به گزارش ایسنا، این اجلاس که با هماهنگیهای صورت گرفته شده توسط کمیسیون ملی آیسسکو در ایران و با همکاری دفتر منطقهای آیسسکو در تهران و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز برگزار میشود، اقدامی اثرگذار در راستای بینالمللی سازی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام محسوب میشود.
از نگاه آیسسکو و همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این اجلاس زمینه ساز سیاستگذاریهای صحیح علمی و همکاری ثمربخش آتی میان دانشگاهها و دانشمندان حوزههای مختلف موضوعی در کشورهای عضو کنفرانس اسلامی و نقش آن در ارتقای کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سطح کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مهم ارزیابی میشود.
این اجلاس با پیشنهاد اولیه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، تصویب آیسسکو (سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی) در مراکش و در نهایت با همکاری دفتر منطقهای آیسسکو در تهران در شیراز برگزار میشود.
در راستای ارتقای سطح دانش و ظرفیت دانشگاهها، این اجلاس به افزایش همکاری دانشگاههای کشورهای عضو و تشویق برای تبادل تجارب ، اطلاعات و برنامهها در زمینههای آموزشی، علمی و فناوری و همچنین حمایت و ارتقای سطح پژوهش علمی در راستای نیاز دانشگاههای کشورهای عضو منجر خواهد شد.
با توجه به هدف ISC در خصوص زمینه سازی سیاستگذاری های صحیح علمی در کشورهای عضو کنفرانس اسلامی این اجلاس زمینه لازم را جهت معرفی ظرفیت و پتانسیل های کشور و اخذ بورسهای تحصیلی و فرصت های مطالعاتی برای پژوهشگران در راستای افزایش مشارکتهای بینالمللی فراهم خواهد آورد.
با توجه به وظیفه ISC در خصوص تقویت جایگاه دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشورهای اسلامی در سطوح ملی و بینالمللی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و علمی، برگزاری این اجلاس موجب افزایش همکاری دفاتر آیسسکو با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام جهت تسهیل رتبه بندی دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشورهای اسلامی ، برگزاری سلسله کارگاههای ارتقای جایگاه علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی در کشورهای اسلامی و دریافت رایگان نشریات کشورهای اسلامی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، با توجه به جایگاه آیسسکو و همچنین با عنایت به این که تاسیس ISC با همکاری و مساعدت این سازمان صورت گرفته است و از این رو ISC یک نهاد وابسته به آیسسکو نیز محسوب میشود، برگزاری این اجلاس در این فصل و در محل ISC از اهمیت خاصی برخوردار است.
در روز اول برگزاری این نشست، گزارشی از "تلاشهای مبتنی بر همکاری در تجاری سازی و آموزش کارآفرینی"، "رصد علوم، فنون و نوآوری در جهان اسلام"، "نقش شبکه آموزش و تحقیق جزایر اقیانوس آرام در بالابردن سهم کشورهای عضو در تحقیقات علمی" و "شاخصهای عملکرد کلیدی در تحصیلات تکمیلی کشورهای اسلامی" ارائه می شود.
نشست روز دوم از ساعت ۳۰: ۸ با سخنرانی نماینده جایزه 'مصطفی' و دبیران کل کمیسیونهای ملی آیسسکو با موضوع برنامههای ملی برای ارتقای علم، فناوری و نوآوری، بهبود عملکرد تحقیقاتی و افزایش انتشارات علمی برگزار میشود.
افزون بر این ارائه گزارشی درخصوص جایگاه علمی حال حاضر دانشگاههای عضو سازمان همکاریهای اسلامی و ارائه راهکاریهای ارتقای رتبه در نظامهای رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام از دیگر موضوعاتی است که در این روز صورت میگیرد.
این اجلاس بین المللی پس از تصویب پیشنهادهای مطرح شده در نشست ها، عصر دوشنبه ۲۱ آبانماه جاری به کار خود پایان می دهد.
انتهای پیام
نظرات