برزان بهرامی کمانگر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در برههای از زمان افزایش کمی دانشگاهها مدنظر بود و به طور قابل توجهی دانشگاهها افزایش پیدا کرد که مزایا و معایبی داشت.
وی افزود: وزارت علوم اعلام کرد که در برنامه 98 در جهت کاهش تعداد مراکز آموزش عالی و کیفی سازی آموزش گام برمیدارد و این برنامه به مجلس اعلام شد که متاسفانه کمیسیون تلفیق موافقت نکرد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان با اشاره به معایبی که افزایش کمی و تعدد مراکز آموزشی به دنبال دارد و با توجه به اینکه مجلس با این برنامه موافقت نکرد، از وزیر علوم خواست تا برنامه جدی در این زمینه داشته باشند.
وی از وزیر علوم خواست تا از دانشگاهها بخواهند اقدامات انجام شده در راستای رسالت تعریف شده را از آنها بخواهند و گفت: به عنوان مثال دانشگاههایی که بر مبنای آموزش از راه دور تعریف شده و تعداد آنها هم کم نیست، در حال حاضر عمدتا در زمینه ارائه کلاس حضوری و در رشتههایی که نیاز به آزمایشگاه و ... دارند، فعالیت میکنند درحالیکه این دانشگاهها فاقد امکانات مورد نیاز این رشتهها هستند.
کمانگر با اشاره به اینکه تعدادی از مراکز موازی با مراکز آموزشی عالی در حال فعالیت هستند، اعلام کرد: بیش از 30 مرکز تحقیقاتی در کشور وجود دارد که با توجه به بودجه محدود سهم پژوهشی در کشور، تقسیم آن بین مراکز، بخش عمدهای از آن به دستگاههای اجرایی که دارای مراکز تحقیقاتی هستند، تعلق میگیرد و این امر محدودیت زیادی برای دانشگاهها به همراه خواهد داشت و باید وزارت علوم برنامهای برای همسو کردن این مراکز با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی نیازهای زیربنایی در بخشهای مختلف در دانشگاه لازم است، خاطرنشان کرد: بودجه نیابتی در آیین نامه اجرایی در دانشگاه برای این نیازها در نظر گرفته نشده و اگر بخواهیم منابع طبیعی و کشاورزی کارآفرین داشته باشیم، باید تخصیص بودجه برای توسعه امکانات زیربنایی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات