به گزارش ایسنا، به نقل از دیلی استار، آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین، کره شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل دارندهی تسلیحات هسته ای هستند. زرادخانه های آمریکا و روسیه نسبت به روزهای جنگ سرد کاهش یافته اما همچنان 93 درصد از تسلیحات هستهای در اختیار این دو قدرت جهانی هستند.
آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه قدرتهای هستهای هستند که معاهدهی منع اشاعه تسلیحات هستهای را امضا کردهاند. اسرائیل تاکنون به طور رسمی داشتن زرادخانهی هسته ای را تایید نکرده است اما گفته میشود دارای 80 کلاهک هسته ای است.
این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که تعداد بیشتری کلاهک هستهای در جهان وجود دارد.
بنابر تخمین موسسهی تحقیقات صلح بین المللی استکهلم(SIPIR) با حسب همه تسلیحات هسته ای، این 9 کشور دارنده ی 15 هزار و 395 کلاهک هسته ای هستند که این تعداد در اوایل سال 2015، 15 هزار و 850 کلاهک هسته ای بود.
آمریکا نخستین کشوری درجهان بودکه در سال 1945 سلاح هسته ای ساخت و به دنبال آن روسیه در سال 1948 به سلاح هسته ای دست یافت.
کره شمالی آخرین کشوری بود که در سال 2006 به جمع کشورهای هسته ای پیوست. پنج کشورغیرهستهای اروپایی تسلیحات هستهای آمریکا در چارچوب همکاری های ناتو قرار دارند.
با این حال، بر اساس توافق بین المللی برجام، ایران حاضر شد تا برنامه ی هسته ای حساس خود را در ازای برداشته شدن تحریمهای اقتصادی متوقف کند.
سال گذشته شینزوآبه، نخست وزیر ژاپن تاکیدکرد که کشورش فناوری ودانش کافی برای ساخت سلاح هسته ای رادر اختیار دارد اما به هیچ وجه چنین قصدی ندارد.
اطلاعت SIPIR نشان می دهد در حالیکه هر سال تعداد کلاهک های هستهای در حال کاهش است اما هیچ یک از این کشورها آمادگی نابود کردن کامل تسلیحات هسته ای خود را ندارند.
انتهای پیام
نظرات