• شنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98042915210
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

در پنجمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها مطرح شد

ارتقای بهره‌وری و فناوری با جذب محققان در صنعت/استخدام دانش‌آموختگان دکتری به شکل کارشناسان R&D

ارتقای بهره‌وری و فناوری با جذب محققان در صنعت/استخدام دانش‌آموختگان دکتری به شکل کارشناسان R&D

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در زمینه ارتقای بهره‌وری و فناوری با جذب محققان در صنعت گفت: تصمیم داریم از دانش‌آموختگان مقاطع دکتری به شکل کارشناسان R&D استخدام به عمل‌ آوریم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد سعید سیف در پنجمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور که امروز (شنبه) ۲۹ تیرماه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، از تدوین سامانه ورود به نمایشگاه ساخت داخل و رونق تولید خبر داد و درخصوص نقش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایجاد این سامانه گفت: این طرح به‌تازگی در وزارت علوم و با کمک دانشگاه تربیت مدرس راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به پی‌ریزی نمایشگاه رونق تولید در وزارت صنعت، معدن و تجارت و توجه این وزارتخانه به موضوع اشتغال و بیکاری، اظهار کرد: تفاهم‌نامه همکاری برای تحقق نهضت ساخت داخل نیز تهیه شده و به امضا رسیده که برخی از برنامه‌های اجرایی آن شامل طرح حضور اعضای هیات‌علمی در صنعت، ساماندهی قراردادهای ارتباط با صنعت، مهارت افزایی دانشجویان، رصد اشتغال دانش‌آموختگان و ساماندهی دوره‌های کارآموزی و .‌.. است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، به فرصت مطالعاتی اعضای هیات‌علمی در جامعه و صنعت اشاره کرد و گفت: هماهنگی و توسعه دوره‌های فرصت مطالعاتی اعضای هیات‌علمی در جامعه و صنعت به‌منظور هم‌راستایی فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی با نیازهای کشور صورت گرفته است و امتیازات آن برای اعضای هیات‌علمی شامل حقوق و مزایا، امتیازات کار اجرایی، ترفیع و ارتقا و حمایت‌های مالی و معنوی و تسهیلات عملیاتی است.

وی در ادامه به پایش و ساماندهی قراردادهای ارتباط با صنعت اشاره کرد و افزود: آمارها کمک می‌کنند که دانشگاه‌ها شاخص‌های جدید را مشخص و رصد کنند و الزامات انعقاد قراردادهای تحقیقاتی مؤسسات آموزشی، پژوهشی برای ساماندهی، استانداردسازی و پشتیبانی از ارتباطات بین دانشگاه‌ها را فراهم کنند.

دکتر سیف درخصوص، معضلاتی که بر سر راه وجود دارد، گفت: عدم شفافیت و روال حقوقی یکپارچه در تائید پژوهشی بودن قراردادها، مسائل مربوط با تفسیر تبصره ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم درخصوص طرح‌های پژوهشی، مشکلات مربوط به ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مکرر، عدم شفافیت در ارتباط با ضمانت‌نامه‌های صادره توسط دانشگاه‌ها، موظف شدن دانشگاه‌ها به پرداخت ۳ درصد از درآمدهای اختصاصی خود به‌حساب خزانه درخصوص توزیع عادلانه و الزام دانشگاه‌ها به ثبت معاملات خود در سامانه الکترونیک دولت ازجمله مشکلات در حال بررسی است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درخصوص وضعیت دوره‌های مهارت‌افزایی برگزارشده، تصریح کرد: تعداد دوره‌های مهارت‌افزایی برگزارشده بیش از ۲۵۰۰ دوره و تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها بیشتر از ۷۲ هزار نفر و ساعات دوره‌ها ۳۵ هزار و تعداد دوره‌های برگزارشده با مشارکت واحدهای صنعتی ۳۵۸ دوره است که این آمار و اطلاعات از ۵۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی استخراج‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: میانگین دوره‌های برگزارشده به تعداد دانشگاه‌ها در سال ۱۳۹۶ شامل ۲۲ دوره و در سال ۱۳۹۷ شامل ۳۰ دوره است و میانگین تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به تعداد دانشگاه‌ها از ۹۴۸ نفر در سال ۱۳۹۶ به ۱۱۰۰ نفر در سال ۱۳۹۷ افزایش پیدا کرده است و تاریخ تکمیل عملکرد حوزه مهارت‌افزایی شهریورماه ۱۳۹۸ است.

دکتر سیف درخصوص وظایف مراکز مشاوره شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی، افزود: خدمات جایابی، راهنمایی و مشاوره تخصصی به دانش‌آموختگان، خدمات کارآموزی، برگزاری نمایشگاه کار، امور مربوط به بیمه بیکاری، امور مربوط به لغو تعهد خدمت دانش‌آموختگان، هماهنگی با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و گزارش‌های تخصصی دوره‌ای مربوط به بازار کار از وظایف این مراکز به شمار می‌رود.

وی در مورد ساماندهی دوره‌های کارآموزی گفت: با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مکاتبات مفصلی داشتیم که دوره‌های کارآموزی با جدیت برگزار شده و قرار است تاریخ تهیه گزارش جامع از دوره‌های کارآموزی مهرماه ۹۸ باشد.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در مورد شناسایی و ترویج الگوها و دستاوردها، افزود: در این خصوص کتابی با عنوان تجارب و الگوهای موفق دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در توسعه همکاری با جامعه و صنعت به چاپ رسیده است.

وی درخصوص تقدیر از طرح‌های برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در راستای رونق تولید استان‌ها، گفت: مراحل هر طرح شامل نهایی‌سازی و تصویب طرح در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اطلاع‌رسانی به دانشگاه‌ها، هماهنگی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها، کارآموزی‌ها، اجرای پروژه‌ها و ارزیابی نتایج حاصله، معرفی و تقدیر از برگزیدگان استانی و معرفی برگزیدگان کشوری می‌شود.

دکتر سیف در زمینه جزئیات طرح تحول نیز اظهار کرد: طرح تحول دارای ۶ هدف اصلی، ۱۶ برنامه راهبردی و ۴۰ پروژه در دست اقدام است و چشم‌انداز آن مشارکت سازنده و همه‌جانبه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در توسعه کشور است.

وی درباره جمع‌بندی مطالب این نشست گفت: ضرورت بررسی دقیق برنامه‌ها، اطلاع‌رسانی گسترده به اساتید و دانشجویان و برنامه‌ریزی‌های داخلی در سطح استان برای شکل‌دهی زنجیره موردنیاز ارتباط با جامعه و صنعت به‌عنوان چکیده برگزاری این نشست به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha