-
در گفتوگو با ایسنا تشریح شد
از یاهو تا نوبیتکس؛ دیوار سست امنیت سایبری در برابر موج جهانی هکرها/هر پرسنل دروازه ورود مهاجمان به سازمانها
از هک ۳ میلیارد حساب یاهو گرفته تا سرقت ۹۰ میلیون دلاری رمزارز از صرافی نوبیتکس، موجی از حملات سایبری در سالهای اخیر، دنیا را با بحرانهای امنیتی، اقتصادی و روانی روبهرو کرده است؛ اما در ایران، نبود نگاه فناورانه به امنیت سایبری و بیتوجهی به آموزش نیروی انسانی، باعث شده بسیاری از سازمانها همچنان در برابر نفوذ هکرها آسیبپذیر باقی بمانند و به گفته محققان این حوزه اگر سایتی آلوده شود، زود اقدام به پاکسازی میکنیم، ولی این کافی نیست، چرا که اگر زیرساختهای دفاعی قوی نداشته باشیم، دوباره هکرها به آن دسترسی خواهند داشت.
-
معاون وزیر ارتباطات:
اتصال سامانههای پستی به دولتی در دستور کار است
معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان فارس، اعلام کرد که اتصال سامانههای پستی به سامانههای دولتی و توسعه پروژههای نوین مانند سورتینگ رباتیک و رهگیری هوشمند در این استان در دستور کار قرار دارد.
-
همکاری مالزی با آمریکا برای مقابله با قاچاق تراشه به چین
مالزی دریافت مجوز برای صادرات تراشههای هوش مصنوعی قدرتمند آمریکایی را الزامی کرده تا مانع ارسال چنین اقلامی به کشورهایی مانند چین شود.
-
برای خواندن دست اپل از سامسونگ چشم برندارید!
گمانهزنیهای زیادی در مورد آیفون تاشوی اپل وجود دارد و هرچند این شرکت هنوز وارد این بخش نشده، اما این باور مطرح است که یک گوشی تاشو در دست ساخت دارد که میتواند در مقطعی از سال آینده عرضه شود.
-
واکنش وزارت ارتباطات درباره اختلال جیپیاسها
مدیرکل توسعه فناوریهای نوین وزارت ارتباطات گفت: پس از اختلال رخ داده در سیستمها و مسیریابها، کاربران تاکسیهای اینترنتی و پیکهای موتوری دچار مشکلات بسیاری شدند اما باید بپذیریم که یک اتفاقی در کشور ما رخ داده و به دستگاههایی که در این زمینه حساس هستند حق داد تا عادی شدن شرایط محدودیتهایی را وضع کنند.
-
رئیس مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد
افزایش تابآوری اجتماعی با فعالیت سکوها در ایام جنگ/ لزوم حل مشکلات کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که این مرکز تمام تلاش خود را میکند تا مسائل و مشکلات کسب و کارها برطرف شود، گفت: البته در این سالها مصوبات بسیار خوبی در این زمینه داشته ایم اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاه ها روند اجرایی سازی را سرعت دهیم.
-
شبکه پستی کشور در مسیر تحول دیجیتال
موضوع بهینهسازی شرکتهای پستی به دلیل اینکه شبکه ارتباطات فیزیکی ماهیتی انرژیبر دارد، بااهمیتی بوده و استفاده از سیستمهای جدید و هوشمند در این بخش نقش مهمی دارد؛ آنطور که معاون وزیر ارتباطات گفته هوشمندسازی فرآیندهای پستی، بهویژه پس از کرونا، با شتاب بیشتری دنبال شد و این روند امروز به ارتقای کمی و کیفی خدمات، بهخصوص در حوزه خدمات الکترونیک، منجر شده است.
-
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
رکوردشکنیهای بیتکوین سرعت گرفت
تحلیلگران اقتصادی گفتند: افزایش قیمت بیتکوین به بالاترین رکوردهای تاریخی جدید، به دلیل کسری بودجه بیسابقه آمریکا و خطرات کلان اقتصادی است و همگرایی چندین رویداد اقتصادی نقش بیتکوین را تغییر میدهد.
-
پایان مزاحمت ماهوارهها برای اخترشناسان
نانوپوششی که ماهوارهها را در آسمان نامرئی میکند
با افزایش شمار ماهوارههای مدار زمین، آلودگی نوری به تهدیدی جدی برای نجوم تبدیل شده است. اکنون، پوشش نوینی با استفاده از نانولولههای کربنی در دانشگاه سری (University of Surrey) طراحی شده است که میتواند ماهوارهها را تقریباً نامرئی و مسیر را برای تولید انبوه آنها هموار کند.
-
«هوش مصنوعی» در خدمت حفظ سرمایه علمی و راهکاری برای تداوم تفکر دانشمندان حتی پس از ترور یا مهاجرت
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با تاکید بر اینکه ترور دانشمندان فقط حذف یک انسان نیست، بلکه از بین بردن یک مدل ذهنی و انباشت عظیمی از دانش و تجربه است، گفت: با تکیه بر مدیریت دانش و بهرهگیری از هوش مصنوعی میتوان الگوریتم فکری دانشمندان کشور را بازتولید کرد و به صورت یک ربات در آورد. این شیوه میتواند دشمن را نسبت به ترور دانشمندان برای آسیب به بخش علمی کشور ناامید کند.
-
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
بازار رمزارزها به تعرفههای آمریکا چندان اعتنایی نکرد
ارزهای دیجیتال اصلی، به جز ریپل، با اعلام تعرفههای جدید آمریکا بر واردات از مکزیک و اتحادیه اروپا، با کاهش نسبی مواجه شدند.
-
هوش مصنوعی اطلاعات بازار کار را دستکاری میکند
شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی «یوبیاس» اعلام کرد که هوش مصنوعی نه فقط با تغییر نقشهای شغلی، بلکه با تحریف نحوه جمعآوری و تفسیر دادهها، بازار کار را مختل میکند.
-
با آغاز معرفی شرکت ها به پست بانک
حمایت اضطراری از کسبوکارهای دیجیتال وارد فاز اجرایی شد
فرآیند حمایت اضطراری از کسبوکارهای آسیبدیده در زیستبوم اقتصاد دیجیتال که بهدنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، وارد مرحله جدیدی شد و معرفی متقاضیان واجد شرایط به بانک عامل از این هفته آغاز میشود.
-
روز ملی فناوری اطلاعات؛ فرصتی برای تعامل ملی در مسیر ایران دیجیتال
معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران گفت: روز ملی فناوری اطلاعات، فرصتی ارزشمند برای آگاهیبخشی، ایجاد گفتوگوی ملی و بازنگری در سیاستهای کلان حوزه دیجیتال است. اگر بخواهیم جامعهای هوشمند، متصل و توانمند بسازیم، باید ابتدا آگاهی عمومی از فرصتها، مخاطرات و مسئولیتهای فضای دیجیتال را ارتقا دهیم.
-
وزیر ارتباطات تأکید کرد
لزوم حکمرانی دادهمحور برای حذف موازیکاری و اقدامات بینتیجه
وزیر ارتباطات در نشست بررسی چارچوب پیشنهادی اجرای برنامه حکمرانی دادهمحور، بند ۶ سند نقشه راه دولت هوشمند و نقشه جامع مرجع معماری سازمانی، بر لزوم تدوین سندی جامع و قابل اجرا تاکید و هدف از حکمرانی دادهمحور را جلوگیری از موازیکاری و فعالیتهای بینتیجه عنوان کرد.
-
فناوری اطلاعات؛ زیربنای توسعه کشور در عصر دیجیتال
فناوری اطلاعات فقط یک حوزه تخصصی محسوب نمیشود بلکه زیرساخت اصلی توسعه در دنیای نوین است و میتوان آن را ابزار و امکانی برای تحول و جهش کشور دانست تا در زمینههای مختلف عقبافتادگیهایی که طی سالها ایجاد شده جبران شود.
-
«متا» شرکت صداساز هوش مصنوعی «PlayAI» را خرید
طبق گزارشها، شرکت متا(Meta) قرارداد خرید شرکت تکثیرکننده صدا با هوش مصنوعی موسوم به پلیایآی(PlayAI) را نهایی کرد.
-
بمب ساعتی انرژی که برق جهان را تهدید میکند
با توجه به اینکه کشورهایی مانند بریتانیا، اهداف بلندپروازانهای در رهبری هوش مصنوعی و کربنزدایی ارائه کردهاند، اما نتایج گزارش جدید دانشگاه کمبریج نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند تا سال ۲۰۴۰، مصرف انرژی بخش فناوری جهانی را ۲۵ برابر افزایش دهد.
-
به بهانه بزرگداشت خوارزمی دانشمند ایرانی
خوارزمی؛ الگوریتمی از افتخار برای دنیای دیجیتال و عصر هوش مصنوعی
۲۲ تیر، روزی برای ادای احترام به نامی است که قرنها پیش، پایههای جبر و الگوریتم را بنا نهاد و امروز، قلب تپنده علوم رایانه و فناوری اطلاعات بر شالوده اندیشههای او میتپد. محمد بن موسی خوارزمی، دانشمندی ایرانی که با ذهنی نظاممند و نگاهی آیندهنگر، الگویی بیبدیل برای نسل دیجیتال امروز بهجا گذاشت.
-
برگزاری نشست اعضای کارگروه اربعین و اپراتورهای ارتباطی در رگولاتوری
سومین نشست هماهنگی و برنامهریزی اقدامات مربوط به اربعین حسینی با حضور قائممقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع این وزارتخانه و مدیران عامل اپراتورهای مخابراتی برگزار شد.
-
دلیل کاهش کیفیت اینترنت مشخص شد
معاون وزیر ارتباطات از افت کیفیت اینترنت به دلیل یک قطعی گسترده فیبرنوری در خارج از کشور خبر داد.
-
ارائه تسهیلات صندوق قرضالحسنه دانشجویان جهاددانشگاهی به مناسبت روز فناوری اطلاعات
مدیر عامل صندوق قرضالحسنه دانشجویان جهاددانشگاهی گفت: به مناسبت فرارسیدن روز فناوری اطلاعات، در صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران تسهیلات حمایتی ویژهای را برای دانشجویان رشته مهندسی فناوری اطلاعات و رشتههای مرتبط در نظر گرفتهایم.
-
دانشمند ایرانی با ابداع تراشه مویی به سرعت انتقال ۱۰۰۰ گیگابیت در ثانیه رسید
علیرضا گراوند، دانشمند دانشگاه لاوال کانادا تراشهای به نازکی مو، تنها با یک جرقه نور میتواند ۱۰۰ میلیون کتاب را ظرف ۷ دقیقه منتقل کند. این فناوری میتواند به زودی وارد بازار شود.
-
تدوین مقررات سختگیرانهتر برای اپراتورهای ماهوارهای خارجی در پاکستان
پاکستان راهاندازی خدمات اینترنتی مبتنی بر ماهواره را به تاخیر انداخته و به دنبال دعوت از بازیگران بیشتر به این عرصه و تدوین مقررات سختگیرانهتر برای اپراتورهای ماهوارهای خارجی است.
-
ساخت سختافزار هوش مصنوعی با توان پردازشی ۲۰ میلیارد عملیات بر ثانیه
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد فناوری نخبگان منطقه بینالمللی نوآوری ایران، موفق به طراحی و ساخت نخستین سختافزار بومی پردازشگر هوش مصنوعی در ایران شده است. این محصول نوآورانه بهعنوان جایگزینی برای نمونههای خارجی طراحی شده و قابلیت اجرای الگوریتمهای سنگین پردازش تصویر، ویدئو و رباتیک را داراست.
-
تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال
در راستای حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال آسیب دیده در جریان جنگ ۱۲ روزه، مجموعهای از تسهیلات ویژه برای حمایت از این فعالان پیشبینی شد که در قالب طرحی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلاتی به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال تخصیص یافته است.
-
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان
پیشبینی قیمت ۱۳۵ هزار دلاری بیتکوین تا پایان تابستان
یک کارشناس حوزه رمزارزها گفت: بیتکوین ممکن است تا پایان تابستان، به ۱۳۵ هزار دلار برسد.
-
تسلا به گروک مجهز میشود
«ایلان ماسک» اعلام کرد هوش مصنوعی «گروک» (Grok) حداکثر تا هفته آینده در خودروهای «تسلا» موجود خواهد بود.
-
سامسونگ تا پایان ۲۰۲۵ اولین گوشی سهلای خود را عرضه میکند
شرکت سامسونگ قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ نخستین گوشی هوشمند سهلای خود را عرضه کند که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است.
-
تاریخ اعزام فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بینالمللی مشخص شد
ناسا و شرکت اسپیسایکس(SpaceX) قرار است مأموریت اعزام فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بینالمللی موسوم به کرو-11(Crew-11) را در تاریخ 31 ژوئیه(9 مرداد) عازم فضا کند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.