• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97042714782
  • منبع : نمایندگی لرستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان:

59 درصد از حجم مخازن سدهای لرستان‌ خالی است

59 درصد از حجم مخازن سدهای لرستان‌ خالی است

ایسنا/لرستان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: 59 درصد از حجم مخازن سدهای استان تا امروز خالی است.

‌به گزارش ایسنا‌، دکتر رضا میرزایی در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: کاهش بارندگی‌ها روی منابع سطحی و زیرزمینی تاثیر منفی داشته به طوری‌ که الان حجم آب پشت مخازن سدهای استان (کزنار، حوضیان، خان‌آباد، مروک، هاله کوهدشت و ایوشان خرم‌آباد) تا امروز صبح 85 میلیون و 200 هزار متر مکعب است.


وی افزود: با این وضعیت 59 درصد از حجم مخازن سدهای استان تا امروز خالی است.

میرزایی با تاکید بر اینکه کاهش بارندگی‌ها روی منابع آب زیرزمینی تاثیر منفی داشته است، اضافه کرد:
به ازای هر سال به طور میانگین 40 میلیون مترمکعب و طی 10 سال گذشته تاکنون آبخوان‌های زیرزمینی 400 میلیون مترمکعب کاهش آبدهی داشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از انقلاب هیچ پروژه‌ای نداشتیم و تمام طرح‌های توسعه منابع آب اعم از کشاورزی، صنعتی و شرب مربوط به بعد از پیروزی انقلاب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان یادآور شد: شروع فعالیت‌های حوزه آب استان در انقلاب به لحاظ نزدیکی لرستان به جبهه‌های جنگ تقریبا تعطیل بوده و کل فعالیت‌های ما از دهه 80 شروع شده است که از جمله آنها عملیات اجرایی 8 ایستگاه پمپاژ و 10 سد بزرگ با اهداف کشاورزی، صنعت، شرب، برقابی و گردشگری بوده است.

وی افزود: مهمترین پروژه‌های آبرسانی استان 8 ایستگاه پمپاژ شامل جایدر، واشیان و چم مهر پلدختر، گرخوشاب کوهدشت، اسماعیل‌آباد نورآباد، فیض‌آباد الشتر، نیله خرم‌آباد، کلکله و محمود آباد ازنا بوده که در مجموع بین 60 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و جزو پروژه‌های کلیدی استان هستند که بر اساس جدول زمانبندی سال‌ها 97 و 98 به بهره‌برداری خواهد رسید.

میرزایی خاطرنشان کرد: از 2100 پروژه استان، استاندار لرستان 117 مورد را کلیدی در نظر گرفتند و از محل اعتبارات استانی به آنها تخصیص دادند تا طی دو، سه سال به انجام برسند.

این کارشناس مسائل آب گفت: ایستگاه پمپاژ جایدر 1750 هکتار بوده که فاز اول آن یک‌هزار هکتار و تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: با به اتمام رسیدن ایستگاه‌های پمپاژ مذکور علاوه بر اینکه  10 هزار هکتار از اراضی دیم استان مشروب می‌شوند 5000 فرصت شعلی جدید در استان ایجاد خواهد شد و این مهم در افزایش رونق اقتصادی استان موثر خواهد بود.

میرزایی یادآور شد: عملیات اجرایی 14 سد بزرگ پس از انقلاب در استان آغاز شده که رودبار و بختیاری با هدف برقابی و 12 سد دیگر با اهداف شرب، صنعت، کشاورزی و گردشگری در دست اجرا هستند. پیشرفت فیزیکی این سدها بین 6 تا 95 درصد متفاوت است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha