به گزارش ایسنا، دکتر وحید احمدی امروز عصر در حاشیه یکصد و پنجاه و هفتمین کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بررسی درخواستها در زمینه ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری در استانها را از موضوعات مطرح در این جلسه نام برد.
وی با بیان اینکه در این جلسه بررسیهای ارسال شده به دبیرخانه شورای عتف مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: تاکنون درخواستهایی از پنج استان تهران، فارس، سمنان، خوزستان و هرمزگان به دبیرخانه این شورا ارسال شده بود.
احمدی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز استاندارهای این استانها و نمایندگان آنها حاضر بودند.
دبیرکل شورای عالی عتف اضافه کرد: در این جلسه همچنین هر یک از استانها بر اساس شاخصهایی که شورای عتف برای ایجاد مناطق علم و فناوری تعریف کرده بود، گزارشهایی را درخصوص توانمندیهای استان مربوط عرضه کردند.
به گفته وی، ظرفیتهای اقتصادی، علمی، فرهنگی و نیروی انسانی از جمله شاخصهایی است که برای ایجاد مناطق علم و فناوری تعریف شده است.
احمدی خاطرنشان کرد: مجموعه گزارشهایی که در این جلسه عرضه شد، نشان میدهد که استانهای کشور علاقهمندی زیادی برای ایجاد این مناطق دارند.
وی با تاکید بر اینکه در این جلسه استانهای مختلف گزارشهایی از ظرفیتهای خود را عرضه کردند، یادآور شد: برخی از این استانها برنامههای دقیقی برای ایجاد این مناطق داشتند و برخی دیگر نیز ظرفیتهای خوبی برای راهاندازی این مناطق ایجاد کردهاند.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به نتایج به دست آمده از این جلسه اظهار کرد: با بررسیهای انجام شده در نهایت اعضای کمیسیون تاکید کردند که با توجه به محدودیتهای اعتباری و بودجهای در کشور باید تمرکز ما بر استانهایی باشد که پایلوت مناطق ویژه علم و فناوری بر اساس مصوبات دولت در آنها ایجاد شده است.
احمدی، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، یزد و بوشهر را از جمله استانهایی نام برد که در آن پایلوت مناطق ویژه راهاندازی شده است و ادامه داد: بر این اساس در تلاش هستیم تا با استفاده از نتایج به دست آمده از این پایلوت برای ایجاد مناطق جدید اقدام کنیم.
دبیرکل شورای عالی عتف اضافه کرد: در این جلسه مقرر شد که در جلسه بعدی شورای عتف مجدداً این درخواستها مورد بررسی قرار گیرد، چراکه استاندار یکی از این ستانها، به دلیل مسافرت در جلسه حضور نداشت و گزارشهای این استان عرضه نشد.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر در زمینه ایجاد شهرهای خلاق و هوشمند سرمایهگذاریهای زیادی صورت گرفته است که این امر در کشورهای توسعهیافته و یا در حال توسعه مانند مالزی مشاهده میشود.
احمدی اضافه کرد: در شهرهای بزرگ مانند اصفهان و تهران شاهد حضور تعداد زیادی مراکز پژوهشی، دانشگاهها، شهرکها، پارکهای علم و فناوری و مراکز صنعتی هستیم که این مراکز به صورت منفرد نمیتوانند با یکدیگر همافزایی داشته باشند.
دبیرکل شورای عالی عتف یادآور شد: در دنیا با اعمال مدیریت هماهنگ موجب افزایش ارزش افزوده یکپارچگی فعالیتها و همافزایی این مراکز میشود و با توجه به وجود تعداد زیادی از دانشگاهها و پژوهشگاهها در تهران به همافزایی میان این مراکز نیاز داریم.
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر زیرساختهای ایجاد شهر خلاق در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: راهاندازی مناطق ویژه علم و فناوری را فرصت مناسبی برای این موضوع خواهد بود.
به گفته وی، از جمله وظایف شورا این است که در قالب مناطق ویژه علم و فناوری در میان مراکز تحقیقاتی همگرایی ایجاد شود و در این راستا باید مجوزهای لازم صادر شود تا از این طریق شاهد ایجاد اشتغال خوب، خلاقیت پایدار، کارآفرینی و نوآوری باشیم.
انتهای پیام
نظرات