به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در مراسم تکریم استاد که امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، امکان ادامه تحصیل برای تمامی علاقمندان در همه نقاط کشور را یکی از مهمترین مأموریتهای این دانشگاه عنوان کرد و گفت: بر این اساس تمامی کسانی که در مناطق مختلف کشور _که البته اغلب نیز شاغل بودند _میتوانند ادامه تحصیل دهند. به همین جهت سال ۶۸ دانشگاه پیام نور با هدف و مأموریت آموزشهای غیر حضوری و البته تکیه بر آموزشهای مجازی تشکیل شد و در برنامه ششم توسعه نیز این دانشگاه سردمدار آموزش مجازی در کشور قرار گرفت.
وی در ادامه با تاکید بر این که نیازمندیم تجدید نظر و تغیر روش و سیستم در تمامی دانشگاههای کشور هستیم، گفت: تکیه بر این تحول و همراه شدن با تغییر و تحولاتی که در همه جای دنیا اتفاق میافتد موجب خواهد شد که دانشگاهها کار خود را براساس دانش و نیاز جامعه پیش ببرند. ضمن این که این فعالیتها نیز باید براساس فناوریهای موجود فعلی و جهانی اتفاق بیفتد.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشگاه پیام نور برنامه راهبردی خود را تنظیم نموده و این برنامه میتواند بر سیاستهای فعلی دانشگاه نظم ببخشد. ضمن این که باید برنامهها به گونهای باشند که قابل اصلاح بوده و براساس شرایط موجود و نیازهایی که ایجاد میشوند مجدداً تنظیم شوند.
دکتر غلامی ساماندهی آموزش عالی را یکی از مهمترین برنامههای وزارت علوم در راستای مأموریت مداری دانشگاهها توصیف کرد و گفت: در شرایط فعلی کشور این برنامه به عنوان تکلیف قانونی مراحل نهایی تدوین خود را طی میکند و قرار است براساس این ساماندهی اداره مراکز آموزش عالی با تحولی جدید پیش برود. در واقع طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی یک طرح پشتیبان تمام مراکز آموزش کشور به حساب میآید و براساس آن دانشگاهها در قالب برنامههای خاص و مأموریت محور حرکت کنند.
دکتر غلامی ادامه داد: ما خوشبختانه در بیست سال اول پیروزی انقلاب اسلامی با تربیت فارغ التحصیلان توانمند توانستیم نیروی انسانی و کارشناسی مورد نیاز بخشهای مختلف کشور را تأمین کنیم اما در حال حاضر نیازمند این هستیم که با پشتیبانی همین نیروهای توانمند آموزشهای متناسب با علم و فناوری روز ارائه دهیم.
وزیر علوم با تاکید بر این که اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی به معنای نقض آموزشهای دیگر در دانشگاه پیام نور نیست گفت: محور مأموریت اصلی این دانشگاه توجه به آموزشهای مجازی و نیمه حضوری است که البته تاکید بر این مأموریت نیز به معنی نفی مأموریتهای دیگر در دانشگاه نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر دو دانشگاه علمی کاربردی و پیام نور به منظور تربیت شاغلین آموزشهای دانشگاهی ارائه میدهد اگرچه در دورهای انصراف از مأموریت در این دو دانشگاه اتفاق افتاد اما خوشبختانه ساماندهی لازم در این زمینه صورت گرفت و مثلاً در دانشگاه علمی کاربردی بسیاری از واحدهای این دانشگاه که وابسته به دستگاههای دولتی بودند از بدنه آموزش دولتی خارج شدند.
دکتر غلامی در پایان با تاکید بر این که تلاش میکنیم وزارت علوم از تصدی گری خارج شود گفت: بر این اساس کارها را به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی واگذار میکنیم تا فرصت پشتیبانی اهداف و حمایت در مسیر برنامههای کلان فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات