-
فناوری نانو زمان تولید داروهای ضدسرطان شخصیسازیشده را نصف میکند
شرکتهای ایلجن (Elegen) و ناتکرکر تراپیوتیکس (Nutcracker Therapeutics) با همکاری یکدیگر اولین فرآیند تولید داروهای RNA شخصیسازیشده عاری از سلول برای درمان سرطان را راهاندازی کردهاند. این فناوری نوین نهتنها زمان تولید را تا نصف کاهش میدهد، بلکه خطر آلودگیهای میکروبی و اندوتوکسین را نیز به حداقل میرساند.
-
این حسگر نیاز فوری به آب را به کاربر هشدار میدهد
یک حسگر که شباهت زیادی به چراغ هشدار کمبود آب در ماشین برای انسان دارد و به یک اپلیکیشن تلفن همراه متصل میشود، زمانی که سطح آب بدن افراد به طور خطرناکی پایین بیاید به آنها هشدار میدهد. این دستگاه میتواند کمک بزرگی به ورزشکاران، امدادگران و بسیاری از افراد دیگر بکند.
-
باتریهای لیتیومی به آتشنشان داخلی مجهز شدند
دانشمندان باتری لیتیومی جدیدی تولید کردهاند که داخل خود مهارکننده آتش دارد و میتواند ایمنی خودروهای برقی و ابزارهای فناوری را بهبود بخشد.
-
وقتی بعضیها «اینترنت باز» دارند و دیگران نه!
آییننامه کمیته «تسهیل فعالیت کسبوکارهای دیجیتال» برای جامعۀ علمی دردسرساز میشود؟
در روزهایی که کمیته «تسهیل فعالیت کسبوکارهای دیجیتال» با تصویب آییننامه اجرایی خود، وعده «بازکردن IP برخی کسبوکارها» را در دستور کار قرار داده و براین اساس فقط برخی گروهها میتوانند با دسترسی منتخب به «اینترنت باز» خود را مجهز به ابزارهای جهانی کنند، به نظر میرسد ترسیم تصویری از توسعۀ فناوری کشور بر پایه یک دسترسی محدود شکل گرفته است. باید دید آیا این روند میتواند در بلندمدت چراغ نخبگان و جامعۀ علمی را کمنور کند یا خیر؟
-
جلب توجه پنگوئنهای رباتیک در مترو چین
برای اولین بار در جهان، ناوگانی از رباتهای پنگوئن مانند با مترو در چین کالا جابهجا میکنند.
-
آلمان موفق به ساخت مادهای شد که تا به امروز وجود نداشت!
دانشمندان آلمانی مادهای پیشگامانه ساختهاند که آلیاژی پایدار است و کربن، سیلیکون، ژرمانیم و قلع را با هم ترکیب میکند. آنها چهار عنصر از گروه چهارم جدول تناوبی را با هم ترکیب کردهاند تا مادهای جدید طراحی کنند که میتواند آینده رایانش کوانتومی، میکروالکترونیک و فوتونیک را بازتعریف کند.
-
طراحی و ساخت «دستیار هوشمند معاملات محصولات پتروشیمی و انرژی»
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران از طراحی و ساخت «دستیار هوشمند» معاملات محصولات پتروشیمی و انرژی در کشور توسط فنآوران ایرانی خبر داد.
-
ثبت اختراع یک دستگاه فناورانه در پژوهشگاه فضایی ایران
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از صدور گواهی ثبت اختراع «دستگاه تست نفوذپذیری پارچه سازههای بادشونده با گازهای مورد استفاده در این سازهها» در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد.
-
ابداع چسبی که با تعریق پوست، محکمتر میچسبد
دانشمندان چسبی ایمن برای پوست به منظور استفاده در فناوریهای پوشیدنی تولید کردهاند که با تعریق کاربر محکمتر به پوست میچسبد.
-
راهبردهای فناورانه برای بهبود کیفیت هوا
وقتی فناوری در برابر آلودگی هوا قد علم میکند
آلودگی هوا یک مشکل بزرگ جهانی به ویژه برای جوامع شهری است اما متخصصان حوزه فناوری سعی دارند راهبردهای جدیدی را برای مقابله با این مشکل بزرگ ارائه دهند.
-
فناوری خودتخریبگر ابداع شد
دانشمندان موفق به تولید فناوری جدیدی شدند که میتواند با فرمان کاربر، اقدام به خودتخریبی کند و از حساسترین اطلاعات فرد محافظت کند.
-
ساخت مراکز داده جدید و عظیم «متا» و یک نگرانی بزرگ
شرکت «متا» از ساخت مراکز داده جدید و عظیمی خبر میدهد که میتوانند روزانه میلیونها گالن آب مصرف کنند.
-
گسترش کاربرد نانو در صنعت ترموپلاستیکهای پیشرفته در آمریکای جنوبی
شرکت بریتانیایی Versarien همکاری خود را با شرکت مونتانا در آمریکای جنوبی برای تولید محصولات گرافنی Polygrene™ تمدید کرده است. این همکاری شامل انتقال دانش فنی، آموزش، و دریافت حق امتیاز فروش است. این اقدام میتواند به گسترش کاربرد فناوری نانو در صنعت ترموپلاستیکهای پیشرفته در آمریکای جنوبی بینجامد.
-
فیلمی از لحظه بازگشت سرنشینان ماموریت «آکس-۴» به زمین
چهار سرنشین ماموریت «آکس-۴» پس از بیش از دو هفته اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگشتند.
-
چین لباسهای فضایی جدیدی را به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» فرستاد
چین در یک پرتاب که دیروز انجام شد، لباسهای فضایی جدید و تجهیزات دیگری را به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» فرستاد.
-
در جلسه هماندیشی دبیران میزهای تخصصی ستاد علم و فناوری مطرح شد
تدوین راهکارهای اجرایی و ایجاد شبکه میان دانشگاهها و نخبگان
جلسه هماندیشی دبیران میزهای تخصصی ستاد علم و فناوری با حضور دکتر علی باقر طاهرینیا، دبیر ستاد علم و فناوری، معاونان ستاد و دبیران میزهای تخصصی، در سالن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، با هدف ارتقاء همافزایی و تبیین رویکردهای نوین در حوزه علم و فناوری برگزار شد.
-
کاوشگر ناسا رکورد شکست
مریخنورد ناسا رکورد طولانیترین سفر در سیارهای دیگر را شکست.
-
ساخت مخازن سبک و ایمن برای هیدروژن مایع با کمک نانوصفحات گرافنی
یک شرکت استرالیایی در حال آزمایش نوعی ترکیب گرافنی برای ساخت مخازن سبک و ایمن ذخیرهسازی هیدروژن مایع است. این فناوری میتواند باعث کاهش چشمگیر نفوذپذیری هیدروژن و افزایش ایمنی شود. همچنین این شرکت در پروژهای برای چاپ سهبعدی فلزات با گرافن نیز مشارکت دارد که به کاهش مصرف انرژی در صنعت کمک خواهد کرد.
-
ماموریت «آکس-۴» ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک کرد
چهار فضانورد جدیدترین ماموریت خصوصی شرکت «آکسیوم اسپیس» اقامت خود را در ایستگاه فضایی بینالمللی به پایان رساندند و اکنون در راه رسیدن به زمین هستند.
-
اروپا با طرحی بلندپروازانه، انقلاب کوانتومی خود را کلید میزند
اتحادیه اروپا تصمیم گرفته با طرح جدید خود در حوزه فناوری کوانتومی، جایگاه پژوهشی خود را به قدرت اقتصادی ارتقاء دهد. این برنامه شامل پژوهش پایه، سرمایهگذاری در زیرساختها و تولید چیپهای کوانتومی است تا اروپا در رقابت جهانی قدرتمند ظاهر شود. اجرای سریع و جذب سرمایهگذاری خصوصی، محور اصلی تحقق این هدف است.
