• چهارشنبه / ۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98040502822
  • خبرنگار : 71593

در واکنش به سوءاستفاده ترامپ برای فروش سلاح؛

کمیته سنای آمریکا لایحه محدودیت فروش اضطراری سلاح را تصویب کرد

کمیته سنای آمریکا لایحه محدودیت فروش اضطراری سلاح را تصویب کرد

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا لایحه‌ای را به تصویب رساند که اختیارات رییس جمهور را برای تایید فروش اضطراری سلاح بدون بررسی کنگره محدود می‌کند.

به گزارش ایسنا، این لایحه با رای یک صدا تصویب شد و برخی از جمهوری‌خواهان با آن مخالفت کردند.

این لایحه به نام "فوریت‌های نادرست در مورد عربستان" در واقع واکنشی به تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای استفاده از ماده "فوریت" قانون کنترل صادرات تسلیحات است که با استناد به آن می‌تواند بدون تایید کنگره به عربستان و دیگر متحدان خود در حاشیه خلیج فارس سلاح بفروشد.

به گزارش پایگاه خبری هیل، باب منندز، سناتو دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی اظهار کرد: این لایحه که به طور دو حزبی تایید شده، با محدود کردن اختیارات اضطراری برای نزدیک‌ترین متحدان و شرکای امنیتی آمریکا، به طور مستقیم این سوء استفاده‌ها را نشانه رفته است.

وی افزود: این تغییرات بر ۲۲ مورد فروش تسلیحات (به عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس که هم‌اکنون قرارداد آن‌ها بسته شده) تاثیرگذار نیست اما فارغ از اینکه کاخ سفید در دست دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان باشد، مانع بروز چنین اقداماتی در آینده خواهد شد.

به رغم تایید این لایحه در کمیته روابط خارجی، با توجه به عدم پشتیبانی جیم ریش، رییس این کمیته و رهبر جمهوری‌خواه سنا، این طرح برای مطرح شدن در صحن علنی با دشواری‌هایی روبه‌رو است.

طبق قانون فروش تسلیحات، قراردادهای فروش سلاح پیش از نهایی شدن مستلزم بررسی ۳۰ روزه کنگره هستند اما ترامپ به بهانه تهدید ایران به طور اضطراری و بدون بررسی کنگره وارد ۲۲ مورد فروش تسلیحات به عربستان، امارات و اردن شد.

این لایحه همچنین فروش اضطراری سلاح به متحدان ناتو، استرالیا، اسرائیل، ژاپن، کره جنوبی و نیوزیلند را نیز محدود خواهد کرد.

همچنین اعلام شرایط اضطراری در فروش تسلیحات تنها در صورت وجود تهدید فیزیکی و آماده بودن ۷۵ درصد از تسلیحات برای تحویل طی دو ماه مقدور خواهد بود.

میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه در انتقاد از این طرح به شرکایی نظیر تایوان و اوکراین اشاره کرد و گفت، این لایحه برخی کشورها را از قلم انداخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha