• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402111813769
  • خبرنگار : 50204

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد:

ضرورت استفاده از هنر برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی

ضرورت استفاده از هنر برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی

ایسنا/مرکزی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: تأثیرگذاری هنر غیرقابل انکار و بسیار ماندگار است و اثر آن گاهی اوقات از صدها کتاب بیشتر است لذا برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی می توان از این پدیده استفاده های خوب و مفیدی داشت.

اصغر جهانگیر چهارشنبه ۱۸ بهمن در آئین اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه شمعدانی ها در اراک اظهار کرد: هنر بحث مهمی در دنیا است که در حقیقت ساخت و شیوه زندگی انسان را تشکیل می دهد، یکی از موضوعات اثرگذار بر سبک زندگی امروز، محصولات هنری و آثار نمایشی است.

وی افزود: هنر به عنوان یک شمشیر دو لبه هم می تواند در جهت خوبی و نیکی ها به بشر خدمت کند و هم می‌تواند زندگی ناامیدانه را برای انسان به تصویر بکشد.

جهانگیر خاطرنشان کرد: امروز هنر به عنوان ابزاری هویت ساز شناخته می شود. امروز هنرمند خلق واقعیت می کند و آنچه خلق می کند در تصور مردم به واقعیت تبدیل می شود. هنر و رسانه فرصت های مادی و معنوی زیادی را در مقابل ما قرار می دهند.

وی تاکید کرد: استان مرکزی استان مفاخر کشور است که در راس این مفاخر امام راحل قرار دارد. امروز کمتر استانی در کشور است که بتواند ظرفیت های استان مرکزی را داشته باشد، اما استان مرکزی با وجود این ظرفیت ها با جایگاه مطلوب فاصله دارد چراکه به خوبی از این ظرفیت ها استفاده نشده است.

جهانگیر خاطرنشان کرد: امروز در کشور بعد از سرقت به عنوان مهمترین جرم در ۳ سال اخیر، توهین، دومین جرم است که یکی از علل بروز آن خشونت و عدم کنترل خشم است که می‌بایست در این راستا آموزش های لازم ارائه شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز گفت: امروزه اهمیت آگاهی بخشی در جامعه به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی بر همگان واضح و مبرهن است و یکی از اثرگذارترین طرق در نیل به این مقصود ارتقاء دانش جامعه با بهره‌گیری از زبان هنر است.

وی افزود: هنر همواره یکی از موثرترین و نافذترین روش های ممکن جهت بیان مفاهیم و آموزه های اجتماعی بوده و استفاده از آثار فاخر هنرمندان و چهره پرنفوذ آنان راهی موثر و نتیجه بخش آموزش خانواده ها، جامعه و گسترش فرهنگ گذشت و بردباری به شمار می آید چرا که هنر به نحو ظریف و موشکافانه و متناسب با ذوق و سلیقه مخاطب سخن می گوید.

حجت‌الاسلام جزایی بیان کرد: از آنجاکه جرایم مربوط به حوزه خشونت در استان مرکزی در زمره ۱۰ اتهام اول ورودی به دستگاه قضایی در سنوات گذشته بوده، دادگستری استان در پی انجام یکی از وظایف محوله و رسالت های متعدد خود یعنی پیشگیری از وقوع جرم و آسیب از سال ۹۷ اقدام به تدوین و تصویب سند جامع پیشگیری از خشونت در سه محور نفی خشونت های خانگی، خشونت های کلامی و نوشتاری و خشونت در حوزه ضرب و جرح عمدی برای ۲۱ دستگاه اجرایی کرده و هر ساله نسبت به ارزیابی عملکرد دستگاه ها اقدام شده است.

وی تاکید کرد: خوشبختانه استان مرکزی تاکنون با پیگیری و اجرای اقدامات فرهنگی و اجتماعی از قبیل برگزاری جشنواره و همایش های متعدد و تدوین و تصویب سند جامع پیشگیری از خشونت، گامی موثر در کاهش و کنترل جرایم حوزه خشونت برداشته است. به گونه ای که در سال ۱۴۰۱ و ۹ ماهه ۱۴۰۲ جرایمی از قیبل توهین، تهدید، ضرب و جرح عمدی و نزاع دسته جمعی به طور میانگین با کاهش ۷ درصدی نسبت به سنوات گذشته همراه بوده است.

حجت‌الاسلام جزایی خاطرنشان کرد: در عصری که رسانه های غربی در تولید و نشر آثاری با درون مایه بی بند و باری، از هم گسیختگی خانواده و عادی سازی هنجارشکنی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نمی کنند تلاش شبانه روزی جهادی نظام مند و منسجم همراه با به کارگیری ظرافت هنر و بهره مندی از هوش بالای ایرانی می تواند در رشد و تعالی و ساخت جامعه عاری از آسیب موثر باشد.

حسین محمودی فر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: استفاده از زبان هنر در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی یکی از راه های اثرگذار است و استفاده از ظرفیت هنرمندان در جهت کنترل خشونت، یکی از راههای درمان مورد تایید جامعه شناسان است.

 وی تصریح کرد: فراخوان جشنواره فیلم کوتاه شمعدانی ها در نیمه اول سال جاری به استان های کشور ارسال شد که خوشبختانه با مشارکت خوب هنرمندان مواجه شد به طوری که  ۲۱۰ اثر به جشنواره ارسال و پس از داوری اولیه  ۳۳ اثر به بخش مسابقه راه یافت و در نهایت با داوری اساتید هنر ۱۰ اثر پذیرفته شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه آثار فاخری با موضوعات آسیب‌های اجتماعی انتخاب شدند، اضافه کرد: آثار رسیده به جشنواره در سه رشته انیمیشن، فیلم داستانی و فیلم مستند بود و مقرر شد آثار منتخب در فضای مجازی انتشار یافته و به صورت یک فیلم تجمیع شود و در شهرستانهای استان اکران شود.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون ۱۰۱ تفاهم نامه در خصوص طرح‌های آسیب‌های اجتماعی منعقد شده است، افزود:برگزاری جشنواره فیلم کوتاه شمعدانی ها یکی از این طرح ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha