• یکشنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98061005314
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی شهید بهشتی

با ارایه رویکردهای نوین زوج درمانی در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی؛‌

کارگاه‌های "ایماگوتراپی" و" سایکودرام" برگزار می‌شود

کارگاه‌های "ایماگوتراپی" و" سایکودرام"  برگزار می‌شود

کارگاه آموزشی "ایماگوتراپی" و" سایکودرام"، رویکردی جدید در روانشناسی برای حل تعارض های زوجین و غنی کردن روابط همسران، از سوی گروه پژوهشی سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا شهباز پور، مدیرگروه پژوهشی سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مختلف در این واحد جهاد دانشگاهی با هدف ارتقای سطح سلامت روان جامعه،‌عنوان کرد: در همین راستا، اولین کارگاه آموزشی "ایماگوتراپی و سایکودرام"  با هدف آموزش رویکردهای نوین زوج درمانی ویژه دانشجویان و دانش آموختگان رشته های روانشناسی و مشاوره از ۱۲ تا ۱۵ شهریور ماه جاری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تعریف "ایماگوتراپی"، اظهار کرد: ایماگوتراپی یا زوج درمانی مبتنی بر ایماگو، رویکردی جدید برای حل تعارض های زوجین و غنی کردن روابط همسران است که توسط هارویل هندریکس و همسرش، هلن، ابداع شده است. در این روش، همسران شیوه نو و بدیعی را برای برقراری ارتباط و صحبت کردن آموزش می بینند که از مزایای آن می‌توان به ایجاد احساس امنیت و حس پیوند و یگانگی بین زوجین اشاره کرد که لزوما برای همسرانی که مشکل دارند استفاده نمی شود، بلکه برای زوجینی که قصد دارند رابطه خویش را مستحکم‌تر و غنی‌تر کنند نیز مفید است.

وی با بیان اینکه ایماگو نقش مهمی در انتخاب همسر و تعارض های بعد از ازدواج بازی می‌کند، گفت: از نظر ایماگوتراپیست ها زوجین حتی در شدیدترین چالش هایی که با خود به اتاق درمان می آورند مشتاق برقراری یک ارتباط سالم و امن هستند و دعواها نشانه اشتیاق آن ها برای بازگرداندن حس پیوند است. بنابراین تکنیک و راهبرد نظریه ایماگو برای فراهم کردن زمینه این رشد، گفتگو یا دیالوگ ایماگو است.

وی ادامه داد:‌ این دیالوگ اصلی‌­ترین مهارت ارتباطی استفاده شده برای حرکت دادن زوجین به سمت برقراری ارتباط مجدد از طریق ساختاری ایمن است که به آن‌ها کمک می­‌کند با مشکلات و هیجانات گذشته، حال و آینده رو در رو شده و کنار بیایند. به عبارت دیگر فرآیند گفتگومحور این فرصت را برای زوجین فراهم می­‌آورد که به تمایز و استقلال یکدیگر بیشتر و عمیق تر پی ببرند و همزمان با وجود این تمایز بتوانند با یکدیگر همدلی کنند.

شهبازپور با اشاره به روش دیگر موضوع این کارگاه آموزشی "تئاتردرمانی یا سایکودرام"، تصریح کرد:  در روان‌شناسی، تئاتردرمانی عبارت است از یک روش گروه‌درمانی که خصوصیات برجسته شخصیت، ارتباطات بین فردی، تعارضات، کشمکش‌های روانی و اختلالات افراد توسط روش‌های مخصوص نمایش مورد مشاهده و بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه "سایکودرام" محل تلاقی روان‌شناسی و هنر است،‌ادامه داد: سایکودرام از جمله روان‌درمانی‌های بسیار موثری است که نتایج ثمربخش آن در پیشگیری و درمان مسایل روانی و اجتماعی به اثبات رسیده است. تئاتردرمانی، نمایشنامه‌ای است که سناریو را خود مراجعه‌کننده با کمک بقیه مراجعان که در گروه نقش تماشاگر را دارند در صحنه بازی می‌کند. 

وی با بیان اینکه سایکودرام در درمان همه نوع اختلالات کاربرد داشته و محدودیتی در این زمینه ندارد،‌ گفت: البته موثرترین کاربرد آن برای مشکلات روابط بین فردی است چراکه در صحنه ما رابطه «من» و «تو» را به عمل می‌آوریم، علاوه بر این در درمان اختلالات شخصیتی و هیجانی نیز کاربرد دارد چراکه تئاتردرمانی از همه فنون و تئوری‌های روان‌شناسی کمک می‌گیرد.

شهباز پور ادامه داد:‌ تئاتردرمانی همچنین برای افرادی که دچار اختلالات پس از سانحه یا اختلالات پس از استرس شده‌اند از جمله برای جانبازان و کسانی که در جنگ صدمات روحی دیده‌اند بسیار مفید و نتیجه‌بخش است.

مدیرگروه پژوهشی سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخی از سرفصل‌های این کارگاه آموزشی چهار روزه، اظهار کرد:‌ مفهوم ایماگو  و تاثیر آن در انتخاب همسر، مرور خاطرات دوران کودکی و کشف ساختار ایماگو (تصویر ذهنی از خود) فرد، بررسی تاریخچه روابط صمیمانه و الگوهای ارتباطی، کشف ناکامی‌های اصلی دوران کودکی و نحوه واکنش به آنها، شناخت عمیق همسر، بررسی انتظارات و نیاز همسر برای ایجاد و حفظ پیوند عاطفی، شناخت زوجین از زخم های عاطفی یکدیگر، ارسال پیام های مؤثر و روشن به یکدیگر،‌ اصلاح الگوی ارتباطی و باور های زوجین در مورد صمیمت، افزایش صمیمیت و التیام زخم های عاطفی و ایجاد چرخه های مثبت تعامل برخی از سرفصل‌های کارگاه ایماگوتراپی است.

وی افزود: همچنین رهیافت فلسفی سایکودرام، تغییرات عصبی شیمیایی در سایکودرام، تکنیک‌های گرم کردن در سایکودرام،‌    ویژگی ها و تکنیک های رهبری گروه سایکو و اصول و مبانی نظری و عملی تکنیک های سایکو درام  برخی از عناوین و سرفصل‌های کارگاه سایکودرام خواهد بود.

شهبازپور با بیان اینکه این کارگاه آموزشی از ۱۲ تا ۱۵ شهریور ماه برگزار می‌شود،‌اظهار کرد:‌ به شرکت کنندگان در انتهای کارگاه گواهینامه معتبر  جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی اعطا می‌شود و علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره‌های ۰۲۱۴۴۴۶۱۱۳۸،‌۰۹۰۳۵۳۹۱۱۰۵ و ۰۹۰۲۲۴۳۹۸۷۲  تماس بگیرند.               

انتهای پیام                                                                    

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha