• دوشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96020402230
  • خبرنگار : 71234

کاتب:

کاندیداها برنامه‌هایشان را متناسب با شرایط اقتصادی کشور مطرح کنند

کاندیداها برنامه‌هایشان را متناسب با شرایط اقتصادی کشور مطرح کنند

یک عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری باید متناسب با واقعیات وشرایط اقتصادی کشور برنامه‌هایشان را به گونه‌ای مطرح کنند که باعث افزایش امید ملت به انقلاب اسلامی شود.

به گزارش ایسنا، غلامرضا کاتب در نطق میان دستور در جلسه علنی امروز (دوشنبه) با تبریک بعثت پیامبر(ص) گفت: امروز کشور ما بیش از هر زمان دیگری به وحدت و آرامش نیاز دارد که می‌توانیم با برگزاری یک انتخابات شکوهمند و حماسی علاوه بر انتخاب فرد اصلح پاسخی محکم و دندان شکن از اتحاد و همدلی مردم ایران به استکبار جهانی بدهیم.

این عضو هیئت نظارت بر صداوسیما با قدردانی از کمیته تبلیغات برای موافقت با برگزاری مناظره های کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به صورت زنده در توصیه به نامزدها گفت که متناسب با واقعیات و شرایط اقتصادی کشور برنامه و وعده‌های خود را به گونه ای مطرح کنید که تحقق یافتنی باشد و موجب افزایش امید ملت به انقلاب اسلامی شود چون مردم ما هوشیار و آگاه هستند.

کاتب با تاکید بر اینکه برای اداره کشور نیاز به نگاه و خرد جمعی و فراجناحی است، افزود: نباید اینگونه القاء شود که یک تنه می توان مشکلات کشور را حل کرد. از ملت عزیز ایران تقاضا دارم برای تعیین سرنوشت خود یک بار دیگر نمایشی از رفتار مسئولانه و عاقلانه را به نمایش بگذارند.

وی با بیان اینکه اندیشیدن در منافع ملت و دوری از تفکرات افراطی راه سعادت و سربلندی یک کشور به گفته امام علی (ع) است، گفت: در سالی که با هوشمندی رهبر معظم انقلاب به نام اشتغال و تولید ملی نامگذاری شده است، باید ابتدا ریشه افزایش نرخ بیکاری را شناسایی کرد و در جهت تحقق خواسته به حق مردم گام برداشت.

این عضو هیئت رئیسه مجلس یکی از ریشه‌های بحران اشتغال را کاهش چشمگیر سطح جمعیت روستایی کشور در طول 4 دهه گذشته دانست و افزود: طبق آمار سال 95 نرخ جمعیت روستایی به حدود 25 درصد رسید در حالی که نرخ جمعیت روستایی متوسط جهانی 46 درصد است. این نشان از مهاجرت بی‌رویه به کلانشهر و ایجاد 11 میلیون حاشیه نشین در کلانشهر دارد که بزرگترین آسیب به اشتغال مولد کشور خواهد بود.

به گفته وی کاهش سهم جوانان در بخش کشاورزی از 41.3 درصد در سال 45 به 5.5 درصد در سال 93 به اشتغال آسیب جدی می زند. البته ریشه تخلیه روستاها نداشتن متولی واحد و یکپارچه توسعه روستایی و آمایش سرزمینی و توسعه متوازن است که می بایست راهبرد و برنامه ملی داشته باشیم.

کاتب ادامه داد: رکود بزرگ در بخش صنعت در یک دهه گذشته و به دنبال آن کاهش میزان سرمایه‌گذاری صنعتی و کاهش 5 هزار میلیارد تومان نقدینگی در این بخش باعث تعطیلی 3 هزار واحد صنعتی کوچک شده است این موضوع در کنار وابستگی حدود 50 درصد صادرات غیرنفتی کشور  به مشتقات نفت و گاز همه نشان از وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی دارد که آسیب بزرگی به اشتغال و تولید زده است.

وی تولید و اشتغال را لازم و ملزوم یکدیگر خواند و گفت: مسئولین کشور در نهادها و سازمان‌های مختلف باید تلاش خود را برای حمایت چند برابر کنند. باید ضمن اصلاح قوانین مزاحم ایجاد کسب و کار، سرمایه مورد نیاز تولیدکنندگان تأمین شود که در این زمینه نیاز به اصلاح نظام بانکی داریم که سیستم نظام بانکی نظام تولید محور شود.

کاتب ادامه داد: برای عبور از معضل بیکاری که جوانان نخبه و تحصیلکرده ما با آن دست به گریبانند به برنامه عملیاتی و کارآمد و همراهی همه دستگاه‌ها با این برنامه به عنوان رسالت اصلی خویش نیازمندیم. در این زمینه مصوبه‌ای در مجلس داریم که اگر بتوانیم با همراهی دولت اجرا کنیم راه‌حل اساسی برای حل این مسئله مهم در کشور است.

وی در پایان تاکید کرد که برای برون رفت از شرایط موجود کشور به یک اتفاق نظر بین قوای کشور و اجرایی کردن تحقق شعار سال نیازمند داریم و آغاز این حرکت توسط مجلس شورای اسلامی برای ملت عزیز ایران مبارک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha