• پنجشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97101307002
  • خبرنگار : 99999

واکنش شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به ایجاد مراکز آموزشی علوم پزشکی خصوصی

واکنش شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به ایجاد مراکز آموزشی علوم پزشکی خصوصی

شوراهای صنفی دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در واکنش به ابلاغ آئین‌نامه ایجاد مراکز آموزش عالی خصوصی علوم پزشکی بیانیه ای را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا؛ شوراهای صنفی دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در این بیانیه آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

 «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم»

خداوند سرنوشت هیچ قومی و «ملّتی» را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنها خود تغییر دهند.

سلامت عمومی جامعه از مهم‌ترین معیارهای رشد و پیشرفت هر ملتی است که حکومت‌ها و دولت‌های مختلف نیز با درک این مهم در جهت برنامه‌ریزی صحیح و استراتژیک برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

اصلی‌ترین قطعه در پازل سلامت جامعه متخصصانی هستند که با علم و دانش کافی و برخورداری از حس مسئولیت‌پذیری در قبال مردم برای نیل به سوی جامعه‌ای سالم تلاش می کنند.

به همین جهت همواره ایجاد ساختارهای آکادمیک و با کیفیت آموزشی جهت تربیت متخصصان و کارشناسان زبده علوم پزشکی و نیز ایجاد انگیزه کافی برای فعالیت آنان از جمله امنیت شغلی و حفظ شأن و منزلت اجتماعی و سایر مزایای مادی و معنوی از موارد مورد تاکید کشور های توسعه یافته است.

از طرفی حوزه علوم پزشکی و رشته‌های مرتبط با آن در کشور عزیزمان ایران یکی از حوزه‌هایی است که پس از انقلاب اسلامی با پیشرفت‌های شگفت‌انگیز مورد تحسین جهانیان قرار گرفته و در مجامع علمی و بین‌المللی از صاحب نظران این عرصه است.

اما اخیرا انتشار رسانه‌ای آئین‌نامه تأسیس مراکز آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی و دستور العمل اجرائی آن به شماره د/۵۰۰\۴۶۹۱ و تاریخ ۱۹\۹\۹۷ از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موجی از نگرانی و اعتراضات شدید را در بین دانشجویان و فارغ التحصیلان و متخصصان علوم پزشکی سبب شده است.

صدور چنین آئین نامه‌ای در حالیکه وزیر بهداشت چندی پیش به انتقاد شدید از ایجاد بی‌رویه دانشگاه در کشور پرداخته بود و نیز با توجه شرایط کنونی دانشگاه‌های علوم پزشکی و کمبود امکانات شدید به گونه‌ای که وزارت بهداشت حتی توانایی تامین اعضای هیئت علمی و بیمارستان و فضای آموزشی و ایجاد شغل مناسب برای دانشجویان بخش دولتی را هم دارا نیست، موجب نگرانی شدید جامعه علوم پزشکی کشور شده است!

وضعیت زمانی باعث ترس و نگرانی شدید می‌شود که با نگاهی سطحی به رویه گسترش مراکز آموزش عالی و رشته‌های دانشگاهی در حوزه فنی و انسانی با نتایج بحرانی و تاسف‌آوری روبرو می‌شویم که با کاهش سطح آموزش موجب ضربه به سطح علمی فارغ التحصیلان این رشته‌ها، از بین رفتن بازار کار و در پی آن اثرات مخرب فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی در جامعه را می‌توان تنها به عنوان نمونه‌ای از تجارب اجرای طرح‌های خصوصی سازی و گسترش مراکز آموزش عالی در ایران نام برد.

همچین در دستورالعمل ابلاغی اخیر مجوز واگذاری بخش آموزشی دانشگاه/دانشکده‌های علوم پزشکی دولتی نیز ذکر شده است که علاوه بر موارد یاد شده، موجب نگرانی شدید درباره امکان ورود دانش‌آموزان بااستعداد ولی محروم از تمکن مالی به دانشگاه‌های علوم پزشکی دولتی کشور می‌شود.

به اطلاع دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور می‌رساند شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور به عنوان تنها نمایندگان قانونی دانشجویان علوم پزشکی‌کشور مخالف با اجرای چنین آئین نامه یا سایر دستورالعمل‌ها و آئین‌های مشابه است و پیگیر ابطال این آئین‌نامه بدون هیچ قید و شرطی است.

بدیهی است در صورت عدم ابطال این طرح که دارای مخاطرات جدی و خطرناک برای سلامت جامعه بوده و یا عدم مشورت گیری از شوراهای صنفی در سایر امور آموزشی کلان قبل از تصویب طرح‌های سراسری از سوی وزارت بهداشت، شورای صنفی دانشجویان با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و مجاری قانونی، پیگیر احقاق حقوق آموزشی دانشجویان خواهد بود.

و من الله توفیق

شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه/دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و شورای صنفی دانشجویان ۵۴ دانشگاه علوم پزشکی

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۰۰:۵۰

اینام میخوان دست زیاد نشه چه بهونه هایی میارن

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۱۶:۴۱

به نظرم هرچی خصوصی سازی در بخش مهندسی نتیجه منفی داد در بخش علوم پزشکی میتونه مشکلاتی که اخیرا بوجود آمده رو برطرف کنه

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۱۶:۵۳

اینا فقط فکر جیب خودشون هستن و میخوان دست زیاد نشه،شما اگه باسوادید و اونا بی سواد،جای نگرانی وجود نداره،تو ازمون استخدامی شما قبول میشید

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۱۹:۴۳

اینطور نیست نمیشه جلوی رشد بی رویه ی متخصصین بیسواد رو گرفت همون اتفاقی که تو رشته ی مهندسی افتاده...شاید متخصص تر بتونه کار کنه اما مردم به احتمال زیاد سراغ غیر متخصص هم میرن چون تخصص ندارن و نمیتونن تشخیص بدن

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۰

دوست عزیز بزار با یه مثال همه چی رو برات روشن کنم.میبینی تا یه سیل یا یه زلزله اتفاق میفته کلی ساختمون و پل میریزه؟این نتیجه همین طرح بود که اجازه دادن هر فردی بره سمته مهندسی و نتیجه اش این شد که هرکی با یه اسم مهندس و بدون هیچ علمی داره ساختمون بی کیفیت میسازه میده دست من و تو.حالا فکر کن پزشکی که عزیزت رو دستش میسپاری همچین آدمی باشه اون وقت میخای چکار کنی؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۲۰:۲۵

برای پایان دادن به چپاول پزشکی در ایران تنها یک راه وجود دارد و راه آن افزایش جذب کنکور رشته های تخصصی و فوق تخصصی است. تا وقتی ما دچار کمبود پزشکان متخصص و فوق تخصص هستیم ناز کردن ها وچپاولگری های آنها ادامه دارد. سالهاست که یک لابی قدرتمند پزشکی در وزارت بهداشت اجازه نمیدهد که با وجود اینهمه جوانان نخبه، تعداد پزشکان تخصصی از یک حدی بیشتر شود. در کشوری که در رشته های مهندسی و غیرمهندسی بصورت سرسام آور دانشجو جذب میشود، همیشه قحط دکتر متخصص است چون این لابی قدرتمند همیشه میخواهد قحطی دکتر متخصص وجود داشته باشد و درآمدهای ماهیانه چند صد میلیونی داشته باشند. این یک جنایت است چون بیماری مردم، تبدیل به ابزار سودجویی و تجارت یک عده قلیل شده. در کشور ما به اختلاسگران و قاچاقچی ها و ... پرداخته میشود ولی کسی توجه نمیکند که بودجه سلامت و بیت المال کشور در جیب عده معدودی پزشکان متخصص سرازیر میشود.

avatar

تنها راه مقابله با مافیا و غول کنکور این هست که حداقل 60 درصد دبیرستانهای ایران تبدیل به هنرستان شوند و به همین ترتیب 60 درصد دانشگاه های ایران (دولتی و آزاد) تبدیل به هنرسراهای آموزش شغلی یا هنرورزی یا چیزی شبیه آن شوند. واقعا سوال اصلی اینست چرا اصلا اینهمه دانشگاه و دانشجو داریم؟ آیا همه برای تحصیلات عالیه ساخته شده اند؟!!! نتیجه کار این شده که در سالهای اخیر مهندسین زیادی تولید کردیم که حتی یک انتگرال ساده بلد نیستند بگیرند!! چرا؟ چون ظرفیت دانشگاه ها (آزاد و دولتی و پیام نور و غیرانتفاعی و ...) را به حدی افزایش دادیم که هرکس ثبت نام کند قبول میشود با هر رتبه ای. بعد از چند سال هم بیکار تحویل جامعه میدهیم که به هیچ دردی نمیخورند بخصوص در رشته های علوم انسانی. بسیاری از دانش آموزان به این دلیل به سمت دبیرستان میروند که در مناطق اطراف منزل آنها هنرستان وجود ندارد. برای کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال باید در همان دوران هنرستان به آنها شغل یاد داد و آن را در مرحله هنرسراها (به منزله تحصیلات تکمیلی برای هنرستانها) تکمیل کنند. در اینصورت دیگر خودبخود معضل و بساط کلاسها و کتابهای تست زنی و سوالات کنکور و کلاسهای خصوصی جمع میشوند. همه مشاغل برای دریافت مجوز باید دارای تحصیلات هنرستانی و هنرورزی مربوطه باشند مانند نجاری، آرایشگری، تعمیرات موبایل، وسایل برقی و بنایی و برقکاری وتاسیساتی و .... و برای بانوان هم رشته های اشتغال آفرین مربوطه مانند خیاطی و هنرهای دستی و خدمات بهداشتی و ... حذف فیزیکی کنکور ممکن نیست چراکه دارای نقاط قوتی هم هست مانند ایجاد عدالت آموزشی و رقابت عادلانه در همه نقاط کشور که چنین چیزی در دنیا کم نظیر هست. لذا راه حل، پاک کردن صورت مسئله نیست (حذف کنکور) بلکه ترمیم و تدبیر آن هست (یعنی با کاهش تقاضا بوسیله تبدیل دبیرستانها به هنرستان).

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۲۰:۴۵

سالهاست که مملکت دچار کمبود پزشک متخصص هست ولی مافیای مرموزی در وزارت بهداشت اجازه افزایش پذیرش دکترای تخصصی نمیده. همه رشته های کنکور در 30 سال اخیر 10-15 برابر شدن ولی کنکور پزشکی تخصصی تقریبا ثابت مونده. یکی هم نیست بپرسه که چرا

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۲۰:۴۸

کل بودجه کشور را هم در حلقوم پزشکان بریزند بازهم سیری ندارند. همه پزشکان در تابستان و عید در خارج از کشور تشریف دارند. با کدام پول؟ اغلب ویلاهای اشرافی شمال ایران و همچنین شمال تهران متعلق به پزشک هاست. با کدام پول؟ از پول بیت المال یا از پول بیماران بدبخت که باید تمام زندگی خود را بفروشند تا پزشکان به کیف وحال خود برسند. من خودم دکترای رشته مهندسی دارم و عضو هیات علمی هستم وماهی 6 میلیون تومان حقوق دارم. یک پزشک هم رتبه من حداقل 50 برابر من در ماه درآمد دارد. آخر چرا؟ طبق چه عدالت و قانونی؟ من بعد از 20 سال کار تازه توانسته ام یک آپارتمان 90 متری بخرم آنهم با وام. ولی این پزشکان عزیز هرکدام چندین ویلا و آپارتمان در شهرهای مختلف دارند. روزی دولت و مردم ایران به خود می آیند که پزشکان متخصص همه مملکت را بلعیده اند و باز هم گرسنه اند!! سریال در حاشیه مهران مدیری حقیقتا خوب دست اینها را رو کرده بود که بازهم مافیای قدرتمند اینها در کشور جاویش را گرفت و این برنامه طنز قطع شد. چرا هیچکس و هیچ نشریه ای به چپاول پزشکان متخصص نمی پردازد؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۴ ۲۱:۱۵

به نظر من با ایجاد این طرح ، تعداد جوانان بیکار ملتمان کم میشه و هم مغز های جوان و با استعداد وارد صنعت پزشکی میشه ، آشنایی هم که مخالفان به نفع خودشان هستند یا دکتر هستند یا نمیخوان جامعه شان پیشرفت کنه

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۰۳:۴۱

آقا جان فریب این بازیها را نخورید. از جای دیگری هدایت میشود. به یک مثال دقت کنید: سالها قبل، دانشگاه امیرکبیر در رشته مکانیک کلا در همه گرایشها فقط مجموعا 5نفر دانشجوی دکتری میگرفت والان 26 نفر دانشجوی دکتری در هر سال میگیره. یعنی دانشجوهای دکتری بیش از 5 برابر شدن. آیا دانشجوهای رشته دکترای تخصصی پزشکی هم در این سالها 5 برابر شدن؟! هرگز. حتی 2 برابر هم نشدن. چرا؟ چون وزیر ومعاونین وزیر بهداشت و روسای دانشگاه های پزشکی همگی پزشک متخصص با درآمدهای ماهیانه چند صد میلیونی هستند که اجازه نمیدن علیرغم تعداد انبوه پزشکان عمومی، ظرفیت پزشکی متخصص چند برابر بشه تا مبادا درآمدشون افت کنه. بسیاری از شهرهای ایران کمبود پزشک متخصص داره. چرا باید اینطوری باشه؟ بهتر نیست بجای اینکه یه عده پزشک متخصص ماهی 500 میلیون تومن درآمد داشته باشن، تعداد بیشتری متخصص پزشکی تولید کنیمکه مثلا ماهی 50 میلیون تومن درآمد داشته باشن ولی در همه شهرها متخصص داشته باشیم؟ بدبختانه هیچکس حتی نمایندگان مجلس در این زمینه افشاگری و اطلاع رسانی نمیکنن چون یا غافل هستن یا غافل شدن!! کسانی مثل آقای دکتر سید مجید حسینی که اینقدر در مورد عدالت آموزشی در کشور فعالیت میکنند (که بسیار هم عالیست) چرا به مسئله کنکور پزشکان متخصص و عدم افزایش ظرفیت (علیرغم مشکلات حاد کشور) ورود نمیکند؟ نکند ایشان هم ....

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۲۳:۳۹

عالیه موافقم

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۰۸:۴۰

اگه راست میگن اول سهمیه ها رو بردارند تا بچه های مستعد وارد رشته ای که با جون مردم سروکار داره بشوند. چرا دکترهای سهمیه ای تو مدرکشون ذکر نمیکنند که با چه سهمیه ای وارد شدند.تا کی باید جوانها این بی عدالتی ها رو باید تحمل کنند.

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۰۸:۴۰

اگه راست میگن اول سهمیه ها رو بردارند تا بچه های مستعد وارد رشته ای که با جون مردم سروکار داره بشوند. چرا دکترهای سهمیه ای تو مدرکشون ذکر نمیکنند که با چه سهمیه ای وارد شدند.تا کی باید جوانها این بی عدالتی ها رو باید تحمل کنند.

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۷:۴۷

از بلاروس و قبرس و مجارستان که بهتره این طرح!!!!

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۷ ۲۳:۲۶

احسنت.عجب طرح خوبی.دیگه فشار کنکور از سرخانواده ها برداشته میشود.وهر کس به دنبال علاقه اش میرود.مردم هم متخصص خوب را تشخیص میدهند.

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۹ ۱۶:۲۰

من با این طرح موافقم،معترضین به فکر درآمد خودشون هستن نه جان مردم،به نظرم هرچقدر هم پزشک داشته باشیم بازهم کمه،اتفاقا به نفع جان مردم هم هست،یک پزشک توانا و لایق در نهایت باید دروس دانشگاهی را به خوبی پاس کند نه کنکور که محتوای ش هیچ ربطی به پزشکی و درمان نداره،پس الکی شلوغش نکنید،این طرح فقط ورودی را راحت‌تر کرده اما اگر خروجی را سخت کنن به کسی ظلم نمیشه،مطمئن باشید اگر کسی لایق نباشد از همان آزمون علوم پایه رد میشود اصلا خودش انصراف میده،بزارید اون دسته از افرادی که علاقه دارند اما به هر دلیلی نتوانستند در کنکور موفق باشند در رشته مورد علاقه شان تحصیل کنن،همانند دیگر کشور ها،که ملاک علاقه هست،رقابت هم ایجاد نمیکنن،پس دست بردارید از مخالفت،کمتر حسادت بورزید،مطمئن باشید با اجرای این طرح به کسی ظلم نمیشه،سلامت باشید آقای لاریجانی،سپاس.

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۰۹:۰۴

منم به شخصه با اين طرح موافقم اولا اينكه يكم فاصله اين رشته ها با رشته هاي ديگه كم ميشه و از طرفي هر كس بر اساس علاقه وارد اين رشته ها ميشه و در صورتي كه كشش كافي رو نداشته باشه خارج ميشه و از فشار به كنكوري ها هم كاسته ميشه. و هر كس بر اساس توانمندي و لياقتش ميمونه نه سهميه و .....

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۰۹:۰۴

منم به شخصه با اين طرح موافقم اولا اينكه يكم فاصله اين رشته ها با رشته هاي ديگه كم ميشه و از طرفي هر كس بر اساس علاقه وارد اين رشته ها ميشه و در صورتي كه كشش كافي رو نداشته باشه خارج ميشه و از فشار به كنكوري ها هم كاسته ميشه. و هر كس بر اساس توانمندي و لياقتش ميمونه نه سهميه و .....

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۰۵:۲۰

به مدد الهی این بخشنامه زیانبار لغو و کان لم یکن خواهد شد یاعلی

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۱۴:۳۶

بسیار طرح خوبی هست؛ مردم از دورترین نقاط ایران دارند میروند به سمت شهرهای بزرگ، به دلیل کمبود متخصص، چه اشکال داره یکمی ظرفیت بیشتر شود، هر کس داره مخالفت میکند فقط به دنبال منفعت مادی خودش هست،ابه دروغ سلامت مردم را نشانه گرفتن، باید شاخ مافیای پزشکی رو شکست،