به گزارش ایسنا، عبدالله حسینی امروز (5مهر ماه) در حاشیه اجرای رزمایش خدمات رسانی شیفت ایثار در کشتارگاه دام سنندج با اشاره به نظارتهای بسیار بر کیفیت گوشت دام در این واحد کشتارگاه اظهار کرد: در سال گذشته بالغ بر 95تن ضایعات ضبطی جدای از امحا و احشام و سایر اعضای بدن دام داشتهایم که این نشان دهنده بازرسیهای مداوم و توجه ما به کیفیت گوشت عرضه شده است.
وی افزود: اگر کشتار در خارج از کشتارگاه انجام شود و فرد هم وجدان کاری را در نظر بگیرد باز هم ابزار آزمایشگاهی برای سنجش کیفیت و ناقل بودن بیماری دام را ندارد.
قائم مقام مدیرعامل کشتارگاه سنندج با بیان اینکه لاشه گرم معایب و مزایایی برای مصرف انسانی دارد تصریح کرد: مصرف گوشت گرم معایبی برای سلامتی دارد و حدود 25درصد مرگ و میرها و امراض انسانی ناشی از مصرف گوشت ناسالم و فراوردههای خام دامی است.
وی عنوان کرد: گوشت گرم میتواند ناقل 400 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام باشد که تعدادی از آن ها نشانهای در دام برای تشخیص آن به وجود نمیآورد و صرفا در بررسی های آزمایشگاهی قابل شناسایی است.
حسینی ادامه داد: در بحث قیمتگذاری گوشت دامی نقشی نداریم و صرفا کار کشتار دام را انجام میدهیم و از زمان واگذاری کامل این واحد به بخش خصوصی فروشگاههای عرضه مستقیم کشتارگاه به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شدند.
وی با بیان اینکه ظرفیت اسمی این کشتارگاه 100راس دام سنگین و 400راس دام سبک در روز است خاطرنشان کرد: روزانه 40راس دام سنگین و 150راس دام سبک در این کشتارگاه با درنظر گرفتن نکات شرعی و بهداشتی کشتار می شوند و در شهرستان های سنندج، کامیاران و دهگلان عرضه میشوند.
قائم مقام مدیرعامل کشتارگاه سنندج گفت: کشتارگاه سنندج در سال 92 واحد نمونه کشوری بوده و در سال93 واحد نمونه از نظر دانشگاه علوم پزشکی در بحث بهداشتی شناخته شده است.
وی با اشاره به دام خیز بودن استان کردستان اظهار کرد: با توجه به دام خیز بودن استان کردستان بیشتر نیاز خودمان را از دامهای استان تامین میکنیم، همچنین از سایر شهرهای کشور از جمله بوکان، اراک و کرمانشاه دام سبک و سنگین تهیه میکنیم.
حسینی در پایان یادآور شد : 50نفر نیروی خود کشتارگاه و حدود 120نفر نیروی پیمانکار در کشتارگاه در حال فعالیت هستند که این واحد کشتارگاه به طور غیر مستقیم برای 200نفر اشتغال زایی کرده است.
نظرات