میکروسیالات، نانوذرات دارویی ضدسرطان را سریعتر و ایمنتر از قبل تولید کند. این نانوذرات میتوانند دارو را مستقیم به بافت تومور برسانند و عوارض شیمیدرمانی را کاهش دهند. این پیشرفت مسیر را برای آزمایشهای انسانی هموار میکند.
-
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل خبر داد
فعالیت بیش از ۳۰۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری استان اردبیل
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل از فعالیت بیش از ۳۰۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری استان اردبیل خبر داد.
-
«بلو اوریجین» ۶ گردشگر فضایی را به سفر زیرمداری فرستاد
شرکت «بلو اوریجین» ۶ گردشگر فضایی از جمله هفتصدوپنجاهمین نفری را که تاکنون به فضا پرواز کرده است، از تگزاس به یک سفر زیرمداری فرستاد.
-
تبدیل پوسته تخممرغ به لعاب سرامیک پایدار
سالانه حدود ۸۰ میلیون تُن زبالهی پوسته تخممرغ در جهان تولید میشود. حالا یک هنرمند سرامیککار در نیوهیون آمریکا به همراه یک دانشمند مواد از دانشگاه ییل راهی پیدا کردهاند که این ضایعات را به مادهای پایدار برای تولید لعاب سرامیک تبدیل کنند. نتیجهی کار آنها لعابی با کیفیتی همسطح یا حتی بهتر از لعابهای سنتی بود که با استخراج کربنات کلسیم بهدست میآیند.
-
ابداع یک جوهر الکترونیک برای نسل جدید فناوریهای انعطافپذیر
دانشمندان موفق به ابداع جوهر الکترونیکی شدهاند که میتواند نسل جدیدی از فناوریهای انعطافپذیر را پدید آورد.
-
بینیازی از تزریق انسولین با چاپ سهبُعدی جزایر لانگرهانس
گروهی بینالمللی از دانشمندان به دستاوردی بزرگ در پژوهشهای مربوط به دیابت دست یافتهاند. آنها موفق شدند با استفاده از یک جوهر زیستی نوآورانه، جزایر لانگرهانس انسانی را بهصورت سهبعدی چاپ کنند؛ سلولهایی که وظیفه تولید انسولین در بافت لوزالمعده را دارند. این فناوری ممکن است روزی نیاز به تزریقهای مکرر انسولین را از بین ببرد.
-
پکن میزبان بازیهای جهانی رباتها در سال ۲۰۲۵
فوتبال بازی کردن رباتهای انساننما را ببینید
چهار تیم از رباتهای انساننمای کاملا خودران در فینال مسابقات فوتبال «لیگ رباتها» در پکن با یکدیگر رقابت کردند. تیم THU Robotics از دانشگاه تسینگهوا موفق شد با نتیجهی ۵ بر ۳ تیم Mountain Sea از دانشگاه کشاورزی چین را شکست دهد و قهرمان مسابقات شود.
-
ماندگاری بیشتر بتن، فولاد و باتریها با گرافن فوق خالص
یک شرکت کانادایی با بهرهگیری از فرآیندی منحصربهفرد و سبز، گرافن فوقخالص تولید میکند که میتواند دوام مواد را افزایش دهد، کارایی باتریها را ارتقاء بخشد و تحولی در مسیر اقتصاد چرخشی ایجاد کند.
-
توسعه کشاورزی مقاوم به اقلیم با کمک فناوری نانو
در شرایطی که تغییرات اقلیمی، کشاورزی را با چالشهای فزایندهای مواجه کرده است، پژوهشگران و فناوران کشاورزی در تلاش هستند تا با بهرهگیری از نانوفناوری، عملکرد بذرها را در برابر تنشهای محیطی ارتقاء دهند. یکی از رویکردهای نوظهور در این زمینه، نانوآمادهسازی بذرها (Nanopriming) است؛ روشی امیدبخش که میتواند نقطه عطفی در توسعه کشاورزی مقاوم به اقلیم باشد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.