-
فناورینانو بدون کاتالیست، راهگشای تولید هیدروژن پاک در آسیا
دو شرکت از بریتانیا و آسیا برای توسعه گرافن و تولید هیدروژن پاک با یکدیگر وارد همکاری شدند. این همکاری با یک فناوری پیشرفته، متان را به گرافن و سوخت پاک تبدیل میکند. اگر این روش با انرژی تجدیدپذیر تغذیه شود، حتی میتواند به کاهش آلودگی کمک کند.
-
گامی در مسیر درمان سریعتر جراحات و سوختگیها
امکان ساخت رگهای خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات
دانشمندان کشف کردهاند که نانوسیلیکات میتواند به بدن در ساخت رگهای خونی جدید کمک کند. این ویژگی باعث میشود زخمها سریعتر خوب شوند، بدون آنکه نیاز به داروهای گرانقیمت باشد. این روش شاید در آینده درمان بسیاری از جراحات و حتی سوختگیها را آسانتر کند.
-
ابداع یک آزمایشگاه کوچک بلعیدنی با همکاری دانشمند ایرانی «کلتک»
یک قرص بیسیم که سیستم گوارش بدن انسان را در لحظه ردیابی میکند، با همکاری آزیتا امامی، دانشمند ایرانی موسسه فناوری کالیفرنیا ساخته شده است و میتواند نظارت بر سلامت روده را متحول کند.
-
پایان مزاحمت ماهوارهها برای اخترشناسان
نانوپوششی که ماهوارهها را در آسمان نامرئی میکند
با افزایش شمار ماهوارههای مدار زمین، آلودگی نوری به تهدیدی جدی برای نجوم تبدیل شده است. اکنون، پوشش نوینی با استفاده از نانولولههای کربنی در دانشگاه سری (University of Surrey) طراحی شده است که میتواند ماهوارهها را تقریباً نامرئی و مسیر را برای تولید انبوه آنها هموار کند.
-
کشفی که مسیر ساخت مواد رساناتر را هموار میکند
کامپوزیتهایی که از کربن و مس ساخته میشوند، میتوانند رسانایی خوبی داشته باشند، البته تنها در صورتی که ساختار آنها بدون نقص و فاقد ناخالصی باشد. پژوهشگران با مدلسازی کوانتومی نشان دادهاند که گروههای شیمیایی اضافه و بینظمی در شبکه کربنی باعث افت جریان الکترون میشود. این کشف میتواند مسیر ساخت مواد رساناتر را هموار کند.
-
صرفهجویی ۹۹ درصدی در مصرف انرژی با فتوکاتالیستهای نقاطکوانتومی
پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه علوم و فناوری هنگکنگ با بهرهگیری از نقاط کوانتومی توانستهاند نوعی فوتوریداکتانت فوققدرتمند طراحی کنند که تنها با یکصدم انرژی نوری موردنیاز سامانههای معمول، واکنشهای شیمی آلی را پیش میبرد.
-
فناوری در خدمت آب
راهکارهای نوین مقابله با بحران کمآبی در جهان/تجربه یکی از کشورهای خاورمیانه با اقلیم خشک
در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت، مدیریت مسئولانه آب به یکی از اولویتهای اصلی در سراسر جهان تبدیل شده است. تحولات فناورانه، فرآیندهای سنتی در شرکتهای آبرسانی را دیجیتالی کرده و هوش مبتنی بر داده را برای سیاستگذاریهای بهتر و آگاهانهتر فراهم میآورد.
-
«اسپیسایکس» یک ماهواره مرموز را به مدار زمین فرستاد
شرکت «اسپیسایکس» بامداد امروز یک ماهواره مرموز را از پایگاه فضایی فلوریدا به مدار زمین پرتاب کرد.
-
طراحی و ساخت نگهدارنده پلیت آگاردار در دانشگاه علوم پزشکی لرستان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان از طراحی و ساخت نگهدارنده پلیت آگاردار خبر داد.
-
این پروتز زانو، توانایی حرکت طبیعی را به افراد قطع عضو شده بازمیگرداند
در یک آزمایش بالینی کوچک، کاربران از پروتز زانو ساخت دانشگاه «امآیتی» راضی بودند و گفتند که آن را شبیه به بخشی از بدن خود احساس میکنند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.